Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Isola dell Asinara

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Asinara

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις ακτές της Σαρδηνίας, η Isola dell'Asinara ήταν κάποτε φυλακή και σταθμός για ασθενείς με χολέρα.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Σήμερα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για πεζοπορικές ή ποδηλατικές εκδρομές και ιδανικός προορισμός για ημερήσιες εκδρομές από τα θέρετρα στα βόρεια της Σαρδηνίας.

Ένα εθνικό πάρκο με δελφίνια και γαϊδουράκια

Η φυλακή έκλεισε το 1997 και έκτοτε τα μόνα ζώα που θα βρείτε στο ομώνυμο εθνικό πάρκο είναι αλμπίνο γαϊδουράκια, γεράκια και πολλά άλλα μοναδικά είδη ζώων, καθώς και είδη φυτών.

Το εθνικό πάρκο περιλαμβάνει επίσης την υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Ασινάρα και Σαρδηνία, όπου, για παράδειγμα, συναντώνται συχνά δελφίνια.

Κατά τη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού με σκάφος από τη Σαρδηνία στην Ασινάρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σκάφος σας να συνοδεύεται από ρινοδέλφινα.

Η εξαιρετικά τραχιά ακτογραμμή της Asinara δημιουργεί όμορφους μικρούς όρμους με ελάχιστους επισκέπτες. Μια επίσκεψη στο νησί είναι απλά ένα φυσικό βάλσαμο για την ψυχή.

Παραλίες και κολύμπι

Λόγω της άγριας ακτογραμμής, δεν υπάρχουν πολλές παραλίες στην Ασινάρα και όταν βρίσκετε μία, είναι συνήθως μόνο μια μικρή βραχώδης λωρίδα με μια δυσάρεστη βραχώδη είσοδο στο νερό.

Δεν έρχεστε στην Ασινάρα για τις παραλίες, αλλά για την ήσυχη ατμόσφαιρα και τους περιπάτους.

Πώς να φτάσετε στην Ασινάρα

Μπορείτε είτε να πάτε με μια οργανωμένη εκδρομή είτε να πάρετε μόνοι σας το δημόσιο πλοίο.

Οι οργανωμένες εκδρομές κοστίζουν περίπου 90 ευρώ την υψηλή περίοδο και συνήθως αναχωρούν από την πόλη Στιντίνο (για παράδειγμα, η εταιρεία giteasinara.it).

Το δημόσιο πλοίο εκτελεί δρομολόγια από το Πόρτο Τόρες δύο φορές την ημέρα, 3 φορές στις διακοπές και το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και ένα τέταρτο. Τα ακριβή δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα της ναυτιλιακής εταιρείας delcomar.it. Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής είναι διαθέσιμα προς 15 ευρώ τη χαμηλή περίοδο ή 18 ευρώ την υψηλή περίοδο (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος).

Ποδηλασία ή περπάτημα στο νησί

Δεν υπάρχουν μηχανοκίνητα οχήματα στην Ασινάρα (η μόνη εξαίρεση είναι τα οχήματα της αρχής του Εθνικού Πάρκου), οπότε ο μόνος τρόπος για να περιηγηθείτε στην Ασινάρα είναι με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα ενοικίασης ποδηλάτων ακριβώς στην αποβάθρα Fornelli του νησιού. Η ενοικίαση ενός ποδηλάτου βουνού κοστίζει περίπου 15 ευρώ την ημέρα, ενώ ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου περίπου 45 ευρώ. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ενοικίασης.

Το νησί έχει μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα, οπότε η ενοικίαση ποδηλάτου σίγουρα αξίζει τον κόπο αν θέλετε να γνωρίσετε καλά την Asinara.

Διαμονή

Δεν υπάρχουν καταλύματα στο νησί, τα πιο βολικά μέρη είναι οι μαρίνες από τις οποίες θα ξεκινήσετε. Ρίξτε μια ματιά σε όλες τις προσφορές:

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.