Τι να κάνετε στο Μπαρμπάντος

Μπαρμπάντος

Το νησί είναι ένας τυπικός προορισμός για χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα και εύκολες εκδρομές στην ενδοχώρα. Ποια είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα Μπαρμπάντος;

Παραλίες και κολύμπι

Τα Μπαρμπάντος φημίζονται για τις λευκές αμμώδεις παραλίες τους με την καταγάλανη θάλασσα. Οι περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται στο νησί ειδικά για να κολυμπήσουν στη θάλασσα, η οποία είναι σαφώς η κύρια δραστηριότητα. Παρόλο που τα Μπαρμπάντος αναφέρονται συνήθως ως μέρος της Καραϊβικής, στην πραγματικότητα οι ακτές του βρέχονται μόνο από τον Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς μετατοπίζονται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της κύριας νησιωτικής ζώνης της Καραϊβικής.

Αναζητήστε το καλύτερο ξενοδοχείο στην παραλία

Κυριολεκτικά όλες οι τοπικές παραλίες καλύπτονται από ψιλή λευκή άμμο, που μόνο περιστασιακά αναμειγνύεται με μικρά βότσαλα ή κοχύλια (ιδίως στην ελάχιστα επισκέψιμη ανατολική ακτή).

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στα Μπαρμπάντος;

Θα βρείτε παραλίες σχεδόν σε όλο το νησί, αλλά διαφέρουν αρκετά από ακτή σε ακτή.

Οι δυτικές και νότιες ακτές

Στενές αμμώδεις παραλίες καλύπτουν σχεδόν το μισό Μπαρμπάντος από το Speightstown έως το Silver Sands. Οι παραλίες εκτείνονται μέσα από πυκνοκατοικημένες επίπεδες περιοχές και είναι γεμάτες βίλες ή θέρετρα σε όλο σχεδόν το μήκος της δυτικής και νότιας ακτής.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ωστόσο, υπάρχουν μονοπάτια δημόσιας πρόσβασης μεταξύ των σπιτιών, τα οποία επισημαίνονται πάντα με την πινακίδα "Δημόσια πρόσβαση στην παραλία".

Οι παραλίες της δυτικής και της νότιας ακτής είναι οι πιο πολυσύχναστες και θα βρείτε πολλά μέρη εντελώς άδεια από κόσμο, καθώς και μεγαλύτερες πολυσύχναστες παραλίες με ενοικίαση ξαπλώστρας, εστιατόρια και μπαρ.

Ορισμένες από τις πιο διάσημες παραλίες σε αυτό το τμήμα των Μπαρμπάντος περιλαμβάνουν τον κόλπο Carlisle (παραλία Pebbles), το θαλάσσιο πάρκο Folkestone, την παραλία Maxwell και τη λωρίδα παραλιών γύρω από το The Richard Haynes Boardwalk στην περιοχή Hastings και Rockley.

Η θάλασσα στη δυτική ακτή είναι πιο ήρεμη, με μεγαλύτερα κύματα στα νότια, αλλά εξακολουθεί να είναι ασφαλής για κολυμβητές και ιδανική για bodysurfing.

Νοτιοανατολική ακτή

Για ένα διαφορετικό είδος παραλίας, κοιτάξτε νοτιοανατολικά από το αεροδρόμιο προς το ανατολικότερο σημείο των Μπαρμπάντος γύρω από τις πόλεις Diamond Valley, Harrismith ή Long Bay.

Οι παραλίες εδώ βρίσκονται σε μικρούς ανοιχτούς κόλπους κάτω από βράχους ύψους έως και 15 μέτρων. Είναι πολύ φωτογενείς και οι περισσότερες από αυτές καλύπτονται από ένα άλσος με φοίνικες καρύδας.

Η επιφάνεια των τοπικών παραλιών είναι και πάλι λεπτή λευκή άμμος, μερικές φορές με επικάλυψη από φύκια. Οι παραλίες στα νοτιοανατολικά τείνουν να είναι ημι-άδειες με ελάχιστους επισκέπτες. Οι υπηρεσίες εδώ παρέχονται μόνο από τους ντόπιους με τη μορφή πώλησης καρύδας ή ενοικίασης ξαπλώστρας.

Για την πιο όμορφη παραλία σε αυτό το τμήμα των Μπαρμπάντος, θα επιλέγαμε Bottom Bay Beach.

Ανατολική ακτή

Αυτό το τμήμα των Μπαρμπάντος φαίνεται δραματικό και πολύ έρημο. Μακριές αμμώδεις παραλίες εναλλάσσονται με βραχώδεις και βραχώδεις εκτάσεις, ενώ η λοφώδης ανατολική ακτή φαίνεται μαγευτική και φωτογενής.

Οι τοπικές παραλίες, η πιο διάσημη από τις οποίες είναι η The Soup Bowl στην πόλη Bathsheba, είναι περισσότερο για κολύμπι παρά για μπάνιο. Τα κύματα μπορεί να είναι μεγάλα και τα ρεύματα επικίνδυνα.

Είναι όλες οι παραλίες δημόσιες;

Πολλές παραλίες καταλαμβάνονται από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τα δικά τους μπαρ, ξαπλώστρες και περιφραγμένη πρόσβαση από την ηπειρωτική χώρα.

Ωστόσο, βάσει νόμου, όλες οι παραλίες στα Μπαρμπάντος είναι ελεύθερες για όλους τους επισκέπτες σε όλο το μήκος τους. Έτσι, ακόμη και τμήματα των παραλιών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς ανησυχία, ακόμη και αν μένετε σε εντελώς διαφορετικό ξενοδοχείο.

Πώς είναι εξοπλισμένες οι παραλίες στα Μπαρμπάντος;

Οι παραλίες στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και στις μεγαλύτερες πόλεις είναι καλά εξοπλισμένες με άνετες ξαπλώστρες, ομπρέλες και πλήρως εξοπλισμένα μπαρ ή εστιατόρια. Οι μεγαλύτερες παραλίες (κυρίως στις δυτικές και νότιες ακτές) διαθέτουν επίσης συνήθως δωρεάν τουαλέτες και δημόσια ντους.

Έξω από τα θέρετρα, οι παραλίες τείνουν να είναι πιο φυσικές. Ωστόσο, συνήθως θα βρείτε στις παραλίες ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες και περισσότερο ή λιγότερο αυτοσχέδια σνακ μπαρ. Ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα να βασίζεστε στα καταστήματα της παραλίας, καθώς δεν θα μπορείτε να αγοράσετε παντού κάτι για να φάτε. Ως εκ τούτου, να έχετε πάντα μαζί σας επαρκή ποσότητα ποτών και τροφίμων.

Το κόστος ενοικίασης δύο ξαπλώστρων και μιας ομπρέλας στις περισσότερες παραλίες κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 usd. Μπορείτε πάντα να πληρώνετε μόνο με μετρητά, τόσο σε δολάρια ΗΠΑ όσο και σε δολάρια Μπαρμπάντος.

Οι παραλίες στα Μπαρμπάντος έχουν το πλεονέκτημα της φυσικής σκιάς από τα ώριμα δέντρα, τα οποία βρίσκονται σχεδόν παντού.

Δοκιμάστε ρούμι Μπαρμπάντος

Οι ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας του ζαχαροκάλαμου, του μεγαλύτερου εξαγώγιμου προϊόντος των Μπαρμπάντος, συμβάλλουν στην παράδοση της παραγωγής ρουμιού.

Το αληθινό ρούμι γεννήθηκε στην Καραϊβική και στα Μπαρμπάντος θα βρείτε το παλαιότερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο. Το Mount Gay παράγει εδώ ρούμι συνεχώς από το 1703.

Επισκεφθείτε τα αποστακτήρια και μάθετε τα πάντα για την παραγωγή ρουμιού στο νησί. Το καλύτερο πρόγραμμα προσφέρεται από τη μεγαλύτερη εταιρεία Mount Gay. Οι ξεναγήσεις στο ρομαντικής εμφάνισης κτήμα είναι επίσης δημοφιλείς. St. Nicholas Abbey στο αγροτικό βόρειο τμήμα των Μπαρμπάντος.

Εκτός από τις γευστικές δοκιμές στα αποστακτήρια, μπορείτε να αγοράσετε ρούμι σε οποιοδήποτε κατάστημα ή μπαρ. Πόσο πληρώνετε για ένα μπουκάλι και πόσο για ένα κοκτέιλ; Ανατρέξτε στο κεφάλαιο Χρήματα και τιμές στα Μπαρμπάντος.

