Καιρός σε Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και καλύτερη ώρα για να πάτε

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα βρίσκεται στην Καραϊβική, σε τροπικό κλίμα με εναλλασσόμενες εποχές βροχής και ξηρασίας. Ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ξηρών μηνών βρέχει συχνά, αλλά συνήθως μόνο για λίγα λεπτά την ημέρα, οπότε οι χαλαρωτικές διακοπές δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτές τις βροχές.

Οι θερμοκρασίες είναι καλοκαιρινές όλο το χρόνο και οι διαφορές μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού είναι ελάχιστες. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 28 °C και 31 °C καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναζητήστε ξενοδοχεία με εκπτώσεις εκτός εποχής

Η περίοδος ξηρασίας είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, ενώ η περίοδος των τυφώνων και της μέγιστης βροχόπτωσης είναι μεταξύ Αυγούστου και μέσων Οκτωβρίου.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να την επισκεφθείτε;

Σταθερός καιρός με τις λιγότερες βροχοπτώσεις και τις πιο άνετες θερμοκρασίες μεταξύ 26 και 28 °C επικρατεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βρέχει κατά μέσο όρο μία φορά την ημέρα, συνήθως το βράδυ ή τη νύχτα. Η βροχή μπορεί να είναι πολύ έντονη και να ξεκινήσει χωρίς προειδοποίηση. Ωστόσο, συνήθως διαρκεί μεταξύ 2 και 10 λεπτών.

Επιπλέον, σπάνια βρέχει σε όλο το νησί, αλλά μόνο σε στενές, περιγεγραμμένες ζώνες.

Πότε είναι η περίοδος των βροχών στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα;

Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται στις αρχές Αυγούστου και η υγρή περίοδος τελειώνει στα τέλη Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών μπορεί να βρέξει έως και αρκετές φορές την ημέρα, αλλά συνήθως πρόκειται ακόμα μόνο για σύντομες ισχυρές καταιγίδες που διαρκούν έως και 30 λεπτά.

Οι ολοήμερες συννεφιές είναι σίγουρα πιο συχνές από ό,τι το χειμώνα, αλλά ακόμη και έτσι είναι σχετικά λίγες: 2-3 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Υπάρχουν τυφώνες στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα;

Ναι, το αρχιπέλαγος βρίσκεται σε ζώνη τυφώνων.

Η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, με τους περισσότερους τυφώνες να σημειώνονται στατιστικά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Κατά μέσο όρο, ένας τυφώνας πλήττει την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα μία φορά το χρόνο και είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί για περισσότερο από μία εβδομάδα εκ των προτέρων.

Υπάρχουν χρόνια που κανένας τυφώνας δεν πλήττει τα νησιά, αντίθετα υπάρχουν χρόνια που εμφανίζονται 3 τυφώνες.

Εκτός από τους τυφώνες, υπάρχουν επίσης ισχυρές τροπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι οποίες μπορεί να μην προκαλούν τόσο μεγάλες ζημιές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές για έως και 3 ημέρες κάθε φορά.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα

Καιρός και θερμοκρασίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Έτσι είναι ο καιρός στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα κατά τους διάφορους μήνες του έτους.

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο καιρός τον Ιανουάριο είναι πολύ καλός για να επισκεφθείτε τα νησιά. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 28°C, βρέχει κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 ημέρες, αλλά μόνο με τη μορφή πολύ σύντομων βροχών.

Σπάνια υπάρχει καθαρός ουρανός, και ως επί το πλείστον είναι σχεδόν καθαρός ή μερικώς συννεφιασμένος, γεγονός που είναι πολύ ευχάριστο για να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και στις παραλίες.

Η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας είναι περίπου 26°C.

Καιρός Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος είναι στατιστικά ο λιγότερο βροχερός μήνας του έτους. Βρέχει μόνο κάθε 3η ημέρα, συνήθως για 5 έως 10 λεπτά το πολύ τη νύχτα. Οι μέσες θερμοκρασίες παραμένουν στους 28 °C, ενώ τα νερά της θάλασσας είναι τα πιο κρύα του έτους, πέφτοντας στους 24 °C περίπου.

Ο καιρός είναι σχεδόν αίθριος για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με λίγα φωτογενή σύννεφα.

