Χάρτης και γεωγραφία της Μπαρμπάντος

Μπαρμπάντος

Ψάχνετε τη θέση των Μπαρμπάντος στο χάρτη; Μάθετε όλα τα γεωγραφικά σημεία ενδιαφέροντος για τα Μπαρμπάντος.

Αναζήτηση καταλύματος στα Μπαρμπάντος

Πού βρίσκονται τα Μπαρμπάντος;

Τα Μπαρμπάντος βρίσκονται στην Καραϊβική περίπου 150 χλμ. ανατολικά του Αγίου Βικεντίου, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Αγίας Λουκίας και 300 χλμ. βόρεια του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Το κράτος των Μπαρμπάντος είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί.

Τα Μπαρμπάντος έχουν έκταση 439 τετραγωνικά χιλιόμετρα, Από τα δυτικά προς τα ανατολικά το κύριο νησί έχει μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα, ενώ από τα βόρεια προς τα νότια έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα.

Διαδικτυακός χάρτης των Μπαρμπάντος

Ελέγξτε διάφορους χάρτες των Μπαρμπάντος για να βρείτε εύκολα πού μπορείτε να μείνετε, πού είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αξιοθέατων ή τα μονοπάτια πεζοπορίας.

Γεωγραφία

Τα Μπαρμπάντος βρίσκονται στις Μικρές Αντίλλες, αλλά περίπου 150 χλμ. ανατολικά της κύριας ζώνης νησιών. Για το λόγο αυτό, αν και συνήθως αναφέρεται ως μέρος της Καραϊβικής, οι ακτές του δεν συνορεύουν πλέον με την Καραϊβική Θάλασσα, αλλά μόνο με τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το σχήμα του νησιού είναι επίσης ασυνήθιστο, καθώς σε αντίθεση με άλλα της Καραϊβικής έχει επίπεδη ακτογραμμή χωρίς μεγαλύτερους ή βαθύτερους κόλπους.

Η χώρα Μπαρμπάντος αποτελείται από ένα μόνο ομώνυμο νησί, το οποίο καλύπτει έκταση 439 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γεγονός που την καθιστά τη 13η μικρότερη ανεξάρτητη χώρα στον κόσμο σε έκταση.

Τα Μπαρμπάντος είναι ένα μάλλον επίπεδο νησί, τουλάχιστον το δυτικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα του. Αρχίζει να κυματίζει πιο αισθητά προς τα ανατολικά, όπου υπάρχουν φωτογενείς δασωμένοι λόφοι με βαθιές χαράδρες και θέα στη δραματική ανατολική ακτή.

Τα Μπαρμπάντος χωρίζονται σε 11 ενορίες (διοικητικές μονάδες). Η πρωτεύουσα Bridgetown βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Μιχαήλ. Οι μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές βρίσκονται στις δυτικές και νοτιοδυτικές ακτές. Αντίθετα, το ανατολικό τμήμα δεν έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα.

Μπαρμπάντος σε αριθμούς

Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου, παρουσιάζουμε επίσης ενδιαφέροντα γεωγραφικά στοιχεία για τα Μπαρμπάντος.

  • Ψηλότερο βουνό - Mount Hillaby (340 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)
  • Μεγαλύτερο ποτάμι - Constitution River (620 μέτρα)
  • Γειτονικές χώρες - 0 (Τα Μπαρμπάντος έχουν θαλάσσια σύνορα μόνο με τα ακόλουθα εδάφη: Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αγία Λουκία, Μαρτινίκα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Βενεζουέλα, Γουιάνα)
  • Μήκος ακτογραμμής - 97 χλμ.
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.