Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Arbatax

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Arbatax

Η πόλη Arbatax είναι το κέντρο της κεντροανατολικής ακτής της Σαρδηνίας και, μαζί με τη Santa Maria Navarrese, που απέχει 5 χλμ., αποτελούν δύο σημαντικά θέρετρα και σημεία εκκίνησης για εκδρομές σε όλο το νησί.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Παραλίες και κολύμπι

Μια πανέμορφη παραλία εκτείνεται σε όλο το μήκος της ακτογραμμής μεταξύ Arabtax και Santa Maria Navarrese, με μήκος που ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα και είναι πλαισιωμένη από ψηλά πεύκα που παρέχουν φυσική σκιά. Παρά τις ιδανικές συνθήκες κολύμβησης, η παραλία παραμένει ημι-άδεια ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο, πιθανώς λόγω της μεγαλύτερης απόστασης από τα κύρια τουριστικά ρεύματα.

Η παραλία έχει διάφορα ονόματα σε διάφορα σημεία της: Spiaggia di Pollu, Spiaggia del Lido delle Rosse, Spiaggia di Isula Manna ή Riva di Ponente. Κοντά στις πόλεις, θα βρείτε αρκετά αναψυκτήρια, ενοικίαση ξαπλώστρας και ομπρέλας και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ στην παραλία. Αντίθετα, όσο πιο μακριά πηγαίνετε, τόσο περισσότερη φύση και λιγότερους ανθρώπους θα βρείτε στην παραλία.

  • Λεπτή λευκή άμμος
  • Πιο απότομη είσοδος στα νερά

Μια άλλη μεγάλη, αμμώδης παραλία ξεκινά ακριβώς από το κέντρο του Αρμπάταξ και εκτείνεται προς τα νότια, αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλής, κυρίως λόγω των συχνών φυκιών και άλλων σκουπιδιών.

Κόκκινοι βράχοι

Το Rocce Rosse, οι Κόκκινοι Βράχοι, είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο ακριβώς στο Arbatax. Η φωτογενής βραχώδης ακτογραμμή, τα βράχια της οποίας έχουν χρώμα από βαθύ πορτοκαλί έως κόκκινο, περιβάλλει ολόκληρο το ανατολικό άκρο της πόλης γύρω από το Parco Batteria. Το πιο εύκολα προσβάσιμο σημείο για μια όμορφη φωτογραφία είναι ακριβώς δίπλα στο λιμάνι του Arbatax.

Διαμονή

Καθώς το Arbatax δεν είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς της Σαρδηνίας, οι τιμές διαμονής είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Ακόμα κι έτσι, στην υψηλή περίοδο δεν θα πληρώσετε λιγότερα από 75 ευρώ ανά διανυκτέρευση για έναν ξενώνα για 2 άτομα, ενώ τα κλασικά ξενοδοχεία ξεκινούν από 100 ευρώ και πάνω.

Ξενοδοχεία και διαμονή σε Arbatax

Μεταφορά

Το Arbatax είναι ένα σημαντικό λιμάνι, οπότε η μετάβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη, καθώς πινακίδες που δείχνουν προς την πόλη υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Σαρδηνία.

Η πόλη είναι επίσης προσβάσιμη με λεωφορείο. Υπάρχει επίσης τρένο, αλλά μόνο το καλοκαιρινό τουριστικό τρένο Trenino Verde εκτελεί τακτικά δρομολόγια.

Με λεωφορείο από το Arbatax θα πρέπει πρώτα να φτάσετε στην κοντινή μεγαλύτερη πόλη Tortoli, η οποία εξυπηρετείται από τις γραμμές 303, 305 και 9130.

Από το Tortoli μπορείτε ήδη να φτάσετε στους άλλους κύριους προορισμούς της Σαρδηνίας: Κάλιαρι (λεωφορείο 103), Santa Maria Navarrese (λεωφορείο 301, 303), Nuoro (λεωφορείο 303), Orosei (λεωφορείοhttp://app.arstspa.it/quadri/521.html521).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.