Μαγιόρκα με λίγα λόγια

Cala Gat

Η Μαγιόρκα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά των ισπανικών ακτών και είναι η μεγαλύτερη από τις Βαλεαρίδες Νήσους, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Ίμπιζα, η Μινόρκα και η Φορμεντέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το μεγαλύτερο ισπανικό νησί αποκαλείται "μαργαριτάρι της Ισπανίας".

Αν και για πολλούς ανθρώπους η Μαγιόρκα είναι εγγενώς συνδεδεμένη με καταγάλανες θάλασσες και αμέτρητες όμορφες παραλίες, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα. Το χειμώνα ολόκληρο το νησί τυλίγεται στο μεθυστικό άρωμα και τα μικροσκοπικά άνθη των αμυγδαλιών και των πορτοκαλιών, ενώ την άνοιξη μπορείτε να απολαύσετε τους ακόμα μισοάδειους δρόμους για ποδηλασία ή να πιάσετε τις πρώτες ακτίνες στα γήπεδα του γκολφ.

Το φθινόπωρο, από την άλλη πλευρά, είναι η εποχή του χρόνου που συγκομίζονται τα αμύγδαλα, οι ελιές και τα σταφύλια, και θα βρείτε αμέτρητες γιορτές προς τιμήν του σε όλο το νησί, με τοπικά προϊόντα, ισπανικές φορεσιές και χαρακτηριστική μουσική. Εν ολίγοις, η Μαγιόρκα έχει κάτι να προσφέρει όλο το χρόνο.

Το νησί της Μαγιόρκα έχει έκταση 3.648 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος περίπου 110 χιλιόμετρα και πλάτος μεταξύ 60 και 90 χιλιομέτρων. Το τεράστιο μέγεθος του νησιού σημαίνει ότι μπορείτε να διασκεδάσετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Τα ιστορικά μνημεία και τα φυσικά αξιοθέατα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της εξερεύνησης, ενώ οι εκατοντάδες παραλίες θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των κλασικών διακοπών κολύμβησης.

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Μαγιόρκα

Είτε επισκέπτεστε το Μαγιόρκα για πρώτη φορά είτε επανειλημμένα, δείτε τις χρήσιμες συμβουλές και συστάσεις μας: