Χάρτης και γεωγραφία της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Θέλετε να μάθετε πού βρίσκεται η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στο χάρτη και πού βρίσκεται πριν ταξιδέψετε; Πώς είναι ο οδικός χάρτης της Αντίγκουα ή πού θα βρείτε θέρετρα και άλλα ενδιαφέροντα μέρη για να δείτε; Ρίξτε μια ματιά στους χάρτες των νησιών Αντίγκουα και Μπαρμπούντα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Καλύτερα ξενοδοχεία στην παραλία - Αντίγκουα

Τοποθεσία της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική Θάλασσα και αποτελεί μέρος των νησιών Leeward. Η χώρα αποτελείται από 3 κύρια νησιά.

Το νησί βρίσκεται περίπου 80 χλμ. βόρεια της Γουαδελούπης και 65 χλμ. ανατολικά του Σεντ Κιτς.

Χάρτες τουριστικών αξιοθέατων

Πού μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες παραλίες στην Αντίγκουα ή ενδιαφέροντα αξιοθέατα; Ρίξτε απλώς μια ματιά στο χάρτη μας με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα:

Αν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία ή ποδηλασία, οι διαδικτυακοί χάρτες μονοπατιών πεζοπορίας θα σας φανούν χρήσιμοι, και φυσικά δεν λείπουν οι χάρτες καταλυμάτων και ξενοδοχείων:

Διαδικτυακός χάρτης - Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Γεωγραφία

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα βρίσκεται στις Μικρές Αντίλλες και αποτελείται από τρία νησιά, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι η Αντίγκουα. Βορειότερα περίπου 50 χιλιόμετρα συναντάμε την Μπαρμπούντα και στα δυτικά την ακατοίκητη Ρεντόντα. Η ακτογραμμή της Αντίγκουα αποτελείται από μεγάλο αριθμό όρμων και κολπίσκων, οι οποίοι σχηματίζουν εξαιρετικά όμορφες παραλίες με λευκή άμμο.

  • Το νησί της Αντίγκουα - 281 km2, 96.000 κάτοικοι
  • Νήσος Μπαρμπούντα - 161 km2, 1 700 κάτοικοι
  • Νησί Redonda - 0,8 km2, ακατοίκητο

Συνολικά, το νησί αποτελείται ως επί το πλείστον από κυματιστούς φωτογενείς λόφους, εκτός από το βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα, τα οποία είναι επίπεδα. Το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού είναι το πιο λοφώδες.

Η υψηλότερη κορυφή είναι η κορυφή Boggy Peak (402 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας).

Η Μπαρμπούντα είναι επίπεδη με το υψηλότερο σημείο στα 45 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοραλλιογενούς προέλευσης, με όμορφη ροζ άμμο (το φθινόπωρο). Το νησί της Μπαρμπούντα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους ταξιδιώτες που προτιμούν την ηρεμία και τη χαλάρωση επίσης για τους ορνιθολόγους που θα ενθουσιαστούν από τα ενδημικά είδη στην τεράστια λιμνοθάλασσα Codrington.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.