Ασφάλεια και προστασία στο Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα; Είναι ασφαλής και ποια είναι τα μέρη με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας;

Προβολή διαθέσιμων καταλυμάτων - Αντίγκουα

Υγεία

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνάψει ταξιδιωτική ασφάλιση καλής ποιότητας πριν φύγετε και σίγουρα μην βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας ή ακόμη και σε ένα συμβόλαιο πιστωτικής κάρτας.

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα δεν προσφέρει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Ολόκληρη η Καραϊβική αποτελεί εστία για τον δάγκειο πυρετό, για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμη αποτελεσματικό αντίδοτο, οπότε συνιστάται η συνεπής χρήση απωθητικών και κουνουπιέρας (που παρέχονται στα ξενοδοχεία). Ωστόσο, οι μεγάλες επιδημίες δάγκειου πυρετού δεν εμφανίζονται πολύ συχνά στην Αντίγκουα, οπότε ο κίνδυνος αυτός δεν αποτελεί μείζονα ανησυχία για τον προγραμματισμό των διακοπών.

Ο κίνδυνος για την υγεία είναι η υψηλή ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, ιδίως για τους τουρίστες από την Ευρώπη ή τον Καναδά που δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτήν. Χρησιμοποιείτε συστηματικά αντηλιακό αν είστε επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα απαιτεί υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κίτρινου πυρετού, εάν ταξιδεύετε από χώρες όπου υπάρχει η ασθένεια. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε από τις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής.

Κατά τα άλλα, δεν απαιτείται κανένας ειδικός εμβολιασμός για την Αντίγκουα.

Κίνδυνοι από το κολύμπι στη θάλασσα

Το κολύμπι στα νερά γύρω από την Αντίγκουα και τη Μπαρμπούντα είναι πολύ ασφαλές. Λόγω των κλειστών κόλπων, δεν υπάρχουν συνήθως μεγάλα κύματα. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει η περίοδος μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, όταν η θάλασσα φουσκώνει περισσότερο λόγω τροπικών καταιγίδων και τυφώνων.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα επικίνδυνα πλάσματα στις τοπικές θάλασσες. Για παράδειγμα, δεν έχει καταγραφεί ποτέ επίθεση καρχαρία σε άνθρωπο στα νερά της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Είναι το νερό της βρύσης πόσιμο;

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το νερό της βρύσης μόνο για το βούρτσισμα των δοντιών σας ή να το βράζετε για να το ρίξετε στον καφέ ή το τσάι.

Συνιστούμε να αγοράσετε ένα βαρέλι 5 λίτρων με πόσιμο νερό στην τιμή των 20 xcd από οποιοδήποτε παντοπωλείο.

Επικίνδυνα ζώα

Παρόλο που οι ζούγκλες της νοτιοδυτικής Αντίγκουα ή η πυκνή βλάστηση κατά μήκος της ακτής στα βόρεια μπορεί να προκαλέσουν την αίσθηση πολλών επικίνδυνων πλασμάτων, το αντίθετο ισχύει. Δεν υπάρχουν απειλητικά για τη ζωή ζώα στην Αντίγκουα.

Μπορεί να συναντήσετε έναν σκορπιό ή κάποιο είδος αράχνης που μπορεί να δαγκώσει, αλλά η επαφή μαζί τους δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Από τα φίδια, μόνο το εξαιρετικά σπάνιο ενδημικό είδος Antiguan racer ζει εδώ, αλλά είναι ακίνδυνο και όχι δηλητηριώδες.

Αδέσποτα σκυλιά συναντώνται περιστασιακά στην ύπαιθρο και στις πόλεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρατηρούν τους ξένους. Η λύσσα δεν εμφανίζεται στα νησιά.

Εγκληματικότητα

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα είναι μια ασφαλής χώρα. Όσον αφορά τα σοβαρά εγκλήματα, όπως δολοφονίες, βιασμούς, απαγωγές και ληστείες, η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Αυτά τα εγκλήματα είναι απολύτως σπάνια εδώ και όταν συμβαίνουν, συνήθως συμβαίνουν μέσα σε νοικοκυριά ή μεταξύ τουριστών και μεταξύ τους.

Έτσι, όπως και σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου, πρέπει να προσέχετε για τις πορτοφολάδες, ειδικά στις αγορές του Αγίου Ιωάννη.

Δεν υπάρχουν μέρη στα νησιά όπου οι τουρίστες δεν συνιστάται να εισέλθουν λόγω του κινδύνου.

Το γενικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι το χαμηλότερο από κάθε άλλη χώρα της Καραϊβικής.

Κίνδυνος καταστροφών

Υπάρχει κίνδυνος τυφώνων και τροπικών καταιγίδων, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη ζωή στα νησιά για αρκετές ημέρες ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για πολλές εβδομάδες.

Οι τυφώνες εκδηλώνονται κατά μέσο όρο μία φορά το χρόνο. Σε ορισμένα έτη υπάρχουν 3, αλλά υπάρχουν μεγάλες περίοδοι κατά τις οποίες δεν φτάνουν καθόλου τυφώνες στην Αντίγκουα.

Η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Αύγουστο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι σεισμοί και άλλες μεγάλες φυσικές καταστροφές είναι σπάνιες και όχι επικίνδυνες.

Σημαντικές επαφές

Ο διεθνής τηλεφωνικός κωδικός για την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα είναι +1-268.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε αυτούς τους αριθμούς (δεν χρειάζεται να καλέσετε τον εθνικό κωδικό περιοχής):

  • 911 - Αστυνομία
  • 999 - καθολικός αριθμός έκτακτης ανάγκης (αστυνομία + ασθενοφόρο + πυροσβεστική)

Υπάρχουν ελάχιστες ξένες διπλωματικές αποστολές στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Υπάρχουν μόνο λίγες πρεσβείες στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Βενεζουέλας και της Κούβας.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.