Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Punta La Marmora

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Punta la Marmora

Η Σαρδηνία είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, αλλά και οι λάτρεις της πεζοπορίας θα την απολαύσουν. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν το ψηλότερο βουνό της Σαρδηνίας, το Punta La Marmora (μερικές φορές γνωστό και ως Perda Crapias), το οποίο υψώνεται στα 1.834 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη μέση της φύσης

Το βουνό βρίσκεται στην ορφανή οροσειρά Gennargent, όπου είναι πιο πιθανό να συναντήσετε κοπάδια αγελάδων ή προβάτων που βόσκουν παρά τουρίστες.

Το Gennargent είναι μια γυμνή οροσειρά, που καλύπτεται μόνο από χαμηλή χαμηλή βλάστηση και κυριαρχείται από ανοιχτόχρωμους έως λευκούς ασβεστολιθικούς βράχους και βουνά. Η θέα με καλό καιρό είναι εντυπωσιακή και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αναρρίχηση στη Punta La Marmora

Υπάρχουν πράγματι σηματοδοτημένα μονοπάτια για την υψηλότερη κορυφή της Σαρδηνίας, αλλά μη φανταστείτε ότι η σήμανση είναι απολύτως τέλεια. Μόνο εδώ και εκεί υπάρχουν κόκκινες και λευκές πινακίδες κατά μήκος της πεπατημένης, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να χαθείτε εδώ, καθώς τα περισσότερα μονοπάτια οδηγούν κατευθείαν στην Punta La Marmora.

Η συντομότερη και ευκολότερη ανάβαση γίνεται από το χώρο στάθμευσης του μοναδικού χιονοδρομικού κέντρου του νησιού στα 1.500 μέτρα περίπου, την τοποθεσία του οποίου μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο en.mapy.cz. Ο χώρος στάθμευσης εδώ είναι δωρεάν.

Από εδώ μπορείτε είτε να ανεβείτε κατ' ευθείαν την πλαγιά μήκους περίπου 450μ. προς τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Σαρδηνίας, την Bruncu Spina (1.829μ.) είτε να ακολουθήσετε μια λίγο πιο κυκλική διαδρομή κατά μήκος του "σημαδεμένου" μονοπατιού, αλλά με μικρότερη υψομετρική αύξηση και καλύτερη θέα. Αφού ανεβείτε το πιο απότομο τμήμα του μονοπατιού (περίπου 0,5 χλμ.), η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι την Punta La Marmora είναι μια άνετη κορυφογραμμή.

Ολόκληρη η πεζοπορία από το χώρο στάθμευσης μέχρι την Punta La Marmora και πίσω είναι 10 χιλιόμετρα και μπορεί να γίνει σε περίπου 3 ώρες. Οι καλές μπότες πεζοπορίας είναι απαραίτητες.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.