Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Castelsardo

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Castelsardo

Η μικρή πόλη Castelsardo βρίσκεται σε έναν ορεινό όγκο βράχων κάτω από το ομώνυμο κάστρο, το οποίο έδωσε το όνομα σε ολόκληρη την πόλη. Στο ρομαντικό τοπίο δεσπόζει το κάστρο του 12ου αιώνα, το οποίο περιβάλλεται από μικρά πολύχρωμα σπίτια με στενά ελικοειδή δρομάκια.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Τα ψάθινα καλάθια είναι πανταχού παρόντα στα καταστήματα με αναμνηστικά του Castelsardo - άλλωστε η πόλη ήταν ανέκαθεν κέντρο καλαθοπλεκτικής.

Εκτός από το κάστρο, αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία Santa Maria delle Grazie, όπου ξεκινά και τελειώνει κάθε Δευτέρα του Πάσχα η πομπή Lunissanti με τον παλαιότερο σταυρό της Σαρδηνίας. Ο σταυρός χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και ονομάζεται Lu Cruiltu Nieddu (μεταφράζεται ως Μαύρος Χριστός) επειδή το ξύλο έχει μαυρίσει με την πάροδο του χρόνου.

Castello dei Doria

Το κύριο μνημείο του Καστελσάρντο είναι το προαναφερθέν Castello dei Doria, το οποίο στεγάζει ένα μουσείο καλαθοπλεκτικής.

Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία της πόλης, σας συνιστούμε οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το κάστρο και το μουσείο.

Οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και μπορείτε να βρείτε το ακριβές πρόγραμμα στον ιστότοπο: mimcastelsardo.it.

Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ.

Παραλίες και κολύμπι

Το δυτικό τμήμα του Castelsardo λειτουργεί ως ένα πολύ ευχάριστο μικρό θέρετρο με μικρότερες αλλά τόσο πιο όμορφες παραλίες με ψιλή ανοιχτόχρωμη άμμο.

Το κύριο πλεονέκτημα των τοπικών παραλιών είναι η πολύ ήσυχη ατμόσφαιρα σε ένα αγροτικό περιβάλλον και η καλή προσβασιμότητα των μικρών παραλιών χάρη στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος εξυπηρετείται από λεωφορεία.

Διαμονή

Το Καστελσάρντο είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα πολύ ακριβά πιο γνωστά θέρετρα της Σαρδηνίας. Οι τιμές στα μικρότερα ξενοδοχεία και τους ξενώνες κυμαίνονται μεταξύ 70 και 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα, ακόμη και στην υψηλή περίοδο, που είναι πολύ καλή τιμή για τη Σαρδηνία.

Ποιες είναι οι συμβουλές μας για ξενοδοχεία και ξενώνες;

Μεταφορά

Το Castelsardo είναι εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συγκεκριμένα με λεωφορεία, εκτός από το αυτοκίνητο. Για τα δρομολόγια προς συγκεκριμένες πόλεις της παρακάτω λίστας, κάντε κλικ στον αριθμό/όνομα της γραμμής:

  • Sassari - 721, 724, 728, 9311
  • Porto Torres - 753 (εγγυημένη αλλαγή στο Sorso)
  • Santa Teresa Gallura - 728
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.