Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Μπαρμπάντος

Μπαρμπάντος

Τα Μπαρμπάντος διαθέτουν ένα αρκετά καλό και πυκνό οδικό δίκτυο, αν και εκτός των κεντρικών δρόμων οι δρόμοι είναι συχνά γεμάτοι λακκούβες και κακοτεχνίες. Παρ' όλα αυτά, το τοπικό δίκτυο είναι ένα από τα καλύτερα της Καραϊβικής.

Αν θέλετε να επιχειρήσετε στο δασώδες και λοφώδες εσωτερικό του νησιού ή στις ανατολικές και βόρειες ακτές, το αυτοκίνητο είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.

Τα Μπαρμπάντος έχουν αριστερόστροφη κυκλοφορία.

Πώς και πότε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στα Μπαρμπάντος

Στα Μπαρμπάντος δραστηριοποιούνται πολλές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μικρότερες πανακαραϊβικές εταιρείες. Η ενοικίαση αυτοκινήτου εδώ είναι όπως σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα.

Παρ' όλα αυτά, έχει την ιδιαιτερότητα της έλλειψης αυτοκινήτων. Κάντε κράτηση αυτοκινήτου τουλάχιστον 2-3 μήνες νωρίτερα, ειδικά την περίοδο Δεκεμβρίου-Απριλίου. Διαφορετικά, κινδυνεύετε ρεαλιστικά καμία από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να μην έχει ρεζέρβα και να μείνετε εντελώς χωρίς αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αναμορφωθεί πλήρως το πρόγραμμα.

Δείτε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στα Μπαρμπάντος

Είχαμε καλές εμπειρίες με τις εταιρείες Hertz, Drive-A-Matic και Avis, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον συγκριτικό πίνακα Rentalcars.com.

Μπαρμπάντος τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Τα Μπαρμπάντος είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς εντός της Καραϊβικής. Οι τιμές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή.

  • Εβδομαδιαία ενοικίαση σε περίοδο αιχμής (Δεκέμβριος έως Μάρτιος): από 490 δολάρια ΗΠΑ για το μικρότερο αυτοκίνητο
  • Εβδομαδιαία ενοικίαση χαμηλής περιόδου (Απρίλιος έως Ιούνιος): από 270 USD για το μικρότερο αυτοκίνητο.
  • Εβδομαδιαία ενοικίαση εκτός εποχής (Ιούλιος έως Νοέμβριος): από 240 USD για το μικρότερο αυτοκίνητο.
  • Τρέχουσες τιμές ενοικίασης στα Μπαρμπάντος

Οι τιμές για τα μεγαλύτερα SUV είναι έως και 3 φορές υψηλότερες από τις τιμές των μικρότερων αυτοκινήτων.

Όπως και αλλού στον κόσμο, στα Μπαρμπάντος όσο περισσότερο καιρό νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή ανά ημέρα.

Επιπλέον, συμφέρει να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου τουλάχιστον 2-4 μήνες νωρίτερα. Αντίθετα, αν κάνετε κράτηση για περισσότερο από 7 μήνες, θα δείτε λιγότερες προσφορές και αξίζει να περιμένετε.

Διεθνής και τοπική άδεια οδήγησης για 10 bbd

Για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στα Μπαρμπάντος, θα χρειαστείτε εθνική άδεια οδήγησης και, αν έρχεστε από μη αγγλόφωνη χώρα, διεθνή άδεια οδήγησης, την οποία πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος 10 bbd / 5 usd για μια προσωρινή τοπική άδεια οδήγησης, η οποία θα σας χορηγηθεί απευθείας από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων επί τόπου με τη μορφή χειρόγραφου χαρτιού. Δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση εκ των προτέρων.

Για την έκδοση τοπικής άδειας οδήγησης δεν απαιτείται φωτογραφία.

Τιμές βενζίνης και πρατήρια καυσίμων

Η βενζίνη στα Μπαρμπάντος είναι η ακριβότερη στην Καραϊβική και στη Λατινική Αμερική γενικότερα.

