Speightstown

Speightstown

Η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια Μπαρμπάντος, το Speightstown, λειτουργεί ως σημαντικό τουριστικό και διοικητικό κέντρο για αυτό το τμήμα του νησιού.

Αναζήτηση καταλύματος στα Μπαρμπάντος

Ωστόσο, το Speightstown έχει μια νυσταγμένη, χαλαρή αίσθηση - είναι σημαντικά λιγότερο πολυσύχναστο από την πυκνοκατοικημένη ζώνη στα νότια γύρω από το Bridgetown.

Παραλίες στο Speightstown

Οι τοπικές παραλίες είναι μικρές, αλλά ήσυχες και, σε σύγκριση με τα νότια Μπαρμπάντος, σημαντικά λιγότερο πολυσύχναστες. Η παραλία Heywoods Beach (τοποθεσία στο google.com/maps), ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και τη μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, προσφέρει το καλύτερο κολύμπι.

Η παραλία αυτή είναι γεμάτη φοίνικες και άλλα ώριμα δέντρα που παρέχουν φυσική σκιά. Η παραλία έχει ψιλή λευκή άμμο και μια πολύ άνετη ασφαλή είσοδο στη θάλασσα. Επιπλέον, η παραλία Heywoods είναι μία από τις λίγες παραλίες στη δυτική ακτή που είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, καθώς υπάρχει ένας σχετικά ευρύχωρος δωρεάν χώρος στάθμευσης ακριβώς δίπλα στη θάλασσα (τοποθεσία στο google.com/maps).

Little Bristol

Το Speightstown προσελκύει τους τουρίστες με την έντονη αποικιακή ατμόσφαιρα του 17ου έως 19ου αιώνα. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με χαμηλά χρωματιστά και ξύλινα σπίτια με μια κάποια ιστορική πατίνα.

Παρεμπιπτόντως, η πόλη έχει το παρατσούκλι Little Bristol εδώ και αιώνες λόγω της μακράς και μεγάλης παρουσίας του βρετανικού ναυτικού, το οποίο στάθμευε εδώ από το 1630 μέχρι την ανεξαρτησία των Μπαρμπάντος τον 20ό αιώνα.

Περιπλανηθείτε στους δρόμους του Speightstown, σταματήστε σε ένα μπαρ στον παραλιακό πεζόδρομο και μετά από μια ώρα συνεχίστε την εξερεύνηση των Μπαρμπάντος.

Διαμονή στο Speightstown

Θα συναντήσετε διαμονή σε διαμερίσματα στην πόλη από 120 usd ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα στην υψηλή περίοδο, που είναι πολύ καλή τιμή για τα Μπαρμπάντος. Θα σας συνιστούσαμε αυτά τα διαμερίσματα:

Στο Speightstown μπορείτε επίσης να μείνετε σε παραθαλάσσια θέρετρα σε πιο προσιτές τιμές από ό,τι νοτιότερα προς το Bridgetown. Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο Port St. Charles **** προσφέρει ευρύχωρες σουίτες σε τιμές έως και 3 φορές υψηλότερες από τις τιμές των πιο γνωστών θέρετρων στα νότια.

Μεταφορά στο Speightstown

Υπάρχουν πολύ λίγοι χώροι στάθμευσης εδώ, αλλά ένα μικρό εμπορικό κέντρο στη νότια είσοδο του κέντρου σας επιτρέπει να παρκάρετε δωρεάν (τοποθεσία στο google.com/maps). Ομολογουμένως μόνο για τους πελάτες, αλλά κανείς δεν το ελέγχει ρεαλιστικά αυτό, εκτός αν στέκεστε εκεί όλη την ημέρα.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Η πόλη είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι συνδέσεις κατά μήκος της Εθνικής Οδού 1, ενός δρόμου που ελίσσεται μέσα από θέρετρα σε όλη τη Δυτική Ακτή, με το Bridgetown είναι συχνές, με τη διαδρομή να εκτελείται περίπου μία φορά κάθε 5 έως 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχει σταθμός λεωφορείων στο Speightstown, ακριβώς βόρεια του κέντρου (τοποθεσία στο google.com/maps). Στο Bridgetown, όλα τα δρομολόγια από το Speightstown τερματίζουν στο σταθμό λεωφορείων Princess Alice (μεγάλα λεωφορεία) ή στο παρακείμενο Cheapside (μικρά φορτηγά). Το κόστος για τα λεωφορεία και τα φορτηγά είναι το ίδιο σε όλο το νησί και είναι 3,50 bbd.

Είναι περιττό να απαριθμήσουμε τις συνδέσεις όλων των δρομολογίων που εκτελούνται μεταξύ Speightstowe και Bridgetown. Αρκεί να εμφανιστείτε στο σταθμό λεωφορείων και ο υπάλληλος θα σας κατευθύνει στο πλησιέστερο βαν.

Από το Speightstown, υπάρχουν κυρίως μικρότερα βαν, αλλά και ένα λεωφορείο 1C (μία φορά κάθε 30 λεπτά) για προορισμούς στα βόρεια των Μπαρμπάντος, όπως οι σπηλιές Animal Flower Cave (αλλά πρέπει να περπατήσετε περίπου 1 χλμ. από τη στάση του λεωφορείου).

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Μπαρμπάντος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.