St. John's

Αγίου Ιωάννη

Η πρωτεύουσα της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ονομάζεται Σεντ Τζονς και είναι ουσιαστικά η μόνη πραγματική πόλη σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πληθυσμός του Σεντ Τζονς ανέρχεται σε μόλις 25.000 κατοίκους και αποτελείται κυρίως από χαμηλά, ξύλινα σπίτια με στόκο, ενώ μόνο το στενότερο κέντρο περιέχει τούβλινα κτίρια γραφείων ή καταστήματα.

Κλείστε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο St. John's στο booking.com

Συνολικά, το Σεντ Τζονς δίνει μια μάλλον ανοργάνωτη εντύπωση με την πρώτη ματιά, ωστόσο διαθέτει μερικά αξιοθέατα και μπορεί να χρησιμεύσει ως εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για εκδρομές σε όλο το νησί.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα

Το πιο διάσημο και ουσιαστικά το μοναδικό αξιοθέατο του Σεντ Τζονς είναι ο σημαντικότερος καθεδρικός ναός της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε ολόκληρη την Ανατολική Καραϊβική.

Βρίσκεται σε λόφο, ώστε να είναι ορατός από το λιμάνι, και με τη σειρά του, η κύρια είσοδος του καθεδρικού ναού προσφέρει καλή θέα στο λιμάνι και το κέντρο της πόλης. Ο καθεδρικός ναός χρονολογείται από το 1848 και είναι χτισμένος σε μπαρόκ στυλ.

Η εξωτερική πρόσοψη δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η εκκλησία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για το κοινό δωρεάν. Ωστόσο, είναι ανοιχτός μόνο ακανόνιστα και κυρίως τις ημέρες που μεγάλα κρουαζιερόπλοια καταφθάνουν στην Αντίγκουα.

Το πιο εκτεθειμένο τουριστικό σημείο είναι ο πεζόδρομος Heritage Quay που οδηγεί από τις προβλήτες του λιμανιού στο κέντρο της πόλης. Ο δρόμος αυτός περιβάλλεται από αναπαλαιωμένα πολύχρωμα σπίτια με πολλά πολυτελή καταστήματα μόδας και σουβενίρ. Αν προτιμάτε μια πιο τοπική αίσθηση, στρίψτε νότια από την Heriage Quay σε οποιονδήποτε δρόμο και θα βρείτε μια ζωντανή συνοικία γεμάτη αγορές και πάγκους.

Η καλύτερη θέα των μεγαλοπρεπών υπερωκεάνιων πλοίων που είναι αραγμένα στο λιμάνι, λοιπόν, είναι από τον κεντρικό δρόμο Perry Bay ή απευθείας από τον ξύλινο πεζόδρομο που ελίσσεται κατά μήκος του λιμανιού.

Διαμονή στην πόλη

Το St John's δεν είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αντίγκουα, αλλά αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, είναι πρακτικά το μοναδικό μέρος για να μείνετε. Είναι το Σεντ Τζονς που χρησιμεύει ως ο κύριος κόμβος μεταφορών, από όπου ξεκινούν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και όπου θα βρείτε τα περισσότερα ταξί και οργανωμένες προσφορές εκδρομών.

Επειδή το Σεντ Τζονς δεν είναι ένα ακριβό παραθαλάσσιο θέρετρο, είναι επίσης το φθηνότερο μέρος για να μείνετε. Ακόμα κι έτσι, περιμένετε οι χαμηλότερες τιμές να είναι γύρω στα 84 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ένα 2κλινο δωμάτιο.

Μεταφορά στο St John's

Χώρος στάθμευσης στην πόλη είναι διαθέσιμος οπουδήποτε κατά μήκος των δρόμων, με τους περισσότερους χώρους στην High Street και την Nevis Street.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα

Το Σεντ Τζονς είναι ο κύριος κόμβος λεωφορείων της χώρας. Στην πραγματικότητα, οι γραμμές λεωφορείων τείνουν να λειτουργούν με φορτηγά ή μικρά λεωφορεία, αλλά έχουν πάντα έναν αριθμό γραμμής και μια σταθερή διαδρομή. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει σταθερό χρονικό διάστημα και φεύγουν πάντα από το St. John's όταν το λεωφορείο γεμίσει.

Υπάρχουν δύο κύριοι σταθμοί λεωφορείων στην πόλη:

  • West Bus Station - υπηρεσίες προς Jolly Harbour, English Harbour, Falmouth, Nelson's Dockyard, All Saints, Old Road, Dickenson Bay και άλλα (γενικά όλη η δυτική και νότια ακτή + κέντρο του νησιού).
  • East Bus Station - Willikies, Bethesda, Freetown, Αεροδρόμιο (γενικά βορειοανατολική ακτή)

Ο δυτικός σταθμός λεωφορείων είναι σημαντικά καλύτερα σηματοδοτημένος με πλατφόρμες που δείχνουν τους ακριβείς προορισμούς. Ο ανατολικός σταθμός λεωφορείων είναι μικρότερος και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από άσφαλτο με σταθμευμένα σε αυτόν φορτηγάκια κατά διαστήματα.

Ωστόσο, οι επιβάτες και οι οδηγοί είναι πάντα εξυπηρετικοί και θα σας κατευθύνουν στο σωστό λεωφορείο.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στην Αντίγκουα, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Μεταφορές.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.