Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Su Nuraxi di Barumini

David Eiselt ενημερωμένο 29. 1. 2024
Nuraxi Barumini

Ο αρχαιολογικός χώρος Su Nuraxi di Barumini είναι το σημαντικότερο μνημείο των τυπικών Νουράγκων της Σαρδηνίας, των μεγαλιθικών αμυντικών κατασκευών που είναι διάσπαρτες σε όλο το νησί.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη μέση της φύσης

Στον χώρο του Barumini δεσπόζει μια τριώροφη μεγάλη nurache, η οποία θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο μνημείο του πολιτισμού των nuragian. Η προέλευσή του εκτιμάται ότι χρονολογείται μεταξύ 2.000 και 1.500 π.Χ. και από το 1997 ολόκληρο το συγκρότημα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα του έτους από τις 9:00 π.μ. και κλείνει σε διαφορετικές εποχές του έτους, δείτε τον επίσημο ιστότοπο: fondazionebarumini.it/orari-e-tariffe.

Η είσοδος χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες:

  • Ενήλικες - 15 ευρώ
  • Παιδιά 13-17 ετών - 12 ευρώ
  • Παιδιά 7-12 ετών - 9 ευρώ
  • Είσοδος κατά τη διάρκεια βροχερού καιρού, όταν μόνο οι υπαίθριες εκθέσεις είναι προσβάσιμες (λόγω του κινδύνου πτώσης λίθων) - - 7 eur
  • Επίσημος δικτυακός τόπος του συγκροτήματος

Μεταφορά

Ο χώρος απέχει περίπου 500 μέτρα από την πόλη Barumini, περίπου 65 χλμ. βόρεια του Κάλιαρι. Μπορείτε να σταθμεύσετε δωρεάν στο δημόσιο χώρο στάθμευσης ακριβώς στην είσοδο.

Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων και Σαρδηνία

Παρόλο που δεν υπάρχει λεωφορείο απευθείας προς την τοποθεσία, υπάρχει ένα φαρδύ μονοπάτι κατά μήκος του δρόμου προς το Barumini, σε απόσταση 500 μέτρων. Και το Barumini είναι ήδη βολικά προσβάσιμο από διάφορες γραμμές λεωφορείων:

  • Κάλιαρι - γραμμές 436, 501
  • Isili (μετεπιβίβαση στο τουριστικό τρένο) - γραμμή 9001
  • Sanluri (μετεπιβίβαση σε πολλές άλλες γραμμές λεωφορείων) - γραμμή 9001

Διαμονή

Εάν πηγαίνετε στο Barumini με τις δημόσιες συγκοινωνίες, μπορεί να είναι πιο αποδοτικό από άποψη χρόνου να μείνετε εδώ. Υπάρχουν αρκετοί ξενώνες και ένα κλασικό ξενοδοχείο ακριβώς στην πόλη.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.