Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Bosa

David Eiselt ενημερωμένο 29. 1. 2024
Bosa

Αυτή η γραφική πόλη στη δυτική ακτή της Σαρδηνίας στην επαρχία Oristano γοητεύει τους επισκέπτες με τα δρομάκια της, τις πολύχρωμες προσόψεις, τα βοτσαλωτά πεζοδρόμια και τα παλάτια της.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Τέλος, οι επισκέπτες θα μαγευτούν από το κάστρο Seravalle, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από την οικογένεια Malaspino της Τοσκάνης. Από το οικοδόμημα έχουν απομείνει μόνο τα τείχη, οι πύργοι και το παρεκκλήσι.

Μνημεία, δρόμοι και ο ποταμός Temo

Η πόλη Bosa προσελκύει τους τουρίστες κυρίως χάρη στα στενά δρομάκια και τα στενά πολύχρωμα σπίτια της. Η τοποθεσία της πόλης στις εκβολές του ελικοειδούς ποταμού Temo, ο οποίος σχηματίζει ένα διπλό σημείο στην πόλη, συμβάλλει στην ελκυστικότητά της, όπως και το γύρω λοφώδες τοπίο.

Τα πολύχρωμα σπίτια χρονολογούνται ως επί το πλείστον από τον 18ο αιώνα, αλλά υπάρχουν και πολύ παλαιότερα μνημεία στην πόλη, όπως

 • Κάστρο Serravalle - Το ορόσημο της πόλης είναι το κάστρο Serravalle του 13ου αιώνα (μερικές φορές ονομάζεται Malaspina), το οποίο δεσπόζει πάνω από το ιστορικό κέντρο.
 • Εκκλησία San Pietro - Το παλαιότερο θρησκευτικό μνημείο γοτθικού-ρομανικού ρυθμού, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, είναι η καλοδιατηρημένη εκκλησία του Αγίου Πέτρου
 • Ο καθεδρικός ναός της Άμωμης Σύλληψης - η μεγαλύτερη εκκλησία της Μπόζα είναι ένας μπαρόκ καθεδρικός ναός του οποίου οι ρίζες χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, ωστόσο η σημερινή μορφή του προέρχεται από μια πλήρη ανοικοδόμηση τον 19ο αιώνα

Παραλίες και κολύμπι

Ακριβώς μέσα στην πόλη θα βρείτε μια πανέμορφη πλατιά αμμώδη παραλία που ονομάζεται Bosa Marina από το όνομα της τοπικής περιοχής.

Η παραλία είναι μια από τις ωραιότερες αστικές παραλίες της Σαρδηνίας, δεν έχει συνήθως πολύ κόσμο και οι τιμές των εστιατορίων και των μπαρ είναι πιο λογικές από ό,τι αλλού στη Σαρδηνία. Ακριβώς δίπλα στην παραλία υπάρχει χώρος στάθμευσης επί πληρωμή (2,50 ευρώ ημερησίως) και στάση λεωφορείου για τις γραμμές 9205, 9211, 9223, 9225 και 9312.

Διαμονή Bosa

Η Bosa είναι μια από τις φθηνότερες πόλεις στην κατά τα άλλα ακριβή Σαρδηνία. Ακόμη και στην υψηλή περίοδο μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση με 70 eur, ακόμη και σε μικρότερα ξενοδοχεία.

Αυτό καθιστά την Bosa ιδανική βάση και σημείο εκκίνησης αν σχεδιάζετε εξερευνητικές διακοπές στη Σαρδηνία.

Πώς να πάτε εκεί

Αν κατευθύνεστε στην Bosa με αυτοκίνητο, περιμένετε να πληρώσετε για το πάρκινγκ. Ωστόσο, οι τιμές δεν είναι υπερβολικές, συνήθως θα πληρώσετε 0,50 eur για μια ώρα και έως 6 eur για μια ολόκληρη ημέρα.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων και Σαρδηνία

Η Bosa είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη με λεωφορείο. Όλες οι γραμμές συναντώνται στη στάση του λεωφορείου στην Piazza Manin (τοποθεσία στο google.com/maps[/translate]). Ελέγξτε τα δρομολόγια των σημαντικών γραμμών που πηγαίνουν στην Bosa (κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής):

 • Κάλιαρι - ταχύτερα με αλλαγή τρένου στο Macomer
 • Sassari - 701, 710
 • Alghero - 9312 (απευθείας συνδέσεις και με το αεροδρόμιο του Alghero)
 • Oristano - 703
 • S'Archittu - 703
 • Macomer (πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός) - 9205, 9210, 9223
 • Porto Alabe - 9225
 • Montresta - 9226

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, λεωφορείο και τρένο, δείτε το κεφάλαιο Μεταφορές στη Σαρδηνία.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.