Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Σαρδηνία

Σαρδηνία

Παρόλο που η Σαρδηνία διαθέτει αρκετά ανεπτυγμένη υπηρεσία λεωφορείων, σε πολλά μέρη μπορείτε να φτάσετε 1-2 φορές την ημέρα, ενώ σε ορισμένες παραλίες δεν μπορείτε να φτάσετε καθόλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τις ομορφιές της Σαρδηνίας.

Πού, πότε και πώς να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στη Σαρδηνία

Όταν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου σε μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, γενικά όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο φθηνότερα θα είναι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη Σαρδηνία, όπου οι τιμές διαφέρουν κατά δεκάδες τοις εκατό χειμώνα και καλοκαίρι.

Για να κάνετε κράτηση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μία από τις μηχανές σύγκρισης όλων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, η οποία θα ταξινομήσει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα κριτήρια που έχετε επιλέξει.

Η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο απευθείας σε ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια. Ελέγξτε την τρέχουσα διαθεσιμότητα και τις τιμές των αυτοκινήτων:

Τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σαρδηνία

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σαρδηνία είναι φθηνή στη χαμηλή περίοδο και πολύ ακριβή στην υψηλή περίοδο. Η τιμή εξαρτάται από τη διάρκεια της ενοικίασης, όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της ενοικίασης, τόσο φθηνότερη θα είναι η ημερήσια τιμή. Στη Σαρδηνία, όσο νωρίτερα κλείσετε το αυτοκίνητο, τόσο φθηνότερη θα είναι η ενοικίαση. Παραδείγματα τιμών (το πρώτο ποσό είναι όταν η κράτηση γίνεται περίπου 5 μήνες πριν από το ταξίδι, το δεύτερο ποσό όταν η κράτηση γίνεται 1 μήνα πριν από το ταξίδι για να καταδειχθεί η διαφορά):

  • Ενοικίαση για 7 ημέρες το καλοκαίρι - από 250 eur
  • 4ήμερη ενοικίαση το καλοκαίρι - από 100 eur
  • 7ήμερη ενοικίαση το χειμώνα - από 120 eur
  • 4ήμερη ενοικίαση το χειμώνα - από 80 eur

Διαβάζετε πάντα τους λεπτομερείς όρους ενοικίασης και κυρίως την ασφάλεια, τους οποίους μπορείτε επίσης να βρείτε στην Booking.com. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης περιλαμβάνουν την ασφάλιση στην τελική τιμή, αλλού θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον, μεταξύ 5 και 10 ευρώ ανά ημέρα, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και τη διάρκεια της ενοικίασης.

Διεθνής άδεια οδήγησης και άλλα έγγραφα

Η Σαρδηνία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως δεν χρειάζεται να φροντίσετε για την έκδοση διεθνούς άδειας οδήγησης. Η εταιρεία ενοικίασης δέχεται επίσης εθνική άδεια οδήγησης από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος άδειας οδήγησης από χώρα εκτός της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ελβετία ή την Ισλανδία, προμηθευτείτε μαζί με το δίπλωμά σας και διεθνή άδεια οδήγησης.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνήθως απαιτούν πιστωτική κάρτα για την ενοικίαση αυτοκινήτου, ενώ συχνά δανείζουν και με χρεωστική κάρτα, αλλά είτε με λιγότερο ευνοϊκούς όρους είτε με πολύ υψηλή προκαταβολή που συχνά ξεπερνά ακόμη και τα 1 000 ευρώ.

Τιμές βενζίνης και στάθμευση

Η βενζίνη είναι ακριβή στη Σαρδηνία και οι τιμές είναι πάνω από το μέσο όρο σε σύγκριση με άλλα μέρη της Ευρώπης.

Οι τιμές κυμαίνονται από 1,65 eur έως 2 eur ανά λίτρο.

Υπάρχει μεγάλη πυκνότητα πρατηρίων καυσίμων και θα βρείτε πρατήρια καυσίμων σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα γράφημα τιμών στην ακόλουθη ιστοσελίδα: fuel-prices.eu/Italy

Η στάθμευση είναι εύκολη στη Σαρδηνία, με μεγάλους χώρους στάθμευσης στις περισσότερες παραλίες και στα τουριστικά αξιοθέατα. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειονότητα των έστω και λίγο τουριστικών προορισμών, η στάθμευση χρεώνεται - περίπου 5 έως 8 ευρώ την ημέρα, ακόμη λιγότερο στις πόλεις.

Κυκλοφορία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κεντρικοί δρόμοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ οι δευτερεύοντες δρόμοι είναι πολύ δαιδαλώδεις και η κατάστασή τους είναι συχνά πολύ κακή.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πιο χαλαρή άποψη των Ιταλών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δεν οδηγούν εντελώς επικίνδυνα, αλλά ειδικά στις διασταυρώσεις σε μικρότερα χωριά καλό είναι να προσέχετε ακόμα και όταν οδηγείτε στον κεντρικό δρόμο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι παρόμοιες με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το όριο ταχύτητας είναι 50 km/h εντός του χωριού και 110 km/h εκτός του χωριού. Όμως, λόγω του ορεινού εδάφους, εκτός των αυτοκινητόδρομων μπορείτε μόλις και μετά βίας να πηγαίνετε με 80 km/h. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι στους κυκλικούς κόμβους (τα οχήματα που κινούνται στον κυκλικό κόμβο έχουν προτεραιότητα και χρησιμοποιείτε το φλας όταν βγαίνετε από τον κυκλικό κόμβο).

Λάβετε υπόψη ότι η χρήση φλας στη Σαρδηνία είναι πολύ σπάνια.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.