Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Ferry to Σαρδηνία

David Eiselt ενημερωμένο 29. 1. 2024

Τα πλοία είναι ένα δημοφιλές μέσο μεταφοράς στη Σαρδηνία, ιδίως για τους ταξιδιώτες με δικό τους αυτοκίνητο. Αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλοία και ως πεζός ταξιδιώτης χωρίς αυτοκίνητο.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για κάθε διαδρομή; Ποιες εταιρείες εκτελούν δρομολόγια προς τη Σαρδηνία και πόσο διαρκεί η κρουαζιέρα; Διαβάστε σε αυτό το κεφάλαιο.

Πού να αγοράσετε εισιτήριο πλοίου;

Όταν ταξιδεύετε στη Σαρδηνία θα χρησιμοποιήσετε πολλές εταιρείες που εκτελούν διαφορετικά δρομολόγια. Ο ευκολότερος τρόπος για να τις συγκρίνετε όλες είναι να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης directferries.com, όπου μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας απευθείας.

Συνιστούμε να αγοράζετε online, ειδικά όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο το καλοκαίρι, όταν οι εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής μπορεί να είναι εξαντλημένες.

Η Σαρδηνία εξυπηρετείται κυρίως από τις εταιρείες Moby, Grimaldi Lines, Tirrenia, GNV, Corsica Ferries και Ichnusa Lines.

Πόσο κοστίζουν τα πλοία για τη Σαρδηνία;

Οι τιμές των πλοίων ποικίλλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά και ανάλογα με την ώρα της κράτησης. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια λειτουργούν λίγο σαν τα αεροπορικά εισιτήρια και όσο αυξάνεται η διαθεσιμότητα, τόσο αυξάνονται και οι τιμές.

Κατά μέσο όρο, το φθηνότερο πλοίο για τη Σαρδηνία είναι από τα ιταλικά λιμάνια του Λιβόρνο και της Τσιβιταβέκια. Ένα ταξίδι με ένα αυτοκίνητο και 1 επιβάτη κοστίζει περίπου μεταξύ 45 και 150 ευρώ, ανάλογα με τις ημερομηνίες, τη διαθεσιμότητα και την εταιρεία. Κάθε επιπλέον επιβάτης είναι ήδη φθηνότερος και κοστίζει μεταξύ 15 και 20 eur. Οι τιμές αναφέρονται ως απλή διαδρομή, αλλά δεν παρέχονται εκπτώσεις για κρουαζιέρες με επιστροφή.

Τα εισιτήρια μονής διαδρομής για μεμονωμένους επιβάτες κοστίζουν από 30 eur. Επιπλέον, μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον για διαμονή σε καμπίνα με κρεβάτι από 30 eur σε καμπίνες με 4 κλίνες έως 150 eur σε πολυτελείς μονόκλινες καμπίνες.

Η τιμή από τα γαλλικά λιμάνια είναι υψηλότερη και για ένα αυτοκίνητο με 1 επιβάτη ξεκινά από 120 eur.

Ωστόσο, τα ποσά είναι πολύ προσεγγιστικά και διαφέρουν έως και 100% ανάλογα με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, την εταιρεία, τις ημερομηνίες και τη διαθεσιμότητα.

Πόση ώρα διαρκεί το δρομολόγιο για τη Σαρδηνία;

Η συντομότερη διαδρομή είναι από την Κορσική (περίπου 50 λεπτά), αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες ταξιδεύουν από την ηπειρωτική χώρα.

Ο χρόνος πλεύσης διαφέρει όχι μόνο ανάλογα με τη διαδρομή, αλλά και ανάλογα με τον τύπο και την ταχύτητα του πλοίου. Ειδικότερα, ορισμένα νυχτερινά δρομολόγια εκτελούνται σκόπιμα πιο αργά για να δώσουν στους επιβάτες αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούν και να εξυπηρετήσουν αξιοπρεπείς ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Τα ταχύτερα δρομολόγια εκτελούνται από την Ιταλία προς την Όλμπια, όπου το πλοίο διαρκεί από 6,5 έως 9 ώρες. Από τη Γαλλία, διαρκεί μεταξύ 13 και 20 ωρών.

Πώς λειτουργεί το πλοίο;

Πρόκειται να ξεκινήσετε το πρώτο σας ταξίδι στη Σαρδηνία με ένα μεγάλο πλοίο; Πώς λειτουργούν αυτά τα πλοία;

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, το check-in γίνεται συνήθως 90 λεπτά πριν από την αναχώρηση, όταν οδηγείτε στις μεγάλες αποβάθρες στο λιμάνι. Μέσω του drive-in εκδοτηρίου πληρώνετε το εισιτήριό σας ή επιδεικνύετε το εισιτήριό σας που έχετε αγοράσει ηλεκτρονικά.

