Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Tempio Pausania

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Tempio Pausanias

Στο κέντρο της Gallura, κάτω από το όρος Limbara, θα βρείτε τη γοητευτική πρώην ρωμαϊκή πόλη Tempio Pausania.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα γρανιτένια κτίρια και τους διαδρόμους της που περιβάλλονται από πολλά δέντρα και πάρκα, καθώς και με τα λουτρά και τους αρχαιολογικούς χώρους της.

Ιστορικά μνημεία

Το σημαντικότερο μνημείο είναι ο αρχαιολογικός χώρος Nuraghe Maiori με κατοικίες που χρονολογούνται από την 3η χιλιετία π.Χ.

  • Ώρες λειτουργίας - Απρίλιος έως Οκτώβριος μόνο (10:00-15:00)
  • Είσοδος - 3 eur

Ακριβώς στο κέντρο θα επισκεφθείτε την Cattedrale di San Pietro, μια εκκλησία του 15ου αιώνα με ελεύθερη είσοδο.

Στα νότια της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιαματικές πηγές Fonti di Rinaggiu. Ο χώρος είναι ανοιχτός δωρεάν για 24 ώρες.

Η πόλη φιλοξενεί επίσης το μεγαλύτερο ετήσιο καρναβάλι της Σαρδηνίας, Lu carrasciali timpiesu, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γεμίζουν τους δρόμους και λαμβάνουν χώρα εκατοντάδες αλληγορικές πομπές. Οι εορταστικές εκδηλώσεις διαρκούν καθ' όλη τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Διαμονή

Μείνετε στο Tempio Pausania αν θέλετε να ζήσετε μια όμορφη ιστορική πόλη μακριά από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα. Μια διαμονή 1 ή 2 διανυκτερεύσεων είναι ιδανική.

Οι τιμές εδώ είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι στις παράκτιες περιοχές της Σαρδηνίας, κατά μέσο όρο μπορείτε να πληρώσετε για μια διανυκτέρευση για 2 άτομα σε έναν μικρότερο ξενώνα από 50 ευρώ.

Μεταφορά

Το Tempio Pausania βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την Olbia και 104 χιλιομέτρων από το Alghero. Εκτός από το αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε και με συχνή συγκοινωνία με λεωφορείο.

Για τα δρομολόγια προς συγκεκριμένες πόλεις της παρακάτω λίστας, κάντε κλικ στον αριθμό/όνομα της γραμμής:

  • Olbia - 602
  • Sassari - 9327
  • Palau - 9328
  • Arzachena - 9318, 9326
  • Vignola (πλησιέστερη ακτή) - 9316
  • Isola Rossa (πλησιέστερη ακτή) - 9319
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.