Γύρω από το Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Τα ταξίδια στην Αντίγκουα είναι διαμετρικά αντίθετα από τα ταξίδια στην πολύ πιο αραιοκατοικημένη Μπαρμπούντα. Ενώ η Αντίγκουα διαθέτει όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και ένα βασικό δίκτυο λεωφορείων, η Μπαρμπούντα δεν διαθέτει τίποτα από αυτά και θα πρέπει πάντα να οργανώνετε τη μεταφορά σας μέσω τοπικών ιδιωτικών φορέων.

Με αυτοκίνητο - Αντίγκουα

Συνιστούμε οπωσδήποτε να ταξιδέψετε στην Αντίγκουα με αυτοκίνητο. Είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σε όλες τις παραλίες και δεν θα εξαρτάστε από τα λεωφορεία που δεν έχουν δρομολόγια. Σχεδόν ολόκληρη η ανατολική και μεγάλο μέρος της βόρειας ακτής της Αντίγκουα είναι προσβάσιμες μόνο με αυτοκίνητο.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα

Οι εταιρείες ενοικίασης λειτουργούν ακριβώς στο αεροδρόμιο του Σεντ Τζονς.

Πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα; Ποια είναι η ποιότητα των δρόμων; Ποιοι είναι οι κανονισμοί εδώ και πώς μπορώ να βάλω βενζίνη στην αντλία; Διαβάστε το αναλυτικό κεφάλαιο Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ταξί - Αντίγκουα

Τα ταξί είναι ένα πολύ συνηθισμένο μέσο μεταφοράς στην Αντίγκουα, ακόμη και εκτός της πρωτεύουσας. Στην πραγματικότητα, τα ταξί είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σε πολλές παραλίες, αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Τα περισσότερα ταξί είναι μεγαλύτερα αυτοκίνητα ή ακόμη και μεγάλα φορτηγάκια. Όλα τα επίσημα ταξί έχουν ειδικές κίτρινες πινακίδες με μαύρα γράμματα "TX" και αριθμούς.

Δεν υπάρχουν ταξίμετρα στην Αντίγκουα, ωστόσο υπάρχουν κυβερνητικά καθορισμένες ανώτατες τιμές σε διαδρομές μεταξύ συγκεκριμένων τοποθεσιών. Η πληρωμή γίνεται πάντα σε δολάρια ΗΠΑ και Ανατολικής Καραϊβικής και μόνο με μετρητά.

Οι τιμές υπολογίζονται ανά αυτοκίνητο για μέγιστο αριθμό 4 ατόμων. Έτσι, η τιμή είναι η ίδια είτε ταξιδεύετε με 1 είτε με 4 άτομα. Παρουσιάζονται παραδείγματα τιμών (τρέχουσες από το 2024):

 • John's - Jolly Harbour: 20 USD / 54 XCD
 • St. John's - English Harbour (και γύρω παραλίες): 25 USD / 67 XCD
 • Σεντ Τζονς - Λονγκ Μπέι: 27 USD / 72 XCD
 • Σαιντ Τζονς - Κόλπος Ντίκενσον: 13 USD / 35 XCD
 • English Harbour - Half Moon Bay: 15 USD / 40 XCD
 • English Harbour - Galleon Beach: 7 USD / 18 XCD
 • English Harbour - Jolly Harbour: 25 USD / 67 XCD

Οι τιμές από το αεροδρόμιο και το κεντρικό λιμάνι του St John's (Deep Water Harbour) είναι πάντα περίπου 2 έως 4 usd υψηλότερες.

Η αναμονή μισής ώρας κοστίζει 5 usd / 12 xcd.

Αν πηγαίνετε στην παραλία με ταξί, καλό είναι να συμφωνήσετε με τον οδηγό του ταξί για την ακριβή ώρα επιστροφής και μια μειωμένη τιμή για την αναμονή.

Λεωφορεία - Αντίγκουα

Η Αντίγκουα διαθέτει ένα αρκετά εκτεταμένο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών. Για την ακρίβεια, η συντριπτική πλειονότητα των δρομολογίων εκτελείται από μικρότερα φορτηγά και μίνι βαν, δεν θα συναντήσετε πραγματικά συμβατικά μεγάλα λεωφορεία στις δημόσιες συγκοινωνίες εδώ.

