Πηγαίνοντας στο Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα είναι ένα μικρό αρχιπέλαγος στην Καραϊβική με ένα μόνο διεθνές αεροδρόμιο και ένα διεθνές επιβατικό λιμάνι. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών φτάνει στην Αντίγκουα με αεροπλάνο.

Αεροπορικώς προς Αντίγκουα

Το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο V. C. Bird ANU βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Σεντ Τζονς στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο νησί της Αντίγκουα. Το νησί Μπαρμπούντα διαθέτει μόνο ένα αεροδρόμιο εσωτερικού, το οποίο δεν εξυπηρετείται από διεθνείς πτήσεις.

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα δεν έχει τη δική της μεγάλη διεθνή αεροπορική εταιρεία.

Οι συνδέσεις γύρω από τα γύρω νησιά της Καραϊβικής παρέχονται κυρίως από τις εταιρείες InterCaribbean Airways, LIAT, Caribbean Airlines και Winair. Ωστόσο, αρκετά νησιά (π.χ. η Αγία Λουκία, η Γρενάδα και το Σεντ Κιτς) μπορούν επίσης να εξυπηρετηθούν από την British Airways και την Virgin Atlantic, οι οποίες εκτελούν αυτές τις διαδρομές στα συνδυασμένα δρομολόγιά τους από/προς το Λονδίνο.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Αντίγκουα

Οι τυπικές τιμές για πτήσεις απλής μετάβασης από την Αντίγκουα προς τα γύρω νησιά κυμαίνονται από 150 usd έως 250 usd, γεγονός που τις καθιστά μεταξύ των ακριβότερων στον κόσμο σε σχέση με την απόσταση. Τα φθηνότερα εισιτήρια είναι συνήθως για Μπαρμπάντος ή Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Το Σεντ Τζονς εξυπηρετείται επίσης καλά από αεροπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πλησιέστερο νησί, το Μοντσεράτ, εξυπηρετείται από τις τοπικές αεροπορικές εταιρείες BMN Airways και Fly Montserrat. Στο επόμενο γειτονικό νησί, το St. Kitts, μπορείτε να φτάσετε με τις British Airways και Trans Anguilla Airways.

Πότε είναι οι πιο ακριβές πτήσεις προς Αντίγκουα;

Οι τιμές των εισιτηρίων ακολουθούν την εποχή. Είναι πιο ακριβές μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, όταν οι τιμές επιστροφής από την Ευρώπη αγγίζουν τα 916 ευρώ, ενώ από τις ΗΠΑ/Καναδά τα 550 ευρώ.

Οι πτήσεις προς τα γύρω νησιά είναι εξίσου ακριβές όλο το χρόνο, αλλά αυξάνονται σημαντικά καθώς αυξάνεται η διαθεσιμότητα, συνήθως ένα μήνα πριν από την αναχώρηση. Επομένως, αξίζει να αγοράσετε περίπου 2 έως 4 μήνες πριν από την αναχώρηση.

Πλοία και πορθμεία

Πολλοί ταξιδιώτες φτάνουν στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στο πλαίσιο κρουαζιέρας με μεγάλα υπερωκεάνια. Οι ενδιάμεσες στάσεις στην Αντίγκουα διαρκούν συνήθως 1 έως 3 ημέρες και το πλήρωμα του πλοίου παρέχει πάντα πλήρη εξυπηρέτηση, από τη μεταφορά από την αποβάθρα στις παραλίες μέχρι τη διευθέτηση των τελωνειακών ελέγχων.

Τακτικά διεθνή πλοία προς την Αντίγκουα λειτουργούν μόνο από το νησί Μοντσεράτ, το οποίο αποτελεί βρετανική εξαρτημένη χώρα.

Η υπηρεσία λειτουργεί από την Montserrat Ferry Service 5 ημέρες την εβδομάδα, με το πλοίο να εκτελεί 1-2 δρομολόγια κάθε μέρα.

  • Τιμή - 275 xcd
  • Χρόνος πλεύσης - 90 λεπτά
  • Κρατήσεις εισιτηρίων: ferry.mniaccess.com

Τα εισιτήρια με την Fly Montserrat είναι μόνο περίπου 30% ακριβότερα, ωστόσο τα αεροπλάνα πετούν έως και 3 φορές κάθε μέρα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.