Deep Bay

Deep Bay

Ένας σχετικά ευρύς αλλά προστατευμένος κόλπος με ήρεμα νερά, μια όμορφη παραλία, εξαιρετικές συνθήκες για κολύμπι με αναπνευστήρα και ένα ιστορικό φρούριο. Αυτός είναι ο κόλπος Deep Bay, ένα από τα καλύτερα σημεία για κολύμπι στην Αντίγκουα.

Κάντε κράτηση για διαμονή στην Αντίγκουα στο booking.com

Ενώ το νότιο τμήμα της παραλίας είναι πιο πολυσύχναστο λόγω του παρακείμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το βόρειο τμήμα είναι ιδιαίτερα ήσυχο, καθώς και άφθονη σκιά από τα ώριμα δέντρα.

Κολύμβηση και εγκαταστάσεις στην παραλία

Η Deep Bay καλωσορίζει τους τουρίστες με κρυστάλλινα νερά και σταδιακή είσοδο στη θάλασσα. Η επιφάνεια της παραλίας αποτελείται από ψιλή λευκή άμμο, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε βότσαλα στην άκρη της ακτής και του νερού.

Τα νερά είναι πολύ ήρεμα λόγω του κόλπου, καθιστώντας το κολύμπι ασφαλές.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι εντελώς χωρίς εγκαταστάσεις, μόνο στο νοτιότερο άκρο θα βρείτε ένα ακριβό μπαρ και ξαπλώστρες για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Το πλεονέκτημα είναι τα ώριμα δέντρα και οι θάμνοι ακριβώς πάνω στην παραλία, που παρέχουν φυσική σκιά.

Κολύμβηση με αναπνευστήρα στο Deep Bay

Ο κόλπος είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για ψαροντούφεκο σε ολόκληρο το νησί της Αντίγκουα, με μόνο την παραλία Galleon στα νότια, όπου, εκτός από την άφθονη υποβρύχια ζωή, το ναυάγιο ενός βυθισμένου πλοίου μπορεί να πάρει την κορυφή.

Η πλουσιότερη υποβρύχια ζωή βρίσκεται σίγουρα στο βόρειο τμήμα του Deep Bay κατά μήκος των άγριων υφάλων.

Παραθαλάσσια καταλύματα

Το Deep Bay βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο δυτικό τμήμα του νησιού και δεν υπάρχουν ξενοδοχεία εδώ, εκτός από το πολυτελές θέρετρο Royalton Antigua *****. Το πλησιέστερο άλλο κατάλυμα μπορεί να βρεθεί στην κύρια πόλη του Αγίου Ιωάννη.

Μεταφορά στο Deep Bay

Η παραλία δεν είναι προσβάσιμη παρά μόνο με αυτοκίνητο ή ταξί. Το νότιο τμήμα της καταλαμβάνεται από ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσω του οποίου μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την παραλία, αλλά όχι με αυτοκίνητο.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα

Είναι προτιμότερο να οδηγήσετε στο βόρειο άκρο της παραλίας, όπου υπάρχει δωρεάν αυτοσχέδιος χώρος στάθμευσης που δεν είναι ποτέ γεμάτος. Από εκεί, απλώς διασχίστε τη μικρή νέα πεζογέφυρα και περπατήστε περίπου 70 μέτρα κατά μήκος ενός μονοπατιού μέσα στο δάσος.

Με αυτοκίνητο, θα πηγαίνετε πάντα δυτικά μέσω του Αγίου Ιωάννη. Στον πρώτο κυκλικό κόμβο έξω από την πόλη, στρίψτε δεξιά και συνεχίστε σταθερά στην άσφαλτο μέχρι να φτάσετε στην είσοδο του Royalton Resort. Εδώ πρέπει να συνεχίσετε ευθεία στον χαλικόδρομο και στη διασταύρωση για τα "Trafalgar Apartments" να στρίψετε αριστερά για να συνεχίσετε στον μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Αυτός είναι πολύ αυλακωμένος σε ορισμένα σημεία, γι' αυτό συνιστούμε ελάχιστη ταχύτητα, αλλά με προσοχή είναι βατός ακόμα και για τα μικρότερα αυτοκίνητα.

Πεζοπορία στο Fort Barrington

Μεταξύ του χώρου στάθμευσης και της παραλίας, το παλιό Fort Barrington, που χρονολογείται από το 1779, βρίσκεται σε ένα μικρό ύψωμα. Είναι, στην πραγματικότητα, το μοναδικό οχυρό στην Αντίγκουα που είδε ποτέ πραγματική στρατιωτική δράση, όταν ο ναύαρχος Barrington απέκρουσε μια γαλλική επίθεση στα τέλη του 18ου αιώνα.

Υπάρχουν αρκετά απότομα αλλά σύντομα μονοπάτια που οδηγούν στο οχυρό, τα ερείπια είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή δωρεάν και προσφέρουν μια όμορφη θέα στη θάλασσα και το λιμάνι εμπορευμάτων στο Σεντ Τζονς.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.