Αντίγκουα - 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στο booking.com

Όλα τα δρομολόγια αναχωρούν από το Σεντ Τζονς, όπου υπάρχουν 2 ειδικοί σταθμοί λεωφορείων:

 • West Bus Station - Jolly Harbour, English Harbour, Falmouth, Nelson's Dockyard, All Saints, Old Road, Dickenson Bay και άλλα (γενικά όλη η δυτική και νότια ακτή + κέντρο του νησιού).
 • East Bus Station - Willikies, Bethesda, Freetown, Αεροδρόμιο (γενικά βορειοανατολική ακτή)

Ο ιδιωτικός αλλά αξιόπιστος δικτυακός τόπος busstopanu.com παρέχει χάρτες δρομολογίων, ενδεικτικές τιμές και άλλες πρακτικές πληροφορίες.

Πόσο συχνά κυκλοφορούν τα λεωφορεία;

Οι λεωφορειακές γραμμές στην Αντίγκουα δεν έχουν πρόγραμμα δρομολογίων. Φεύγουν από το Σεντ Τζον όταν γεμίζει το λεωφορείο. Στις πολυσύχναστες διαδρομές, το μίνι βαν δεν ξεκινά πραγματικά μέχρι να γεμίσει και η τελευταία θέση.

Κατά την επιστροφή στο Σεντ Τζονς, τα λεωφορεία από την αντίθετη άκρη εκτελούν δρομολόγια με το χρονικό διάστημα στο οποίο έφτασαν από το Σεντ Τζονς.

Στις πιο πολυσύχναστες διαδρομές, τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια περίπου κάθε 5 έως 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας (μεταξύ περίπου 7:00 π.μ. και 7:00 μ.μ.), ενώ οι λιγότερο συχνές διαδρομές προσφέρουν 1 έως 2 δρομολόγια ανά ώρα.

Η συχνότητα μειώνεται σημαντικά μετά το σκοτάδι και μεταξύ περίπου 19:30 και 23:00 υπάρχουν μόνο 1, το πολύ 2 δρομολόγια ανά ώρα.

Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές είναι οι εξής: 1:

 • John's προς το English Harbour.
 • Οι γραμμές 20 και 22 από το St John's προς το Jolly Harbour (η γραμμή 22 συνεχίζει προς την Old Road, η γραμμή 20 τερματίζει στο Jolly Harbour).

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια και πώς πληρώνω;

Τα εισιτήρια είναι σχετικά φθηνά και καθορίζονται από την Αρχή Κρατικών Μεταφορών. Για τα νυχτερινά ταξίδια μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. καταβάλλεται ειδική επιβάρυνση (περίπου 1,75 φορές το ημερήσιο κόμιστρο).

Παραδείγματα τιμών:

 • John's - English Harbour: 3,75 xcd
 • St. John's - Jolly Harbour: 2,75 xcd
 • St John's - Dickenson Bay: 2,25 XD
 • St: 3,25 xcd xcd
 • St John's - Airport Road: 2,25 xcd
 • Σαιντ Τζονς - Παραλία Ντάρκγουντ: 3 xcd

Οι ναύλοι πληρώνονται σε μετρητά και μόνο σε δολάρια Ανατολικής Καραϊβικής.

Πληρώνετε πάντα τον οδηγό του λεωφορείου. Όταν ταξιδεύετε από το St. John's, ο οδηγός εισπράττει το κόμιστρο πριν από το ταξίδι, όταν παρακάμπτει όλους τους επιβάτες, πληρώνετε ανάλογα με τον προορισμό σας.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διαδρομή προς το St. John's, πληρώνετε μετά την αποβίβασή σας, οπότε είναι και πάλι καλή ιδέα να υπενθυμίζετε στον οδηγό από πού έρχεστε. Ο οδηγός θα σας δώσει ρέστα αν πληρώσετε ένα λογικό ποσό.

Πού σταματούν τα λεωφορεία;

Επισήμως, τα λεωφορεία σταματούν σε στάσεις που επισημαίνονται με μια απλή ερυθρόλευκη πινακίδα που γράφει "No parking - Bus Stop". Πολύ συχνά, ωστόσο, το λεωφορείο λειτουργεί περισσότερο σαν κοινόχρηστο ταξί που ακολουθεί σταθερή διαδρομή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σημαδέψετε ένα λεωφορείο οπουδήποτε εκτός της σηματοδοτημένης στάσης.

