Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Καιρός σε Σαρδηνία και καλύτερη ώρα για να πάτε

David Eiselt ενημερωμένο 29. 1. 2024

Η Σαρδηνία έχει μεσογειακό υποτροπικό κλίμα. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, ενώ οι χειμώνες είναι υγροί και ήπιοι. Οι θερμοκρασίες φτάνουν συχνά στους 30 βαθμούς το καλοκαίρι και σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν το χειμώνα. Το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, γεγονός που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι από εσάς πηγαίνετε στη Σαρδηνία για να δείτε τη θάλασσα. Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας το καλοκαίρι είναι περίπου 25°C.

Παρόλο που η Σαρδηνία είναι ένα σχετικά μεγάλο νησί, ο καιρός είναι παρόμοιος στα βόρεια και στα νότια. Η δυτική ακτή και οι ορεινές περιοχές στο κέντρο της Σαρδηνίας είναι πιο ανεμοδαρμένες.

Βρείτε το καλύτερο παραλιακό θέρετρο στη Σαρδηνία

Καιρός και θερμοκρασίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Ακολουθεί ο καιρός στη Σαρδηνία για κάθε μήνα του έτους

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος στη Σαρδηνία είναι ο ιδανικός μήνας για να εξερευνήσετε πόλεις και χωριά ή για οδικές εκδρομές σε όλο το νησί. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται συνήθως γύρω στους 14°C κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χιόνι μπορεί να πέσει στα ψηλότερα σημεία των βουνών και ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ανοιχτό το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο , Bruncu Spina.

Βροχές σημειώνονται κατά μέσο όρο 7 ημέρες το μήνα, αλλά συνήθως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια.

Καιρός Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος είναι ένας από τους πιο βροχερούς μήνες στη Σαρδηνία, ιδίως στα βόρεια του νησιού.

Ακόμα κι έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την περιήγηση στις πόλεις και τα αξιοθέατα, καθώς βρέχει κατά μέσο όρο μόνο 8 ημέρες το μήνα, και οι περισσότερες από αυτές είναι σύντομες βροχές. Οι θερμοκρασίες τον Φεβρουάριο κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στους 15°C.

Καιρός Μάρτιος

Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα εξακολουθεί να είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τη Σαρδηνία εντελώς χωρίς τουρίστες, να περιηγηθείτε στις πόλεις και τα χωριά και να απολαύσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα.

Ο Μάρτιος μπορεί να είναι δυσάρεστος με ανέμους στις ακτές, αλλά οι θερμοκρασίες ήδη ανεβαίνουν κατά μέσο όρο γύρω στους 17°C, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες συχνά ξεπερνούν τους 20°C. Ο μέσος αριθμός των ημερών βροχής είναι 8 ανά μήνα και η βροχή είναι σχετικά συχνή, αλλά μόνο σε σύντομες βροχές.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Ο καιρός τον Απρίλιο είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο σημειώνονται σχετικά συχνές (αλλά σύντομες) βροχοπτώσεις. Οι θερμοκρασίες συνήθως ανεβαίνουν στους 19 °C και συχνά ξεπερνούν τους 25 °C.

Αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμα καιρός για βουτιές στη θάλασσα, οπότε ο Απρίλιος είναι ιδανικός για εκδρομές στην πόλη, περιηγήσεις στα αξιοθέατα και πεζοπορία, για τις οποίες ο καιρός θα είναι ιδανικός - ούτε ζεστός ούτε κρύος.

Ο καιρός τον Μάιο

Ο τελευταίος μήνας της καθαρής άνοιξης είναι ιδανικός για πεζοπορία και ποδηλασία στη Σαρδηνία. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 24°C με μέγιστες θερμοκρασίες 30°C.

Υπάρχουν σποραδικές βροχές με τη μορφή σύντομων καταιγίδων, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κρύο για να κολυμπήσετε στη θάλασσα και η θάλασσα ειδικότερα απέχει πολύ από το να ζεσταθεί σε επίπεδα που θα βόλευαν τους περισσότερους ταξιδιώτες.

Ο καιρός τον Ιούνιο

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι η αρχή της χαμηλής περιόδου στη Σαρδηνία και προς το τέλος του μήνα μετατρέπεται ήδη σε υψηλή περίοδο. Οι μέσες θερμοκρασίες ανεβαίνουν στους 28°C, αλλά συνήθως ξεπερνούν τους 30°C κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα νερά της θάλασσας, ιδίως στις ρηχές περιοχές, αρχίζουν ήδη να ζεσταίνονται ευχάριστα και οι καλοκαιρινές διακοπές για κολύμπι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι βροχές είναι μάλλον εξαιρετικές, με μόνο πολύ ελαφρές βροχές κατά μέσο όρο 3-4 ημέρες το μήνα.

Ο καιρός τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος στη Σαρδηνία είναι τυπικά ένας καλοκαιρινός μήνας, όταν η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι θερμοκρασίες ανέρχονται κατά μέσο όρο στους 31°C κατά μήκος των ακτών, αλλά συνήθως αγγίζουν τους 40°C για μερικές τουλάχιστον ημέρες το μήνα.

Οι βροχές είναι σπάνιες και ο ουρανός είναι ανέφελος καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Καιρός τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας στη Σαρδηνία και ο μήνας με τον απολύτως μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Οι κανονικές ημερήσιες θερμοκρασίες ανέρχονται κατά μέσο όρο στους 32°C, με λίγες ημέρες που μπορεί να ξεπεράσουν τους 40°C.

Ο Αύγουστος είναι επίσης ο θερμότερος μήνας για τη θάλασσα, η οποία στους ρηχότερους κόλπους μπορεί να είναι δυσάρεστα ζεστή σε παρόμοια επίπεδα με τον αέρα. Η βροχή και η συννεφιά είναι πολύ σπάνια τον Αύγουστο.