Καιρός Μάρτιος

Ο Μάρτιος είναι επίσης ένας από τους ξηρότερους μήνες του έτους με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει ελαφρώς στους 29 °C και υπάρχουν πολύ λίγα σύννεφα στον ουρανό.

Σε συνδυασμό με την ως επί το πλείστον ήρεμη και ζεστή θάλασσα (26 °C), ο Μάρτιος προσφέρει μερικές από τις καλύτερες συνθήκες ψαροντούφεκου του έτους.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη ως μήνας υψηλής περιόδου. Οι βροχοπτώσεις είναι σε παρόμοια επίπεδα με τον χειμώνα, η βροχή μπορεί να είναι λίγο πιο έντονη, αλλά εξακολουθεί να βρέχει για 10 λεπτά κάθε 2η και 3η μέρα περίπου.

Η υγρασία αυξάνεται ελαφρώς, γεγονός που σε συνδυασμό με θερμοκρασίες γύρω στους 29°C καθιστά τις συνθήκες για παραμονή σε εξωτερικούς χώρους λιγότερο ευχάριστες από ό,τι το χειμώνα, αλλά ο καιρός εξακολουθεί να είναι λίγο πολύ χαλαρός και ιδανικός για κολύμπι και κολύμπι με αναπνευστήρα.

Ο καιρός τον Μάιο

Ο Μάιος σηματοδοτεί την έναρξη της ώριμης περιόδου και τη μεταβατική περίοδο μεταξύ ξηρού και υγρού καιρού. Η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά μέσο όρο στους 30°C και παρόλο που εξακολουθεί να βρέχει λίγο-πολύ το ίδιο λίγο όπως το χειμώνα, υπάρχουν περισσότερα σύννεφα στον ουρανό και η υγρασία αυξάνεται.

Η θερμοκρασία της θάλασσας διατηρείται στους 26 °C, οπότε τα νερά είναι ευχάριστα δροσερά.

Σε γενικές γραμμές, ο Μάιος είναι επίσης ένας αρκετά καλός μήνας για να τον επισκεφθείτε. Ο υγρός καιρός αντισταθμίζει τις χαμηλότερες τιμές διαμονής και ενοικίασης αυτοκινήτων σε σχέση με τον χειμώνα.

Καιρός τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος θεωρείται ο τελευταίος καλός μήνας για πεζοπορία πριν από την υγρή περίοδο.

Ο καιρός είναι πολύ παρόμοιος με τον Μάιο με θερμοκρασίες γύρω στους 30°C και υψηλή υγρασία. Ωστόσο, η θάλασσα εξακολουθεί να μην καταφέρνει να υπερθερμανθεί σε παρόμοιες θερμοκρασίες, οπότε τα νερά των 26°C δροσίζουν ευχάριστα.

Ο Ιούνιος είναι ένας μάλλον κάτω του μέσου όρου μήνας βροχοπτώσεων, με κυρίως μερικώς συννεφιασμένο ουρανό, οπότε βρέχει μόνο για λίγο το βράδυ ή τη νύχτα.

Ο καιρός τον Ιούλιο

Ο καιρός του Ιουλίου γίνεται δυσάρεστα υγρός. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 31°C και η υγρασία αυξάνεται σημαντικά.

Τα σύννεφα καταιγίδας κυνηγούν το ένα το άλλο στον ουρανό και παρόλο που δεν βρέχει κάθε μέρα, κατά μέσο όρο 4-5 φορές το μήνα μπορεί να εκδηλωθεί μια ισχυρή τροπική καταιγίδα, ιδίως το βράδυ.

Ωστόσο, το θαλασσινό νερό εξακολουθεί να είναι πιο δροσερό από τον αέρα, οπότε οι θερμοκρασίες γύρω στους 25°C είναι ευχάριστα δροσιστικές.

Καιρός τον Αύγουστο

Η εποχή των τυφώνων αρχίζει κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Οι ημερήσιες θερμοκρασίες φτάνουν τους 31 °C και η υγρασία είναι πολύ υψηλή, προκαλώντας αποπνικτικό κλίμα και συχνές απογευματινές και βραδινές καταιγίδες.

Ωστόσο, σπάνια υπάρχουν σύννεφα και οι καταιγίδες αντικαθίστανται από μερικώς συννεφιασμένο ουρανό.