Στη συνέχεια, θα επιβιβαστείτε στο πλοίο με την καθοδήγηση του προσωπικού. Όλα είναι πολύ ξεκάθαρα και καλά οργανωμένα. Η στάθμευση στα ενδότερα και η επιβίβαση σε αυτό μπορεί να συγκριθεί με τη στάθμευση σε ένα υπερυψωμένο γκαράζ.

Εάν ταξιδεύετε με τα πόδια, απλώς εγγραφείτε 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση στο εκδοτήριο εισιτηρίων.

Στο πλοίο, αφήνετε το αυτοκίνητό σας πίσω και είστε ελεύθεροι να κινηθείτε σε όλους τους χώρους επιβατών. Αν δεν πληρώσετε για καμπίνα, υπάρχουν άνετα καθίσματα διάσπαρτα σε όλο το πλοίο. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα καθίσματα στις τραπεζαρίες, ακόμη και αν δεν παραγγείλετε τίποτα.

Ειδικά το καλοκαίρι, πολλοί ταξιδιώτες παίρνουν τα δικά τους στρώματα αέρα στο πλοίο και κοιμούνται στα υπαίθρια καταστρώματα.

Καμπίνες με κρεβάτι για 1 έως 6 άτομα με ντους είναι πάντα διαθέσιμες. Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για αυτές και κοστίζουν από 30 έως 120 ευρώ ανάλογα με το επίπεδο πολυτέλειας.

Τα πλοία διαθέτουν πάντα εστιατόρια, μικρά παντοπωλεία, μερικές φορές καζίνο, μπαρ ή σκηνές για τυχόν παραστάσεις. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά σε ευρώ ή με πιστωτική κάρτα.

Ποια δρομολόγια χρησιμοποιούνται;

Δείτε τον κατάλογο των δρομολογίων των πλοίων της Σαρδηνίας. Οι τιμές είναι ενδεικτικές και παραθέτουμε τα χαμηλότερα διαθέσιμα ποσά για τα οποία μπορεί να αγοραστεί εισιτήριο. Η τιμή ισχύει για 1 αυτοκίνητο με 1 οδηγό. Κάθε επιπλέον επιβάτης αυξάνει την τιμή από 20 ευρώ σε 30 ευρώ.

Από την ηπειρωτική Ιταλία

 • Λιβόρνο - Όλμπια: από 45 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 9 ώρες και εκτελείται 4-5 φορές την ημέρα
 • Civitavecchia - Olbia: από 55 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 6,5-7,5 ώρες και εκτελείται 1-3 φορές την ημέρα.
 • Γένοβα - Olbia: από 75 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 10 έως 11 ώρες και εκτελείται 2-4 φορές την ημέρα.
 • Piombino - Olbia: από 60 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 5,5 ώρες και εκτελείται 3-4 φορές την εβδομάδα.
 • Λιβόρνο - Golfo Aranci: από 60 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 9,5 ώρες και εκτελείται δύο φορές την ημέρα.
 • Civitavecchia - Porto Torres: από 50 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 7,5 ώρες και εκτελείται 2-3 φορές την εβδομάδα.
 • Γένοβα - Porto Torres: από 90 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 10 έως 11 ώρες και εκτελείται 2-3 φορές την ημέρα.
 • Σιβιταβέκια - Κάλιαρι: από 150 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 13 ώρες και εκτελείται 2 φορές την εβδομάδα.
 • Νάπολη - Κάλιαρι: από 150 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 13 ώρες και εκτελείται 3-4 φορές την εβδομάδα.
 • Civitavecchia - Arbatax: από 120 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 9 ώρες και εκτελείται 2-3 φορές την εβδομάδα.
 • Συγκρίνετε και αγοράστε πλοία από Ιταλία

Από την ηπειρωτική Γαλλία

Από Σικελία

Από Κορσική

 • Bonifacio - Santa Teresa Gallura: από 70 eur (για τους πεζούς από 30 eur), η κρουαζιέρα διαρκεί 1 ώρα και εκτελείται περίπου 5-7 φορές την ημέρα.
 • Bastia - Golfo Aranci: από 75 eur, η κρουαζιέρα διαρκεί 7,5 ώρες και εκτελείται ακανόνιστα περίπου 2-4 φορές το μήνα.
 • Σύγκριση και αγορά πλοίων από την Κορσική

Από Ισπανία

Χάρτης ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς Σαρδηνία

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.