Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Cala Mariolu

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Cala Mariolu

Ο κόλπος της Cala Mariolu είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σαρδηνίας. Είναι δύσκολο να πει κανείς τι θα σας γοητεύσει περισσότερο, τα εκπληκτικά γαλάζια νερά ή οι ασβεστολιθικοί βράχοι που κόβουν την ανάσα και που πλαισιώνουν την ακτή. Η παραλία είναι καλυμμένη με λεπτότερα λευκά βότσαλα και μεγαλύτερα βράχια, στα οποία μπορείτε επίσης να ξαπλώσετε. Την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει ένα μικρό περίπτερο στην παραλία, όπου μπορείτε να αγοράσετε ποτά και σνακ.

Η είσοδος στο νερό είναι αρκετά απότομη, αλλά οι ύφαλοι σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά την καθιστούν ιδανική για κολύμπι με αναπνευστήρα.

Επιλέξτε το καλύτερο ξενοδοχείο με θέα στη θάλασσα

Οι προτάσεις μας

Αν έχετε την ευκαιρία, κατευθυνθείτε στην παραλία όσο το δυνατόν νωρίτερα το πρωί. Την καλοκαιρινή περίοδο, τα πρώτα σκάφη φεύγουν μετά τις 7:00 π.μ. και η παραλία είναι συνήθως μισοάδεια μέχρι τις 10:00 π.μ. περίπου.

Μετά από αυτό, γεμίζει εντελώς και θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε μια ελεύθερη θέση.

Υπάρχει ένα μικρό μπαρ στην παραλία κατά την υψηλή περίοδο, αλλά να έχετε πάντα μαζί σας άφθονο νερό και ιδανικά μερικά σνακ. Το μπαρ μπορεί να είναι κλειστό.

Εκτός από την τιμή του εισιτηρίου του πλοίου, η είσοδος στην παραλία είναι δωρεάν.

Πώς να φτάσετε στην παραλία

Ο κόλπος Mariola είναι προσβάσιμος μόνο με τα πόδια ή με σκάφος.

Με σκάφος

Τα σκάφη για την Cala Mariolu αναχωρούν από τις πόλεις Cala Gonone, Arbatax και Santa Maria Navarrese.

Η κανονική τιμή για μια διαδρομή μετ' επιστροφής είναι 50 ευρώ και κατά τις καλοκαιρινές διακοπές περίπου 60 ευρώ. Παραδείγματα εταιριών σκαφών:

Τα σκάφη ταξιδεύουν αρκετές φορές την ημέρα κατά την υψηλή περίοδο και έχουν ακριβές χρονοδιάγραμμα για να προγραμματίσετε τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία.

Με τα πόδια

Η παραλία είναι επίσης προσβάσιμη με τα πόδια, αλλά η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη και ενδείκνυται μόνο για εξαιρετικά έμπειρους πεζοπόρους.

Ειδικά το τελευταίο τμήμα του μονοπατιού είναι ουσιαστικά αναρριχητικό. Δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό, αλλά το μονοπάτι είναι πολύ απότομο και μη ασφαλτοστρωμένο. Τα καλά παπούτσια και η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητα.

Το μονοπάτι ξεκινά περίπου 5 χλμ. βόρεια της πόλης Baunei. Η αφετηρία του μονοπατιού είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο σε χωματόδρομο.

Διαμονή στην παραλία

Η Cala Mariolu βρίσκεται σε μια εντελώς απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν θα βρείτε ξενοδοχεία, διαμερίσματα ή κάμπινγκ.

Τα πλησιέστερα θέρετρα για να μείνετε κοντά στην Cala Mariolu είναι το Arbatax και το Cala Gonone. Είναι η μικρότερη Cala Gonone που έχει σημαντικά χαμηλότερες τιμές διαμονής, όπου ακόμη και στην υψηλή περίοδο μπορείτε να βρείτε διαμερίσματα με λιγότερο από 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα, που είναι πολύ καλή τιμή για τη Σαρδηνία.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.