Καιρός Σεπτέμβριος

Καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο καιρός στη Σαρδηνία είναι τυπικά καλοκαιρινός, με πολύ πιο ευχάριστες θερμοκρασίες από ό,τι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αυξάνονται κατά μέσο όρο στους 28°C με λιγότερες πιθανότητες για ακραία ζέστη.

Η θερμοκρασία του θαλασσινού νερού είναι όμορφα καλοκαιρινή και θα μπορείτε να κολυμπήσετε με ευκολία σε όλες τις παραλίες.

Αν και βρέχει περίπου 4 φορές συχνότερα τον Σεπτέμβριο από ό,τι τον Αύγουστο, πρόκειται μόνο για πολύ ελαφριές, σύντομες βροχές και δεν θα διαταράξουν τις διακοπές σας.

Ο καιρός τον Οκτώβριο

Ακόμη και τον Οκτώβριο μπορείτε να απολαύσετε κλασικές καλοκαιρινές διακοπές στη Σαρδηνία. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 22 και 24 °C, αλλά συχνά φτάνουν τους 30 °C.

Η θάλασσα είναι ακόμα ευχάριστα ζεστή από το καλοκαίρι, ειδικά στους ρηχούς κόλπους της βόρειας Σαρδηνίας. Οι βροχοπτώσεις είναι σύντομες και διακόπτουν κατά μέσο όρο μόνο 5 ημέρες το μήνα.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σαρδηνία

Καιρός Νοέμβριος

Τον Νοέμβριο, μόνο οι σκληραγωγημένοι θα πάνε για μπάνιο στη Σαρδηνία. Οι κανονικές ημερήσιες θερμοκρασίες ανεβαίνουν στους 19°C, αλλά τα βράδια τείνουν να είναι θυελλώδη και κρύα.

Βρέχει κατά μέσο όρο 7 ημέρες το μήνα, κυρίως σε ελαφρές βροχές. Αυτό καθιστά τον Νοέμβριο έναν καλό μήνα για πεζοπορία και αστικά ταξίδια.

Καιρός Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στη Σαρδηνία, όταν βρέχει περίπου δύο φορές πιο συχνά από ό,τι στη χώρα. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, πρόκειται περισσότερο για βροχές και οι βροχές μεγάλης διάρκειας είναι σπάνιες. Η θερμοκρασία πέφτει στους 15 °C περίπου.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Σαρδηνία - Ο καιρός είναι πρακτικά ο ίδιος σε περιφερειακό επίπεδο

Μήνας
Καιρός
Air
Νερό
Ιανουάριος
βροχερό
15 °C
14 °C
Φεβρουάριος
βροχερό
15 °C
14 °C
Μάρτιος
βροχερό
17 °C
14 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
18 °C
15 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
23 °C
17 °C
Ιούνιος
ήλιος
28 °C
21 °C
Ιούλιος
ήλιος
31 °C
25 °C
Αύγουστος
ήλιος
31 °C
26 °C
Σεπτέμβριος
ηλιόλουστο
27 °C
24 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
22 °C
21 °C
Νοέμβριος
βροχερό
18 °C
18 °C
Δεκέμβριος
βροχερό
15 °C
15 °C

Πότε να πάτε στο Σαρδηνία

Πότε είναι ο καλύτερος καιρός και οι χαμηλότερες τιμές στη Σαρδηνία;

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Σαρδηνία;

Η Σαρδηνία είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο και κάθε εποχή προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για διαφορετικές δραστηριότητες.

Καλοκαιρινές διακοπές (Ιούλιος-Αύγουστος)

Το νησί γνωρίζει τη μεγαλύτερη εισροή τουριστών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν πλήθος κόσμου συρρέει στα παραθαλάσσια θέρετρα για να απολαύσει τις ζεστές ημέρες.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι παραλίες γεμίζουν με εκατοντάδες Ιταλούς που έρχονται εδώ για διακοπές που διαρκούν κυρίως ένα μήνα. Ως εκ τούτου, τον Αύγουστο παρατηρούνται οι υψηλότερες τιμές διαμονής του έτους (έως και 15-20% υψηλότερες από ό,τι τον Ιούλιο).

Βρείτε το καλύτερο παραλιακό θέρετρο στη Σαρδηνία

Άνοιξη και φθινόπωρο

Αν θέλετε να αποφύγετε τα μεγαλύτερα πλήθη, σας συνιστούμε να κατευθυνθείτε στη Σαρδηνία από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τον Οκτώβριο.

Η χαμηλή περίοδος προσφέρει ευμετάβλητο καιρό και πιο δροσερές θάλασσες, αλλά σε αντίθεση με την υψηλή περίοδο, είναι ιδανική για πεζοπορία και ποδηλασία.

Από τον Απρίλιο και μετά, η θερμοκρασία αρχίζει σιγά-σιγά να ανεβαίνει, φτάνοντας στους ευχάριστους 20 βαθμούς. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, από την άλλη πλευρά, οι αποπνικτικές ημέρες του νησιού σταματούν και η θερμοκρασία πέφτει στους ευχάριστους 26°C.

Εκτός εποχής

Δεν αξίζει πραγματικά να πάτε στη Σαρδηνία κατά τη χαμηλή περίοδο. Οι μέρες είναι σύντομες και κρύες, όπως ακριβώς και εδώ, και πολλά μέρη είναι κλειστά (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξενοδοχείων). Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται εδώ για το καρναβάλι, το οποίο γιορτάζεται σε πολλά μέρη του νησιού.

Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 20 °C και είναι πράγματι πολύ βροχερή. Οι πιο βροχεροί μήνες είναι ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος και ο Φεβρουάριος.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.