Μπαρμπάντος
Μπαρμπάντος

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπαρμπάντος

Folkestone Marine Park

Krystof Hajek ενημερωμένο 25. 2. 2024
Folkestone Marine Park

Η ακτογραμμή στο βόρειο άκρο του Holetown είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες και κυρίως προορισμοί για κολύμπι με αναπνευστήρα στα Μπαρμπάντος. Το θαλάσσιο πάρκο Folkestone Marine Park (μερικές φορές αναφέρεται ως Folkestone Marine Reserve) είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για όλους τους λάτρεις της θάλασσας και του υποβρύχιου κόσμου.

Αναζήτηση καταλύματος στα Μπαρμπάντος

Οι μαγευτικές εμπειρίες που σας περιμένουν υποβρυχίως συμπληρώνονται από ένα ευχάριστο παραθαλάσσιο περιβάλλον με άφθονη φυσική σκιά, καθώς και από την καλή προσβασιμότητα.

Καταδύσεις με αναπνευστήρα και κατάδυση

Το θαλάσσιο καταφύγιο Folkestone είναι το καλύτερο σημείο για ψαροντούφεκο στα Μπαρμπάντος και σίγουρα ένα από τα καλύτερα στις Μικρές Αντίλλες. Σίγουρα, πιθανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ινδονησία, το Παλάου ή το Μπελίζ, αλλά εξακολουθεί να κατέχει υπερήφανη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του ψαροντούφεκου.

Οι οδοντωτοί κοραλλιογενείς ύφαλοι εδώ καλύπτουν μια τεράστια έκταση και είναι απόλυτα προσβάσιμοι απευθείας από την παραλία. Για να κάνετε ψαροντούφεκο, δεν χρειάζεται να κολυμπήσετε περισσότερο από 10 μέτρα από την ακτή και θα βρείτε μια έτοιμη πόλη κοραλλιογενών υφάλων.

Επιπλέον, ο μεγάλος κύκλος γύρω από την παραλία είναι μια προστατευόμενη περιοχή όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σκαφών, οπότε το κολύμπι με αναπνευστήρα εδώ είναι πολύ ήσυχο και ασφαλές.

Η καλύτερη περιοχή βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας. Αν φτάσετε στην παραλία με αυτοκίνητο, περπατήστε περίπου 50 μέτρα από το χώρο στάθμευσης προς τα δεξιά, όπου υπάρχει μια εξαιρετικά άνετη αμμώδης είσοδος στη θάλασσα. Το αριστερό (νότιο) τμήμα δεν είναι τόσο ασφαλές για κολύμπι με αναπνευστήρα, επειδή λόγω των μεγάλων ρηχών περιοχών υπάρχουν μεγαλύτερα κύματα που μπορεί να σας γρατζουνίσουν άσχημα στα κοράλλια.

Στην περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη από την παραλία θα δείτε κυρίως μικρά και μεσαίου μεγέθους είδη ψαριών, αλλά μπορεί να είστε τυχεροί και να δείτε χελώνες.

Το ναυάγιο του MV Stavronikita

Περίπου 200 μέτρα από την ακτή βρίσκεται το ναυάγιο του MV Stavronikita, ενός μεσαίου μεγέθους ελληνικού φορτηγού πλοίου που ναυάγησε στα ανοικτά των ακτών των Μπαρμπάντος το 1976, ενώ μετέφερε τσιμέντο από την Ευρώπη, σε 35 μέτρα βάθος.

Το πλοίο βρίσκεται κοντά σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία κατάδυσης με εκατοντάδες είδη πολύχρωμων ψαριών και πληθώρα χελωνών.

Η σχολή καταδύσεων Hightide εδρεύει ακριβώς στην παραλία και διοργανώνει, μεταξύ άλλων, εκδρομές με σκάφος στο ναυάγιο του Stavronikita.

Εγκαταστάσεις στην παραλία

Η παραλία στο Folkestone Marine Park καλύπτεται από πολύ λεπτή λευκή άμμο χωρίς βότσαλα και ένας πλακόστρωτος πεζόδρομος διασχίζει την παραλία. Η παραλία είναι εξοπλισμένη με δωρεάν τουαλέτες και ντους με γλυκό νερό.

Εδώ θα βρείτε ένα μικρό μπιστρό και στα βόρεια, εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων θέρετρων.

Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ενοικίασης ξαπλώστρας και ομπρέλας απευθείας στην παραλία, αλλά τα ώριμα δέντρα παρέχουν σκιά. Πιο βόρεια, κατά μήκος του πεζόδρομου, θα βρείτε ενοικιαζόμενες ομπρέλες, αλλά είναι διαθέσιμες μόνο αν δεν τις χρησιμοποιούν οι πελάτες των ξενοδοχείων των τοπικών θέρετρων.

Παραθαλάσσια καταλύματα

Ακριβώς στο Folkestone Marine Reserve θα βρείτε μόνο τα πιο ακριβά ξενοδοχειακά συγκροτήματα:

Μεταφορά στο θαλάσσιο πάρκο Folkestone

Το Folkestone Marine Reserve είναι μία από τις πιο προσβάσιμες παραλίες με αυτοκίνητο σε ολόκληρη τη δυτική ακτή των Μπαρμπάντος.

Με αυτοκίνητο

Μία από τις λίγες παραλίες που προσφέρει ένα μικρό δωρεάν χώρο στάθμευσης μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Ενώ αυτό συνήθως γεμίζει πριν από τις 9 το πρωί, υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης στο γρασίδι δίπλα στην τοπική εκκλησία, περίπου 70 μέτρα από την παραλία.

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου στα Μπαρμπάντος

Η στροφή από τον κεντρικό δρόμο δεν είναι καλά σηματοδοτημένη, γι' αυτό δείτε τον λεπτομερή χάρτη διαδρομής από το Bridgetown στη διεύθυνση google.com/maps.

Με λεωφορείο

Θα βρείτε τη στάση του λεωφορείου στον κεντρικό δρόμο περίπου 150 μέτρα από την παραλία.

Όλα τα λεωφορεία και τα φορτηγά από το Bridgetown με κατεύθυνση το Holetown αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Princess Alice / Cheapside. Η διαδρομή από το Bridgetown μέσω του Holetown βορειότερα είναι πολύ πολυσύχναστη και ένα λεωφορείο ή φορτηγάκι (ZR) περνάει κατά μέσο όρο κάθε 5 έως 10 λεπτά.

  • Διαδρομή λεωφορείου 1C (κάθε 30 λεπτά) - Bridgetown, Prospect, Weston, Speighstown, Six Mens, Conneltown (Animal Flower Cave)
  • Γραμμή λεωφορείου 27 (μόνο πρωί και βράδυ) - Αεροδρόμιο, Prospect, Weston, Speighstown
  • Γραμμές minibus 3J, 4A, 9A, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 46, 47, 89, 90, 91, 97
  • Κοινόχρηστα ταξί (ZR) γραμμή 3O
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.