Κατά μέσο όρο, ένας τυφώνας εκδηλώνεται μία φορά κάθε 3 χρόνια τον Αύγουστο.

Καιρός τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους με τον μεγαλύτερο κίνδυνο τυφώνων, οι οποίοι εκδηλώνονται κατά μέσο όρο μία φορά το χρόνο.

Οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται στους 32°C, η υγρασία είναι υψηλή και η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ακόμα και το θαλασσινό νερό, το οποίο φτάνει σε θερμοκρασίες έως και 29 °C, δεν είναι ιδιαίτερα δροσιστικό.

Καιρός τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος δεν είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να ταξιδέψετε στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Οι υψηλές θερμοκρασίες (περίπου 31 °C) και η υγρασία δεν ευνοούν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους. Έντονες απογευματινές καταιγίδες εκδηλώνονται κάθε 2η ημέρα και υπάρχει κίνδυνος τυφώνων κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Το νερό της θάλασσας έχει θερμοκρασία γύρω στους 28 °C.

Καιρός Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας της περιόδου των βροχών και ο αυξημένος κίνδυνος τυφώνων.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν σιγά σιγά στους 29 με 30 °C, αλλά η υγρασία εξακολουθεί να είναι υψηλή, καθιστώντας την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους άβολη.

Η βροχή έρχεται συχνά με τη μορφή ισχυρών απογευματινών καταιγίδων που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές δεκάδες λεπτά. Οι τυφώνες είναι λιγότερο συχνοί κατά μέσο όρο από ό,τι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αλλά ο κίνδυνος παραμένει.

Καιρός τον Δεκέμβριο

Ο καιρός αλλάζει δραματικά κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Η υγρασία μειώνεται, όπως και οι θερμοκρασίες, οι οποίες συνήθως φτάνουν τους 28 °C.

Οι βροχές μειώνονται σημαντικά σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, αλλά εξακολουθούν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές κατά μέσο όρο κάθε δεύτερη ημέρα. Ωστόσο, η διάρκεια της βροχής δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά.

Η θάλασσα θερμαίνεται στους 27 °C.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα - Οι θερμοκρασίες δεν διαφέρουν στο εσωτερικό της χώρας

Μήνας
Καιρός
Air
Νερό
Ιανουάριος
ήλιος
28 °C
26 °C
Φεβρουάριος
ήλιος
28 °C
24 °C
Μάρτιος
ήλιος
28 °C
26 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
29 °C
26 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
30 °C
26 °C
Ιούνιος
ήλιος
30 °C
26 °C
Ιούλιος
ηλιόλουστο
30 °C
25 °C
Αύγουστος
βροχερό
31 °C
28 °C
Σεπτέμβριος
βροχερό
31 °C
29 °C
Οκτώβριος
βροχερό
30 °C
29 °C
Νοέμβριος
βροχερό
29 °C
28 °C
Δεκέμβριος
ήλιος
28 °C
27 °C

Πότε να πάτε στο Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αντίγκουα είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν επικρατεί η ξηρή περίοδος.

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 28°C, οι βροχοπτώσεις είναι σχετικά συχνές αλλά όχι περισσότερες από λίγα λεπτά την ημέρα και ο αέρας συμπληρώνεται από ένα ευχάριστο αεράκι. Επιπλέον, στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα βρέχει κυρίως αργά το βράδυ ή τη νύχτα το χειμώνα, οπότε δεν επηρεάζεστε σχεδόν καθόλου από τη βροχή.

Βρείτε τα καλύτερα παραθαλάσσια καταλύματα

Ωστόσο, μπορείτε να ταξιδέψετε στα νησιά όλο το χρόνο. Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, η βροχή εξακολουθεί να είναι πολύ σύντομη και τείνει να πέφτει τα βράδια, αλλά η υγρασία και οι θερμοκρασίες αυξάνονται, οπότε ο συνολικός καιρός είναι αποπνικτικός.

Η λιγότερο κατάλληλη περίοδος είναι από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, όταν οι έντονες καταιγίδες είναι συχνές και υπάρχει ο κίνδυνος τυφώνα κατά μέσο όρο μία φορά το χρόνο. Ενδιάμεσα, ωστόσο, υπάρχουν μερικώς συννεφιασμένοι ουρανοί και οι τιμές των υπηρεσιών είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερες κατά την περίοδο αυτή.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.