Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Όλες οι όμορφες παραλίες και η φωτογενής λοφώδης ενδοχώρα μπορούν να αξιοποιηθούν στην Αντίγκουα μόνο με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες εδώ είναι περισσότερο για τους ντόπιους, και είναι "όλες οι γραμμές πηγαίνουν στο Σεντ Τζονς". Τα ταξί καταλήγουν να κοστίζουν περισσότερο από την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα έχουν αριστερόστροφη κυκλοφορία.

Πώς και πότε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στην Αντίγκουα

Υπάρχουν πολλές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην Αντίγκουα, καθώς και μικρότερες τοπικές εταιρείες πανκαραϊβικής εμβέλειας. Η ενοικίαση αυτοκινήτων εδώ διεξάγεται όπως σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα.

Παρ' όλα αυτά, έχει την ιδιαιτερότητα της έλλειψης αυτοκινήτων. Κάντε κράτηση αυτοκινήτου τουλάχιστον 2-3 μήνες νωρίτερα, ειδικά την περίοδο Δεκεμβρίου-Απριλίου. Διαφορετικά, κινδυνεύετε ρεαλιστικά καμία από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να μην έχει ελεύθερη χωρητικότητα και να μείνετε εντελώς χωρίς αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αναμορφωθεί πλήρως το πρόγραμμα.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου - Αντίγκουα

Είχαμε καλές εμπειρίες με τις εταιρείες Hertz, Drive-A-Matic και Avis.

Τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Αντίγκουα

Παραδόξως, η Αντίγκουα δεν είναι ένας από τους ακριβούς προορισμούς όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου. Αν και οι τιμές διαφέρουν σε περίοδο αιχμής και χαμηλής περιόδου, εξακολουθούν να είναι μέσα σε αρκετά λογικές κατευθυντήριες γραμμές.

  • Εβδομαδιαία ενοικίαση σε περίοδο αιχμής (Δεκέμβριος έως Μάρτιος): από 310 δολάρια ΗΠΑ για το μικρότερο αυτοκίνητο
  • Εβδομαδιαία ενοικίαση χαμηλής περιόδου (Απρίλιος έως Ιούνιος): από 265 USD για το μικρότερο αυτοκίνητο
  • Εβδομαδιαία ενοικίαση εκτός εποχής (Ιούλιος έως Νοέμβριος): από 220 USD για το μικρότερο αυτοκίνητο
  • Τρέχουσες τιμές ενοικίασης στην Αντίγκουα

Οι τιμές για τα μεγαλύτερα SUV είναι έως και 3 φορές υψηλότερες από τις τιμές των μικρότερων αυτοκινήτων.

Όπως και αλλού στον κόσμο, όσο περισσότερο καιρό νοικιάζετε αυτοκίνητο στην Αντίγκουα, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή ανά ημέρα.

Διεθνής και τοπική άδεια οδήγησης για 20 usd

Για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα θα χρειαστείτε εθνική άδεια οδήγησης και αν είστε από μη αγγλόφωνη χώρα, τότε διεθνή άδεια οδήγησης, την οποία πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος 20 usd / 50 xcd για μια προσωρινή τοπική άδεια οδήγησης, η οποία θα σας χορηγηθεί απευθείας από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων επί τόπου με τη μορφή χειρόγραφου πράσινου χαρτιού.

Για την τοπική άδεια οδήγησης δεν απαιτείται φωτογραφία.

Τιμές βενζίνης και πρατήρια καυσίμων

Η βενζίνη είναι αρκετά ακριβή στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, αν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα φθηνότερα έθνη της Καραϊβικής.

Εδώ χρησιμοποιούνται αμερικανικές μονάδες μέτρησης, οπότε όλες οι τιμές είναι ανά γαλόνι και όχι ανά λίτρο. 1 γαλόνι = 3,78 λίτρα.

Επί του παρόντος (2024), 1 γαλόνι κανονικής βενζίνης (εδώ χρησιμοποιείται ο όρος "βενζίνη") κοστίζει περίπου 13 xcd.

Πώς λειτουργούν τα πρατήρια καυσίμων στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα;

Υπάρχει μια καλή πυκνότητα πρατηρίων καυσίμων στην Αντίγκουα και μπορείτε να βρείτε ένα πρατήριο καυσίμων σε κάθε μεγάλη πόλη. Η Μπαρμπούντα διαθέτει ένα μόνο πρατήριο καυσίμων νότια του κέντρου του Codrington.

Όλα τα βενζινάδικα εδώ είναι επανδρωμένα και δεν υπάρχουν ακόμη πρατήρια αυτοεξυπηρέτησης.

Απλά σταματήστε στο περίπτερο, ανοίξτε το ρεζερβουάρ και πείτε στον υπάλληλο πόσο θέλετε να γεμίσετε. Είτε σε λίτρα, είτε σε μέγιστη χρηματική αξία, είτε απλά πείτε "πλήρες ρεζερβουάρ παρακαλώ". Η πληρωμή μπορεί πάντα να γίνει σε δολάρια ΗΠΑ και Ανατολικής Καραϊβικής και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων με κάρτα. Πληρώνετε απευθείας στον υπάλληλο που σας γέμισε το ρεζερβουάρ, οπότε δεν χρειάζεται να αφήσετε καθόλου το αυτοκίνητο.

Τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων είναι εξοπλισμένα όπως παντού: ένα μικρό κατάστημα με σνακ και αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Ποιότητα και οδική σήμανση

Το νησί της Αντίγκουα διαθέτει ένα πολύ πυκνό δίκτυο δρόμων και ασφάλτινων οδών, οπότε μπορείτε να φτάσετε απολύτως παντού με ένα μικρό αυτοκίνητο. Δεν υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι και δεν υπάρχουν διόδια σε κανένα οδικό τμήμα.

Ένας σημαντικός περιοριστικός παράγοντας είναι η ποιότητα των δρόμων, η οποία είναι απολύτως άθλια.

Η οριζόντια σήμανση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όπως και τα κράσπεδα, τα οποία είναι ετοιμόρροπα ή λείπουν εντελώς. Αναπάντεχες και συχνά πολύ βαθιές λακκούβες σας περιμένουν σε κάθε γωνία, είτε οδηγείτε στον κεντρικό δρόμο είτε στο πιο οπισθοδρομικό στενό. Άλλωστε... είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς τον κεντρικό από τον παράδρομο με την πρώτη ματιά. Η ποιότητα και το πλάτος των δρόμων είναι παρόμοια παντού.

Επίσης, πολύ συνηθισμένα είναι τα κατώφλια επιβράδυνσης διασταυρώσεων, τα οποία πιθανότατα κάποτε σημειώνονταν με λευκά οριζόντια βέλη, αλλά σήμερα είναι μάλλον αόρατα. Αυτά τα οδοστρώματα ταχύτητας είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί και έξω από τις μεγάλες πόλεις.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να οδηγείτε αργά και να προβλέπετε τις λακκούβες απολύτως παντού.

Οι πινακίδες είναι ευρωπαϊκού τύπου, αλλά η σήμανση είναι μάλλον τυχαία και συνήθως καθοδηγείται από τη συνήθεια ή τις οδικές συνθήκες. Η σήμανση κατεύθυνσης είναι επίσης πολύ φτωχή, καθώς δεν υπάρχει σε όλες τις διασταυρώσεις και όταν υπάρχει, τα βέλη στην πινακίδα συχνά δεν ταιριάζουν καθόλου με το σχήμα της διασταύρωσης.

Κυκλοφορία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, η κυκλοφορία γίνεται από αριστερά.

Από την άλλη πλευρά, το πλεονέκτημα της οδήγησης στην Αντίγκουα είναι η διακριτικότητα των ντόπιων οδηγών και το γεγονός ότι μπορούν να αναγνωρίσουν με μια ματιά έναν ξένο στο αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας: ένα κόκκινο R με αριθμούς σε λευκό φόντο.

Οι ντόπιοι οδηγοί οδηγούν λίγο άγρια, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να μην καταστρέψουν το αυτοκίνητο στους τραγικούς δρόμους. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για γρήγορη επικίνδυνη οδήγηση ή για νευρικό προσπέρασμα, αν οδηγείτε πιο προσεκτικά από τους ντόπιους.

Συγκρίνετε τιμές και κάντε κράτηση αυτοκινήτου - Αντίγκουα

Οι οδηγοί συνήθως σας κορνάρουν όταν κάνετε προσπέραση, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό εδώ: απλώς σας ενημερώνουν ότι αποφάσισαν να σας προσπεράσουν και η ευγένεια είναι να επιβραδύνετε ή να τραβήξετε περισσότερο στην άκρη του δρόμου.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις ταχύτητες. Η κατάσταση των δρόμων, η ελικοειδής φύση τους και η πυκνή ανάπτυξη καθιστούν σχεδόν αδύνατη την υπέρβαση των αναγραφόμενων ορίων (40 μίλια/ώρα εκτός του χωριού ή 20 μίλια/ώρα εντός του χωριού). Μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν ταχύμετρο σε χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ οι πινακίδες αναγράφουν την ταχύτητα σε μίλια ανά ώρα. Όπως γράφουμε, δεν έχει σημασία. Δεν μπορείτε να τρέξετε γρήγορα εδώ, γιατί απλά δεν είναι δυνατόν.

Τα μόνα πράγματα που ελέγχει η αστυνομία και επιβάλλει σταθερά πρόστιμα είναι η χρήση ζώνης ασφαλείας και οι παραβιάσεις του ορίου αλκοόλ στο αίμα, το οποίο ορίζεται σε 0,08% κατ' ανώτατο όριο.

Στάθμευση

Η στάθμευση στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα είναι χαρά και πόνος ταυτόχρονα. Οι μεγάλοι ευρύχωροι χώροι στάθμευσης αποτελούν την εξαίρεση και μπορούν πραγματικά να βρεθούν μόνο στο English Harbour και σε ορισμένες παραλίες όπως η Jolly Beach και η Ffryes Beach.

Σε άλλες παραλίες, παρκάρετε όπου υπάρχει λίγος χώρος ή κατά μήκος της άκρης του δρόμου. Στις πόλεις υπάρχει εξαιρετικά λίγος χώρος για να παρκάρεις, αλλά από την άλλη πλευρά δεν ενθουσιάζει κανέναν αν απλά αφήσεις το αυτοκίνητό σου στην άκρη του δρόμου.

Με εξαίρεση ορισμένα γκαράζ και χώρους στάθμευσης στην πρωτεύουσα St John's, η στάθμευση είναι παντού δωρεάν.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.