Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Gola Su Gorropu

David Eiselt ενημερωμένο 29. 1. 2024
Με Gorrop

Το φαράγγι Gola Su Gorropu (ή Gola di Gorropu) θεωρείται το μεγαλύτερο και βαθύτερο φαράγγι στην Ιταλία και ένα από τα βαθύτερα στην Ευρώπη.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη μέση της φύσης

Το φαράγγι Gorropu είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Σαρδηνίας με παρθένα φύση και θέα που κόβει την ανάσα.

Οι μνημειώδεις διαστάσεις του φαραγγιού

Στο βαθύτερο σημείο του, τα ασβεστολιθικά τοιχώματα φτάνουν σε ύψος τα 500 μέτρα, ενώ το πλάτος του φαραγγιού κυμαίνεται από 4 έως μερικές δεκάδες μέτρα, καθώς διευρύνεται σταδιακά από τις άκρες προς το κέντρο.

Η συμβολή έχει διαμορφωθεί εδώ και αιώνες από τον μικρό ποταμό Flumineddu, ο οποίος σήμερα έχει νερό μόνο λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πώς να πάτε εκεί

Το φαράγγι είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια σε αρκετά δύσκολο έδαφος. Οι καλές μπότες πεζοπορίας και άφθονο νερό είναι απαραίτητα, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να γίνει η διαδρομή.

Ωστόσο, το μονοπάτι δεν απαιτεί ορειβατικές ικανότητες και είναι διαχειρίσιμο για τον μέσο εκπαιδευμένο ταξιδιώτη.

Υπάρχουν δύο κύριες διαδρομές προς το φαράγγι:

  • Από το πέρασμα Genna e'Silana μέχρι τον κεντρικό δρόμο SS125. Στην αρχή της διαδρομής θα βρείτε δωρεάν χώρο στάθμευσης, αναψυκτήρια και το ξενοδοχείο Gorrop. Ο δρόμος προς το φαράγγι οδηγεί μέσα από πανέμορφη αλλά απαιτητική ορεινή ύπαιθρο και είναι 4,6 χιλιόμετρα προς μία κατεύθυνση με υψομετρική διαφορά περίπου 700 μέτρων. Δείτε τον λεπτομερή χάρτη της διαδρομής. Υπολογίστε περίπου 4,5 ώρες συνολικά για τη διαδρομή μετ' επιστροφής.
  • Από τη γέφυρα Sa Barva στο τέλος του μικρού ασφάλτινου δρόμου. Αυτός οδηγεί επίσης από τον δρόμο SS125 και μεταξύ των χιλιομέτρων 200 και 201 υπάρχει μια σηματοδοτημένη στροφή προς "Gorrop" και "Tiscali". Ακολουθήστε αυτόν τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για περίπου 11 χιλιόμετρα μέχρι το χώρο στάθμευσης. Ο δρόμος είναι ευκολότερος από την προαναφερθείσα επιλογή, αλλά είναι πολύ μακρύτερος - 6,7 χλμ. προς μία κατεύθυνση, δείτε τον χάρτη διαδρομής.

Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο, έρχεται σε σκέψη μόνο η πρώτη επιλογή της διαδρομής από το πέρασμα, όπου υπάρχει στάση λεωφορείου. Μια φορά την ημέρα, η γραμμή 303 εκτελεί πάντα νωρίς το πρωί δρομολόγια από τις πόλεις Arbatax, Tortoli, Baunei και Santa Maria Navarrese, και επιστρέφει νωρίς το απόγευμα.

Η γραμμή 521 περνά επίσης από εδώ, αλλά λόγω των ωρών δεν προσφέρει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Είσοδος

Η τιμή εισόδου στο φαράγγι Goroppu είναι 5 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί μόνο με μετρητά.

Ο χώρος στάθμευσης σε κάθε άκρο κοστίζει 10 eur ανά ημέρα.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.