Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Capo Caccia

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Capo Caccia

Το ακρωτήριο Capo Caccia, σε ένα από τα δυτικότερα σημεία της Σαρδηνίας, είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία ολόκληρης της Μεσογείου και ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της Σαρδηνίας.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Οι απότομοι ασβεστολιθικοί βράχοι υψώνονται μέχρι και 170 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας σε μια στενή χερσαία προεξοχή, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα. Το Capo Caccia βρίσκεται κοντά στην πόλη Alghero, μια σημαντική τουριστική βάση.

Η σπηλιά του Ποσειδώνα και τα σκαλοπάτια των κατσικιών

Εκτός από την εντυπωσιακή θέα, το κύριο αξιοθέατο του ακρωτηρίου είναι το σύστημα σταλακτιτικών σπηλαίων.

Το πιο διάσημο είναι το σπήλαιο του Ποσειδώνα (Grotta di Nettuno), ένα σπήλαιο μήκους άνω του 1 χλμ. με τεράστιες αίθουσες, σταλαγμίτες και σταλακτίτες και μια υπόγεια λίμνη αλατιού μήκους 120 μέτρων, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Είναι το μόνο από τα τοπικά σπήλαια που βρίσκεται πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και έτσι είναι προσβάσιμο από τη στεριά μέσω ενός μονοπατιού που ονομάζεται Σκαλιά της Κατσίκας, το οποίο αποτελείται από 660 σκαλοπάτια λαξευμένα στον απότομο βράχο. Αλλά μην ανησυχείτε, το μονοπάτι είναι καλά ασφαλισμένο με κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος του.

Σύμφωνα με το μύθο, σε αυτή τη σπηλιά έζησε ο Ποσειδώνας, ο θεός των θαλασσών.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Το ίδιο το ακρωτήριο Caccia είναι μια φυσική περιοχή που είναι προσβάσιμη δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο.

Η είσοδος στη σπηλιά του Ποσειδώνα είναι, ωστόσο, ρυθμιζόμενη και υπόκειται σε τέλος.

Οι ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής: 1:

  • Οκτώβριος έως Μάιος - 10 π.μ. έως 3 μ.μ.
  • Ιούνιος έως Σεπτέμβριος - 9:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ.

Τα εισιτήρια για ενήλικες κοστίζουν 14 ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών πληρώνουν 10 ευρώ.

Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: grottadinettuno.it.

Πώς να πάτε εκεί

Υπάρχει ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος σχεδόν μέχρι την άκρη του ακρωτηρίου και ένας μικρός χώρος στάθμευσης στην είσοδο του σπηλαίου. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά την υψηλή περίοδο στάθμευσης υπάρχει και κατά μήκος του δρόμου μέχρι και πάνω από 1 χλμ. από το σπήλαιο, λόγω έλλειψης χώρου.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σαρδηνία

Έτσι, είναι πιο πρακτικό να κατευθυνθείτε στο σπήλαιο με λεωφορείο από το Alghero, το οποίο κάνει επίσης στάσεις σε όλα τα κοντινά θέρετρα. Η γραμμή με αριθμό 9321 εκτελεί δρομολόγια προς το ακρωτήριο περίπου 5-6 φορές την ημέρα.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.