Εδώ χρησιμοποιούνται αμερικανικές μονάδες μέτρησης, οπότε όλες οι τιμές είναι ανά γαλόνι και όχι ανά λίτρο. 1 γαλόνι = 3,78 λίτρα.

Επί του παρόντος (2024), 1 γαλόνι κανονικής βενζίνης (εδώ χρησιμοποιείται ο όρος "βενζίνη") κοστίζει περίπου 15,45 bbd.

Πώς λειτουργούν τα πρατήρια καυσίμων στα Μπαρμπάντος;

Υπάρχει μια καλή πυκνότητα πρατηρίων καυσίμων στα Μπαρμπάντος και μπορείτε να βρείτε ένα πρατήριο καυσίμων σε κάθε μεγάλη πόλη.

Όλα τα βενζινάδικα εδώ είναι επανδρωμένα, δεν υπάρχουν ακόμη πρατήρια αυτοεξυπηρέτησης.

Απλά σταματήστε σε ένα περίπτερο, ανοίξτε το ρεζερβουάρ και πείτε στον υπάλληλο πόσο θέλετε να γεμίσετε. Είτε σε λίτρα (γαλόνια) είτε σε μέγιστη χρηματική αξία, είτε απλά πείτε "γεμάτο ρεζερβουάρ παρακαλώ". Η πληρωμή μπορεί πάντα να γίνει σε δολάρια ΗΠΑ και Μπαρμπάντος και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων με κάρτα. Πληρώνετε απευθείας στον υπάλληλο που σας γέμισε το ρεζερβουάρ, οπότε δεν χρειάζεται να αφήσετε καθόλου το αυτοκίνητο.

Τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων είναι εξοπλισμένα όπως παντού: ένα μικρό κατάστημα με σνακ και αξεσουάρ αυτοκινήτου ή ένα καφέ.

Ποιότητα και οδική σήμανση

Τα Μπαρμπάντος διαθέτουν ένα πολύ πυκνό δίκτυο δρόμων και ασφάλτινων οδών, οπότε ένα κανονικό μικρό αυτοκίνητο μπορεί να σας πάει απολύτως παντού.

Υπάρχει επίσης ένας αυτοκινητόδρομος τεσσάρων λωρίδων που εκτείνεται από βορρά προς νότο, ο οποίος λειτουργεί ως παράκαμψη του Bridgetown και ως σύνδεση με το αεροδρόμιο. Ο αυτοκινητόδρομος φέρει την ονομασία "ABC" και σημειώνεται στους χάρτες μέχρι τα Μπαρμπάντος, αν και τελικά μετατρέπεται σε έναν απλό κεντρικό δρόμο.

Η ποιότητα των κύριων δρόμων είναι γενικά καλή, αλλά οι δευτερεύοντες δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, ελλείποντα ερείσματα και ανισότητες χωρίς σήμανση.

Αν αφήσετε τον κύριο δρόμο, σίγουρα επιβραδύνετε και περιμένετε ανωμαλίες και στενά τμήματα απολύτως παντού.

Οι πινακίδες είναι ευρωπαϊκού τύπου. Η σήμανση κατεύθυνσης είναι κακής ποιότητας και δεν υπάρχει σε όλες τις διασταυρώσεις.

Κυκλοφορία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η οδήγηση στα Μπαρμπάντος γίνεται από τα αριστερά.

Το πλεονέκτημα της οδήγησης στα Μπαρμπάντος είναι η μεγάλη προσοχή των ντόπιων οδηγών και το γεγονός ότι αναγνωρίζουν με την πρώτη ματιά έναν ξένο στο αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας: ένα μπλε H με αριθμούς σε λευκό φόντο.

