Καιρός σε Χονγκ Κονγκ και καλύτερη ώρα για να πάτε

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει υγρό υποτροπικό κλίμα. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες και, ειδικά το καλοκαίρι, ο καιρός μοιάζει περισσότερο με τροπική ζώνη.

Τα καλοκαίρια είναι γενικά πολύ μακρά, ζεστά και υγρά με θερμοκρασίες γύρω στους 33 °C. Οι χειμώνες, από την άλλη πλευρά, είναι σύντομοι με ευχάριστες θερμοκρασίες γύρω στους 23 °C, κυρίως καθαρό ουρανό και χαμηλότερη υγρασία.

Το πολύ σύντομο φθινόπωρο τείνει να είναι ηλιόλουστο, ενώ η σύντομη άνοιξη χαρακτηρίζεται από συννεφιασμένο ουρανό και συχνή ομίχλη.

Επιλέξτε το καλύτερο κατάλυμα με θέα στο Χονγκ Κονγκ

Η πιο ευχάριστη εποχή για να μείνετε στο Χονγκ Κονγκ είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου.

Η θάλασσα είναι πιο ζεστή μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 28°C. Η θερμοκρασία της θάλασσας πέφτει απότομα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν είναι περίπου 22°C.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Χονγκ Κονγκ - Κοινός καιρός για όλη τη χώρα

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
ήλιος
18 °C
Φεβρουάριος
ήλιος
18 °C
Μάρτιος
ήλιος
21 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
25 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
28 °C
Ιούνιος
βροχερό
30 °C
Ιούλιος
βροχερό
31 °C
Αύγουστος
βροχερό
31 °C
Σεπτέμβριος
βροχερό
30 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
27 °C
Νοέμβριος
ήλιος
24 °C
Δεκέμβριος
ήλιος
20 °C

Πότε να πάτε στο Χονγκ Κονγκ

Η ιδανική εποχή για να την επισκεφθείτε είναι από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 22 με 28 βαθμούς και η υγρασία είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι το καλοκαίρι. Η επίσκεψη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν συνιστάται, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 34 βαθμούς και, σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή υγρασία, αποτελούν ακατάλληλο καιρό για παρατεταμένη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.

Επιλέξτε το καλύτερο κατάλυμα με θέα στο Χονγκ Κονγκ

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Χονγκ Κονγκ;

Σταθερός καιρός, με τις λιγότερες βροχοπτώσεις και τις πιο άνετες θερμοκρασίες μεταξύ 22 και 28°C, επικρατεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βρέχει κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 3 ημέρες, συνήθως το βράδυ ή τη νύχτα. Η βροχή είναι σποραδική και εμφανίζεται μόνο με τη μορφή σύντομων βροχών.

Ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος και οι αρχές Ιανουαρίου είναι μήνες με καθαρό ή μερικώς καθαρό ουρανό και καθαρό αέρα, που προσκαλούν σε θέα, για παράδειγμα, από την κορυφή Victoria Peak.

Πότε είναι η εποχή των βροχών στο Χονγκ Κονγκ;

Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται τον Ιούνιο και η υγρή περίοδος τελειώνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών μπορεί να βρέξει έως και αρκετές φορές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων παρατεταμένων βροχών.

Υπάρχουν κατά μέσο όρο 18 βροχερές ημέρες ανά μήνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Υπάρχουν τυφώνες στο Χονγκ Κονγκ;

Ναι, το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε μια ζώνη συχνών τυφώνων και τροπικών καταιγίδων. Ένας ισχυρός τυφώνας πλήττει το Χονγκ Κονγκ κατά μέσο όρο μία φορά το χρόνο.

Η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Στατιστικά, οι τυφώνες είναι πιο συχνοί στις αρχές Σεπτεμβρίου ή στα τέλη Αυγούστου.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.