Tsim Sha Tsui

Tsim Sha Tsui

Η περιοχή Tsim Sha Tsui βρίσκεται στα νότια του Kowloon και είναι ένα από τα δύο κύρια κέντρα του Χονγκ Κονγκ.

Επιλέξτε το καλύτερο ξενοδοχείο με θέα το Χονγκ Κονγκ

Η προκυμαία, μαζί με τη γειτονική Λεωφόρο των Αστέρων, είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε τον ορίζοντα του Χονγκ Κονγκ και το νυχτερινό σόου με τα φώτα πάνω από τους ουρανοξύστες.

Πολυτελή εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία περιβάλλουν τις αποβάθρες.

Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν συνήθως το ακρωνύμιο"TST" για τη συνοικία.

Tsim Sha Tsui Waterfront

Ο περίπατος μεταξύ των αποβάθρων και της Λεωφόρου των Αστέρων είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Χονγκ Κονγκ. Ένας υπερυψωμένος διάδρομος είναι χτισμένος πάνω από τους διάφορους σταθμούς κρουαζιέρας, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο λιμάνι Βικτόρια.

Η προκυμαία στο "TST" είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε τη Συμφωνία των Φώτων. Για την καλύτερη θέα, σας συνιστούμε να φτάσετε τουλάχιστον 60-75 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης φωτός, μεταξύ 18:45 και 19:00.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σόου φωτός του Χονγκ Κονγκ περιγράφονται στην ενότητα Δραστηριότητες.

Clock Tower

Στον πεζόδρομο Tsim Sha Tsui δεσπόζει ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα απομεινάρια της βρετανικής αποικιακής εποχής.

Ο πύργος του ρολογιού στέκεται κοντά στην αποβάθρα και είναι το μοναδικό απομεινάρι του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού Kowloon. Ο πύργος χτίστηκε το 1913 και φτάνει σε ύψος τα 44 μέτρα.

Η πρόσβαση στον πύργο δεν είναι δυνατή, αλλά η θέα αναπληρώνεται από τον κοντινό παραλιακό δρόμο.

Μουσεία στο Tsim Sha Tsui

Ακριβώς πάνω στον παραλιακό δρόμο, μπορείτε να βρείτε καταφύγιο από τον ζεστό ή βροχερό καιρό σε δύο μεγάλα μουσεία.

  • Hong Kong Museum of Art (hk.art.museum) - Το HKMoA για συντομία περιέχει περισσότερα από 17.000 αντικείμενα σύγχρονης τέχνης.
  • Hong Kong Space Museum (hk.space.museum) - Το δημοφιλές διαστημικό μουσείο διαθέτει πολλές διαδραστικές εκθέσεις.

Εμπορικό κέντρο Harbour City

Εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 1 χλμ. από την αποβάθρα του πορθμείου της πόλης έως τα λιμάνια των ταχέων πλοίων προς την ηπειρωτική Κίνα και είναι το τεράστιο κτίριο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου του Χονγκ Κονγκ.

Το Harbour City φιλοξενεί εκατοντάδες καταστήματα από πολυτελείς μάρκες ρούχων από όλο τον κόσμο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αθλητικά είδη, κοσμήματα, αποσκευές και να γευματίσετε σε πολλά εστιατόρια.

Αναλυτικές πληροφορίες και κατάλογο των καταστημάτων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του κέντρου: harbourcity.com.hk.

Διαμονή στο Tsim Sha Tsui

Η τοποθεσία South Kowloon είναι εξαιρετικά δημοφιλής για διαμονή λόγω της υπέροχης θέας και των εξαιρετικών συγκοινωνιακών συνδέσεων με ολόκληρη την πόλη.

Η δημοτικότητα της τοποθεσίας συνδυάζεται με τις υψηλές τιμές των ξενοδοχείων. Οι τιμές για τα φθηνότερα ξενοδοχεία ξεκινούν από 270 usd ανά διανυκτέρευση.

Μεταφορά στο TST

Το Tsim Sha Tsui είναι ο κύριος συγκοινωνιακός κόμβος του Kowloon.

Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό:

  • Tsim Tsa Shui περίπου 200 μέτρα - γραμμή Tuen Ma (κατεύθυνση West Kowloon, Kai Tak, Hung Hom, Sha Tin, Tuen Mun, Tsuen Wan).
  • Tsim Tsa Shui περίπου 350 μέτρα - Γραμμή Tsuen Wan (κατεύθυνση Central, Admiralty, Mongkok, Prince Edward, Tsuen Wan)

Προβλήτα:

  • Tsim Sha Tsui Star Ferry Pier - Star Ferry με κατεύθυνση το κεντρικό Χονγκ Κονγκ

Λεωφορεία:

Ακριβώς δίπλα στην προβλήτα θα βρείτε ένα μεγάλο σταθμό λεωφορείων όπου σταματούν οι γραμμές 1, 1A, 2, 5, 5A, 5C, 5P, 5X, 6, 7, 8, 8A, 8P, 28, 92R, 234X. Οι περισσότερες από τις γραμμές λειτουργούν από την εταιρεία μεταφορών KMB.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.