Οι ντόπιοι οδηγοί οδηγούν με διακριτικότητα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για επικίνδυνη γρήγορη οδήγηση ή νευρικό προσπέρασμα, αν οδηγείτε πιο προσεκτικά από τους ντόπιους. Όταν κάνετε προσπέραση, οι οδηγοί συνήθως σας κορνάρουν, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό εδώ: απλώς σας ενημερώνουν ότι αποφάσισαν να σας προσπεράσουν και η ευγένεια είναι να επιβραδύνετε ή να απομακρυνθείτε περισσότερο στην άκρη του δρόμου.

Οι οδηγοί που οδηγούν στον κεντρικό δρόμο είναι επίσης συχνά διακριτικοί απέναντι στα αυτοκίνητα που βγαίνουν από παράδρομους ή χώρους στάθμευσης.

Ταχύτητες

Οι ταχύτητες μετριούνται σε χιλιόμετρα ανά ώρα και τα μέγιστα όρια ταχύτητας είναι τα εξής

  • Στο χωριό - 40 χλμ/ώρα (περίπου 25 μίλια/ώρα)
  • Έξω από το χωριό - 60 km/h (περίπου 37 mph)
  • Στον αυτοκινητόδρομο ABC - 80 km/h (περίπου 50 mph)

Προτεραιότητες και κυκλικοί κόμβοι

Παρόλο που υπάρχει αριστερή κυκλοφορία, εξακολουθεί να ισχύει η δεξιά προτεραιότητα σε διασταυρώσεις που δεν ελέγχονται από φωτεινούς σηματοδότες ή πινακίδες.

Οι κυκλικοί κόμβοι είναι συνηθισμένοι, όπου το αυτοκίνητο που κινείται στον κυκλικό κόμβο έχει πάντα προτεραιότητα. Οι πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας είναι πολύ συνηθισμένες στους κυκλικούς κόμβους, τηρείτε πάντα αυστηρά τις οδικές πινακίδες. Δεν αναβοσβήνουν τα φώτα κατά την έξοδο από έναν κυκλικό κόμβο.

Αλκοόλ, ζώνες ασφαλείας και ομιλία στο τηλέφωνο

Η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι υποχρεωτική και η ομιλία στο τηλέφωνο κατά την οδήγηση απαγορεύεται αυστηρά. Επίσης, δεν επιτρέπονται τα ακουστικά. Η χρήση της ζώνης ασφαλείας και η ομιλία στο τηλέφωνο τιμωρούνται αυστηρά από την αστυνομία και μπορεί να επιφέρουν πρόστιμο έως και 1 000 bbd.

Αν και δεν υπάρχει όριο αλκοόλ στο αίμα στα Μπαρμπάντος, αν προκαλέσετε ατύχημα ενώ βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ, αυτό αποτελεί σημαντικά επιβαρυντικό παράγοντα.

Κράτηση αυτοκινήτου στα Μπαρμπάντος

Χώρος στάθμευσης

Η στάθμευση στα Μπαρμπάντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία του πόνου της τοπικής κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα στην πυκνοκατοικημένη λωρίδα κατά μήκος της δυτικής και της νότιας ακτής, η εύρεση θέσης στάθμευσης δίπλα στην παραλία είναι πραγματικά τέχνη.

Ενώ υπάρχουν συχνά εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ όπου μπορείτε να παρκάρετε δωρεάν και να απομακρυνθείτε για μια ώρα, το παρκάρισμα όλη την ημέρα μπορεί να καταλήξει σε ρυμούλκηση.

Οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι στάθμευσης είναι σχεδόν ανύπαρκτοι εδώ και όταν υπάρχουν, τείνουν να γεμίζουν γύρω στις 9 το πρωί. Η δωρεάν στάθμευση στους δρόμους επιτρέπεται όπου δεν απαγορεύεται από κάποια πινακίδα, αλλά οι δρόμοι είναι συνήθως στενοί, οπότε η στάθμευση δεν είναι δυνατή παντού.

Τα καλύτερα μέρη για να παρκάρετε είναι στην παραλία Folkestone Marine Park ή στο Carlisle Bay ή στο Oistins.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.