Καταδύσεις με αναπνευστήρα

Τα Μπαρμπάντος είναι ιδανικός προορισμός για κολύμπι με αναπνευστήρα, ακόμη και για αρχάριους. Οι τοπικοί κοραλλιογενείς ύφαλοι εγγυώνται μια τεράστια ποικιλία υποβρύχιας χλωρίδας και πανίδας, ενώ ταυτόχρονα, σε αρκετά σημεία είναι απόλυτα προσβάσιμοι απευθείας από την παραλία, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για ακριβά ταξίδια με σκάφος.

Το snorkelling στα Μπαρμπάντος μπορεί να μην προσφέρει τις εκπληκτικές συνθήκες που θα βρείτε στην Ερυθρά Θάλασσα, την Ινδονησία ή το Παλάου, αλλά σίγουρα είναι ένα από τα κορυφαία σημεία για snorkelling στην Καραϊβική.

Θα σας συνιστούσαμε τα 2 πιο όμορφα σημεία για ψαροντούφεκο:

  • Folkestone Marine Park - Εκτεταμένοι κοραλλιογενείς ύφαλοι ακριβώς έξω από την παραλία σε μια προστατευμένη ζώνη χωρίς σκάφη.
  • Carlisle Bay - 6 βυθισμένα ναυάγια που είναι εύκολα προσβάσιμα από την παραλία (200 μέτρα από την ακτή σε βάθος από 3 έως 30 μέτρα)

Εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα μπορείτε να αγοράσετε, για παράδειγμα, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (Massy) ή σε ορισμένες παραλίες, όπου διατίθενται και ενοικιάσεις (περίπου 15 usd ανά σετ ανά ημέρα).

Επισκεφθείτε τους βοτανικούς κήπους

Παρόλο που τα Μπαρμπάντος μπορεί να σας δίνουν την εντύπωση ενός πυκνοδομημένου τόπου χωρίς ίχνος φύσης μόλις φτάσετε και οδηγήσετε στο ξενοδοχείο σας στα νότια και δυτικά του νησιού, μόλις οδηγήσετε 25 χιλιόμετρα από το Bridgetown προς το κέντρο του νησιού θα βρεθείτε σε μια λοφώδη περιοχή γεμάτη τροπικό δάσος.

Και εδώ είναι που θα συναντήσετε αρκετούς μικρούς αλλά εντυπωσιακούς ιδιωτικούς βοτανικούς κήπους, όπου θα ανακαλύψετε την τοπική και εξωτική τροπική πανίδα και θα απολαύσετε λίγη ησυχία.

Ακολουθούν τρεις από τους καλύτερους κήπους στα Μπαρμπάντος: Flower Forest Gardens, Andromeda Botanic Gardens, Hunte's Gardens.

Κλείστε ένα αυτοκίνητο στα Μπαρμπάντος

Σέρφινγκ

Το σέρφινγκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θαλάσσια σπορ στο νησί. Υπάρχουν αρκετές σχολές σέρφινγκ στην περιοχή του Μπρίτζταουν, μεταξύ των οποίων:

Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για σέρφινγκ όλο το χρόνο.

Μεταξύ των έμπειρων σέρφερ, η πιο δημοφιλής παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού είναι εγγυημένα η The Soup Bowl.

Για τους λιγότερο έμπειρους, η δυτική ή η νότια ακτή είναι κατάλληλη, ιδίως το νοτιότερο τμήμα των Μπαρμπάντος γύρω από την πόλη Oistins, όπου υπάρχουν ήδη αρκετά μεγάλα κύματα.

Καταδύσεις

Εάν δεν έχετε εμπειρία στις καταδύσεις, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα για αρχάριους στα τοπικά καταδυτικά κέντρα (π.χ. Barbados Blue Watersports στο ξενοδοχείο Hilton). Ένας εκπαιδευτής θα σας εκπαιδεύσει στην πισίνα πριν από την πραγματική κατάδυση στη θάλασσα. Αν είστε ενθουσιώδης με τις καταδύσεις, μπορείτε επίσης να δώσετε τη διεθνή καταδυτική εξέταση PADI.

Ένας μεγάλος αριθμός δυτών κατευθύνεται στον κόλπο Carlisle Bay για κατάδυση, όπου υπάρχουν ναυάγια στο βυθό, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται ήδη σε βάθη που δεν είναι προσβάσιμα με αναπνευστήρα.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα Μπαρμπάντος δεν είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για καταδύσεις. Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί κοραλλιογενείς ύφαλοι γύρω από το νησί, ή δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι από την ακτή για κολύμπι με αναπνευστήρα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.