Παραδοσιακό φαγητό στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Καντονέζικη κουζίνα

Η ποικιλομορφία του Χονγκ Κονγκ σημαίνει ότι υπάρχει κάτι για κάθε λάτρη της κουζίνας. Υπάρχει ακόμη και ένα τσεχικό εστιατόριο με βαρελίσια μπύρα. Η τοπική κουζίνα είναι η καντονέζικη, μια από τις κύριες κινεζικές κουζίνες. Τα κλασικά πιάτα περιλαμβάνουν τηγανητά νουντλς ή ρύζι με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας.

Μια άλλη τοπική σπεσιαλιτέ είναι τα νουντλς ρυζιού σε σούπα με ζυμαρικά από γαρίδες, μοσχάρι, ψάρι κ.λπ. Το ρύζι, ή τα ζυμαρικά ρυζιού, είναι το κύριο συνοδευτικό πιάτο, όπως συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ασία. Καθώς το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην ακτή, συνιστούμε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Πώς να φάτε σαν ντόπιος

Αν θέλετε να φάτε σαν ντόπιος, πρέπει να πάτε σε ένα τοπικό εστιατόριο. Συνήθως μπορείτε να τα καταλάβετε από το είδος των επισκεπτών και την έλλειψη πινακίδων στα αγγλικά. Να είστε προετοιμασμένοι ότι κανείς από το προσωπικό δεν θα μιλάει αγγλικά και με λίγη τύχη θα έχουν μενού στα αγγλικά. Ευτυχώς, τα περισσότερα εστιατόρια έχουν μενού με εικόνες, οπότε μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις εικόνες ή να επιλέξετε με βάση τα πιάτα των άλλων θαμώνων. Όπως και σε άλλα εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ, οι πελάτες αναμένεται να μπορούν να τρώνε με ξυλάκια. Τα μαχαιροπήρουνα θα σας τα φέρουν κατόπιν αιτήματος.

Η τιμή του τοπικού φαγητού είναι έως 50 hkd και εξαρτάται από την ώρα της ημέρας που τρώτε (φθηνότερα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και το απόγευμα - σετ τσαγιού, όταν συνήθως περιλαμβάνεται ένα ζεστό ποτό). Τα περισσότερα εστιατόρια χρεώνουν μια επιπλέον χρέωση περίπου 3 hkd για ένα κρύο ποτό/ποτό με πάγο.

Συνήθεις τιμές εστιατορίων

Αν δεν θέλετε να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με τους ντόπιους, επιλέξτε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μοντέρνα εστιατόρια. Η τιμή ενός γεύματος στα φθηνότερα εστιατόρια κυμαίνεται από 50 hkd και πάνω, αλλά θα πρέπει μάλλον να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 100 hkd για ένα γεύμα.

Μια άλλη εναλλακτική λύση μπορεί να είναι τα εστιατόρια αλυσίδων, όπως το Green River ή το Café de Coral, όπου τα γεύματα κοστίζουν περίπου 50 hkd. Δεδομένου ότι ο χώρος είναι πολύτιμος στο Χονγκ Κονγκ και πληρώνετε κυρίως για το χώρο, περιμένετε ότι ειδικά στα μικρότερα εστιατόρια το προσωπικό θα σας ενθαρρύνει ενεργά να φύγετε πολύ σύντομα αφού τελειώσετε το φαγητό.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.