Αν θέλετε να κατεβείτε, απλώς φωνάξτε δυνατά "Στάση λεωφορείου" προς την κατεύθυνση του οδηγού και αυτός θα σταματήσει στο πλησιέστερο κατάλληλο σημείο.

Πώς να αναγνωρίσετε ένα δημόσιο λεωφορείο;

Σε όλα τα λεωφορεία αναγράφεται ο αριθμός της γραμμής στην οποία βρίσκονται. Η σήμανση είναι εύκολο να παραληφθεί, επειδή πρόκειται απλώς για ένα μικρό στρογγυλό αυτοκόλλητο με αριθμό στη δεξιά πλευρά του παρμπρίζ.

Μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε ένα δημόσιο λεωφορείο από ένα ιδιωτικό φορτηγάκι ή ταξί ακόμη και χωρίς τον αριθμό της γραμμής. Στην πραγματικότητα, όλα τα λεωφορεία έχουν κίτρινες πινακίδες με τη λέξη "BUS" και αριθμούς σε μαύρο χρώμα.

Σε ποιες παραλίες μπορώ να πάω με λεωφορείο;

Βρίσκεστε στην Αντίγκουα χωρίς αυτοκίνητο; Μείνετε στην πρωτεύουσα Σεντ Τζονς και δείτε ποιες παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες με λεωφορείο.

Οι πιο προσβάσιμες παραλίες είναι αυτές της νοτιοδυτικής ακτής, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε με τη γραμμή 22 του λεωφορείου από τον σταθμό λεωφορείων West (περίπου 2-3 φορές την ώρα).

Μια σημαντικά πιο πολυσύχναστη υπηρεσία εκτελεί δρομολόγια από τον σταθμό West Bus Station προς την παραλία Jolly Beach, η οποία εξυπηρετείται από τη γραμμή 20 εκτός από τη γραμμή 22 (συνήθως 5-6 συνδέσεις ανά ώρα). Ωστόσο, η στάση του λεωφορείου δεν είναι ακριβώς δίπλα στην παραλία, αλλά ακριβώς στη διασταύρωση δίπλα στον κεντρικό δρόμο, οπότε πρέπει να περπατήσετε περίπου 1 χλμ. μέχρι την παραλία.

Πολύ συχνά από το St John's μπορείτε επίσης να φτάσετε στο English Harbour στα νότια, απ' όπου μπορείτε να περπατήσετε 1 χλμ. μέχρι την όμορφη παραλία Pigeon Point Beach ή Windward Beach. Η γραμμή 17 που συνδέει αυτές τις πόλεις εκτελεί δρομολόγια περίπου κάθε 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η τελευταία εύκολα προσβάσιμη παραλία με λεωφορείο είναι η Dickenson Bay στα βορειοδυτικά, στην οποία μπορείτε να φτάσετε από τον σταθμό λεωφορείων West Bus Station κατά μέσο όρο 2-3 φορές την ώρα με τη γραμμή 50.

Συνδέσεις Αντίγκουα - Μπαρμπούντα

Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα αποτελείται από δύο κύρια νησιά. Η σημαντικά μικρότερη Μπαρμπούντα απέχει 55 χιλιόμετρα από την Αντίγκουα και είναι προσβάσιμη αεροπορικώς και με τακτικά πλοία.

Προβολή διαθέσιμων καταλυμάτων - Μπαρμπούντα

Πλοία για Μπαρμπούντα

Τα δημόσια πλοία εκτελούνται από δύο εταιρείες. Η κρουαζιέρα διαρκεί πάντα περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Η ηλεκτρονική κράτηση είναι προς το παρόν δυνατή μόνο με την Barbuda Express.

ΤοBarbuda Express εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ημέρα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα δρομολόγια από Δευτέρα έως Σάββατο πραγματοποιούνται το πρωί από το Σεντ Τζονς, ενώ τα δρομολόγια της Κυριακής πραγματοποιούνται μόλις το μεσημέρι. Τα δρομολόγια επιστροφής από τη Μπαρμπούντα πραγματοποιούνται τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες όχι πριν από τις 15:45. Για το τρέχον πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα barbudaexpress.com/schedule.

Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 55 usd / 150 xcd, ενώ το εισιτήριο μετ' επιστροφής κοστίζει 100 usd / 270 xcd. Αγοράστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα.

Το Barbuda Express προσφέρει επίσης μια οργανωμένη ημερήσια εκδρομή με ξεναγό που περιλαμβάνει πρόγραμμα στη Μπαρμπούντα και εισιτήριο με επιστροφή. Πληρώστε συνολικά 174 usd και για λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα barbudaexpress.com/tours-charters.

