Βενετία με λίγα λόγια

Βενετία

Η πόλη στη λιμνοθάλασσα, χτισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου πάνω στο νερό, προσελκύει κυρίως χάρη στα εκατοντάδες κανάλια που αντικαθιστούν τους κανονικούς δρόμους, τους ρομαντικούς στενούς πεζόδρομους, τις γέφυρες, τις μνημειώδεις εκκλησίες, τα παλάτια και, φυσικά, τις εμβληματικές γόνδολες - τις παραδοσιακές βάρκες που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη Βενετία.

Σήμερα, η Βενετία προσεγγίζεται οδικώς και σιδηροδρομικώς και η εισροή τουριστών είναι συχνά τεράστια. Να είστε σίγουροι, ωστόσο, ότι ακόμη και στο μικρό μέγεθος της Βενετίας, θα βρείτε πάντα μια γωνιά όπου θα είστε εντελώς μόνοι. Είτε πρόκειται για τους δαιδαλώδεις δρόμους και τα κανάλια του κέντρου, είτε για τις παραλίες του Lido di Venezia, είτε για τα μικρότερα νησιά που είναι διάσπαρτα στη βενετσιάνικη λιμνοθάλασσα και συνδέονται με το κέντρο με γραμμές πλοίων.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Βενετία

Η Βενετία, αν και ίσως μερικές φορές υπερτιμημένη, αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη στη ζωή σας. Αν ξέρετε πώς να το κάνετε, θα βρίσκετε πάντα το αγαπημένο σας μέρος.

Από το 2024, υπάρχει χρέωση για την είσοδο στην πόλη. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τέλος εισόδου στη Βενετία, ανατρέξτε στο κεφάλαιο για το τέλος εισόδου.

Πληθυσμός Χώρα Όνομα Ιταλικά / Αγγλικά Ζώνη ώρας
257 000
(60.000 στο ιστορικό κέντρο)
Ιταλία

Venezia / Venice

UTC +1

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Βενετία

Είτε επισκέπτεστε το Βενετία για πρώτη φορά είτε επανειλημμένα, δείτε τις χρήσιμες συμβουλές και συστάσεις μας: