Ασφάλεια και προστασία στο Μπαρμπάντος

Μπαρμπάντος

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία στα Μπαρμπάντος; Είναι ασφαλές και ποια είναι τα μέρη με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας;

Αναζήτηση καταλύματος στα Μπαρμπάντος

Κίνδυνοι για την υγεία

Δεν υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία στα Μπαρμπάντος. Ολόκληρη η Καραϊβική αποτελεί εστία του δάγκειου πυρετού, για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμη αποτελεσματικό αντίδοτο, οπότε συνιστάται η συνεπής χρήση απωθητικών και κουνουπιέρας (παρέχεται στα ξενοδοχεία). Ωστόσο, μεγάλες επιδημίες δάγκειου πυρετού δεν εμφανίζονται στα Μπαρμπάντος και έτσι ο κίνδυνος αυτός δεν αποτελεί μείζονα ανησυχία για τον προγραμματισμό των διακοπών.

Ένας κίνδυνος για την υγεία είναι η μεγάλη ένταση της ηλιοφάνειας, ιδίως για τους τουρίστες από την Ευρώπη ή τον Καναδά που δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτήν. Χρησιμοποιείτε συστηματικά αντηλιακό αν είστε επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Τα Μπαρμπάντος απαιτούν υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κίτρινου πυρετού εάν ταξιδεύετε από χώρες όπου η ασθένεια είναι διαδεδομένη. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε από τις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής.

Κατά τα άλλα, δεν απαιτούνται ειδικοί εμβολιασμοί στα Μπαρμπάντος.

Κίνδυνοι από το κολύμπι στη θάλασσα

Το κολύμπι στα νερά γύρω από τα Μπαρμπάντος είναι σχετικά ασφαλές, αλλά λόγω της έλλειψης κλειστών κόλπων, υπάρχουν περιστασιακά μεγάλα επικίνδυνα κύματα, όταν στους ναυαγοσωστικούς σταθμούς αναρτώνται μαύρες σημαίες που απαγορεύουν το κολύμπι στη θάλασσα.

Ολόκληρη η ανατολική και μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής ακτής είναι επιρρεπείς σε υψηλά κύματα, καθώς και σε επικίνδυνα ρεύματα.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα επικίνδυνα πλάσματα στη θάλασσα εδώ. Για παράδειγμα, δεν έχουν καταγραφεί ποτέ επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους στα ύδατα των Μπαρμπάντος.

Είναι το νερό της βρύσης πόσιμο;

Το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για πόση στα Μπαρμπάντος.

Επικίνδυνα ζώα

Δεν υπάρχουν επικίνδυνα ζώα που ζουν στα Μπαρμπάντος.

Μπορεί να συναντήσετε έναν σκορπιό ή κάποιο είδος αράχνης που μπορεί να δαγκώσει, αλλά η επαφή μαζί τους δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν πολύ λίγα φίδια, κυρίως λόγω του υπερπληθυσμού της μογγούνας, ενός μικρού αρπακτικού που μοιάζει με κουνάβι και τρέφεται κυρίως με φίδια, αρουραίους και μικρά τρωκτικά. Τα μογγόζια εισήχθησαν στο νησί κατά τη διάρκεια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και έχουν κυριαρχήσει πλήρως στην τροφική αλυσίδα.

Τα Μπαρμπάντος είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά των Μικρών Αντιλλών όπου δεν θα συναντήσετε σχεδόν καθόλου αδέσποτα σκυλιά.

Ο κίνδυνος μπορεί να σας περιμένει κάτω από τη θάλασσα, όπου θα πρέπει να αποφύγετε τα δηλητηριώδη ψάρια, όπως τα λεοντόψαρα και τα πέτρινα ψάρια. Ωστόσο, δεν βρίσκονται εδώ σε αφθονία.

Έγκλημα

Η εγκληματικότητα στα Μπαρμπάντος είναι ελάχιστη και δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι. Παρόλα αυτά, καλό είναι να φυλάτε τα πράγματά σας από πορτοφολάδες στους δρόμους και τις παραλίες.

Η χρήση και η μεταφορά ναρκωτικών είναι παράνομη στα Μπαρμπάντος και αν εντοπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρές και μακροχρόνιες ποινές. Στην πραγματικότητα, τα εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά είναι τα πιο συνηθισμένα στα Μπαρμπάντος.

Το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο και σχετίζεται σχεδόν αποκλειστικά με τη δράση συμμοριών ναρκωτικών και δεν έχει στόχο τους τουρίστες. Τα Μπαρμπάντος διαθέτουν επίσης μια πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη, η οποία αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

Στο Bridgetown, αλλά και σε άλλα μέρη των μεγαλύτερων πόλεων, είναι αρκετά συνηθισμένο να συναντά κανείς άστεγους ή μεθυσμένους ανθρώπους. Κατά κανόνα, μην κάνετε καμία επαφή μαζί τους και θα σας αφήσουν ήσυχους.

Κίνδυνος καταστροφών

Υπάρχει κίνδυνος τυφώνων στα Μπαρμπάντος και καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για έναν τέτοιο κατά την περίοδο των βροχών. Επομένως, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε τον ιστότοπο για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και τις πιθανές προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: barbadosweather.org.

Ωστόσο, από όλα τα γύρω νησιά, τα Μπαρμπάντος κινδυνεύουν λιγότερο από τυφώνες και κατά μέσο όρο πλήττουν την ηπειρωτική χώρα μόνο μία φορά κάθε 20-30 χρόνια.

Σημαντικές επαφές

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε τους ακόλουθους αριθμούς (δεν χρειάζεται να καλέσετε τον εθνικό κωδικό περιοχής):

  • 211 - αστυνομία
  • 311 - πυροσβεστική υπηρεσία
  • 511 - υπηρεσία ασθενοφόρων

Ο διεθνής τηλεφωνικός κωδικός για τα Μπαρμπάντος είναι +1.

Υπάρχουν ελάχιστες ξένες διπλωματικές αποστολές στα Μπαρμπάντος. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Κίνα, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Βενεζουέλα και η Κούβα έχουν πρεσβείες εδώ. Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ολόκληρη την περιοχή Caricom εδρεύει επίσης εδώ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.