Island Escape Ferry Ταξιδεύει 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή πρωί από την Αντίγκουα και απόγευμα από τη Μπαρμπούντα. Για το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα islandescapeferry.com.

Οι ναύλοι για απλή μετάβαση είναι 50 usd / 135 xcd και για επιστροφή 90 usd / 240 xcd.

Η αποβάθρα στην Αντίγκουα βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του Αγίου Ιωάννη, όπου υπάρχει ειδική μικρή προβλήτα με εκδοτήριο εισιτηρίων. Και οι δύο εταιρείες εκτελούν επί του παρόντος δρομολόγια από την αποβάθρα. Η Island Escape Ferry λειτουργούσε από μια αποβάθρα στα βόρεια της Αντίγκουα, αλλά τώρα έχουν μεταφερθεί στο κεντρικό λιμάνι.

Το λιμάνι της Μπαρμπούντα βρίσκεται στη νότια ακτή περίπου 6 χλμ. από τη μοναδική πόλη Codrington.

Τα πλοία είναι το προτιμώμενο μέσο μεταφοράς αν θέλετε να επισκεφθείτε την παραλία Pink Sand Beach στη Μπαρμπούντα, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι.

Αεροπορικώς προς Μπαρμπούντα

Ταχύτερες και πιο πολυσύχναστες συνδέσεις παρέχει η τοπική αεροπορική εταιρεία BMN Airways με μικρά ελικοφόρα αεροπλάνα για 8 άτομα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον 1 πτήση την ημέρα κατά τη χαμηλή περίοδο και 2 έως 3 πτήσεις την ημέρα κατά την αιχμή της χειμερινής περιόδου.

Η πτήση διαρκεί 20 λεπτά. Αναχωρεί από τον παλιό διεθνή τερματικό σταθμό V. C. Bird ANU. Στη Μπαρμπούντα, το αεροδρόμιο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Codrington.

Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 81 usd και το εισιτήριο μετ' επιστροφής είναι απλά το διπλάσιο. Οι τιμές δεν αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και είναι οι ίδιες όταν αγοράζονται έξι μήνες πριν από την αναχώρηση και 2 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Ωστόσο, εξακολουθούμε να συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση (ιδανικά τουλάχιστον ένα μήνα) λόγω διαθεσιμότητας. Τα αεροπλάνα είναι μικρά και συχνά συμβαίνει μια πτήση να είναι sold out.

Αγοράστε τα εισιτήρια ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας booknow.antigua-flights.com.

Μεταφορές στη Μπαρμπούντα

Οι μετακινήσεις στο νησί Μπαρμπούντα διαφέρουν σημαντικά από την Αντίγκουα. Δεν υπάρχουν επίσημες δημόσιες συγκοινωνίες και δεν λειτουργούν εδώ συμβατικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ωστόσο, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή ακόμη και ποδήλατο στη Μπαρμπούντα, αλλά θα πρέπει πάντα να κλείνετε ραντεβού τηλεφωνικά. Κανείς δεν ανταποκρίνεται σε επικοινωνίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι ηλεκτρονικές φόρμες κρατήσεων δεν λειτουργούν ποτέ.

Μια λίστα με τις επαφές μπορείτε να βρείτε στον τουριστικό ιστότοπο του νησιού barbudaful.net/visiting. Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο, πρέπει να τηλεφωνήσετε τουλάχιστον 1 έως 2 μήνες πριν.

Τα επίσημα ταξί δεν λειτουργούν στο νησί. Κάθε κινούμενο όχημα στο οποίο μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ωτοστόπ μπορεί να χρησιμεύσει ως ταξί. Ωστόσο, γενικά δεν συνιστούμε να πάτε μόνοι σας στη Μπαρμπούντα χωρίς να έχετε κανονίσει τη μεταφορά σας εκ των προτέρων.

Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι χωρίς προβλήματα. Η κυκλοφορία εδώ είναι πράγματι πολύ αραιή και υπάρχει ουσιαστικά μόνο ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος (με μεγάλες λακκούβες) που συνδέει το λιμάνι της νότιας ακτής με την πόλη Codrington. Μπορείτε επίσης να οδηγήσετε προς τη φωτογενή ανατολική ακτή στο Foot Bay Cave.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.