Χάρτης και γεωγραφία της Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Ψάχνετε τη θέση του Χονγκ Κονγκ στο χάρτη; Μάθετε όλα τα γεωγραφικά σημεία ενδιαφέροντος για το Χονγκ Κονγκ.

Επιλέξτε το ξενοδοχείο με την καλύτερη κεντρική τοποθεσία

Πού βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ;

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη νότια Κίνα σε μια μικρή χερσόνησο και σε πολλά μικρά νησιά. Οι ακτές του βρέχονται από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η πόλη γειτνιάζει με την ηπειρωτική Κίνα και, μετά την κατασκευή του συγκροτήματος σήραγγας και γέφυρας "HZMB", έχει χερσαία σύνορα με την Ειδική Διοικητική Περιφέρεια Μακάο.

Το Χονγκ Κονγκ καλύπτει έκταση 2 755 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Διαδικτυακός χάρτης του Χονγκ Κονγκ

Ελέγξτε διάφορους χάρτες του Χονγκ Κονγκ για να βρείτε εύκολα πού μπορείτε να μείνετε, πού είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αξιοθέατων ή μονοπάτια πεζοπορίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια του Χονγκ Κονγκ χωρίζεται σε 3 κύρια μέρη - Χονγκ Κονγκ, Κοουλούν και Νέα Εδάφη.

Χονγκ Κονγκ - είναι η ονομασία του ίδιου του νησιού, το οποίο ήταν το πρώτο μέρος της περιοχής που εγκαταστάθηκε από τους Βρετανούς και αποτελεί το πρώτο και αρχικό τμήμα της βρετανικής αποικίας. Το κέντρο του Χονγκ Κονγκ είναι η περιοχή μεταξύ Central και Causeway Bay, η οποία σχηματίζει τον ορίζοντα των ουρανοξυστών που εμφανίζονται στις περισσότερες φωτογραφίες. Οι περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται σε αυτή την περιοχή.

Kowloon - η ηπειρωτική χώρα, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του νησιού Χονγκ Κονγκ, έγινε μέρος της βρετανικής αποικίας στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Είναι περισσότερο οικιστικό τμήμα της αυτοδιοικούμενης περιοχής, αλλά υπάρχουν και εδώ πολλά τουριστικά αξιοθέατα. Η περιοχή είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στη γη.

Τα Νέα Εδάφη, μια περιοχή που αποτελεί περίπου το 90% του σημερινού Χονγκ Κονγκ, μισθώθηκε από τους Βρετανούς από τη δυναστεία Τσιν για 99 χρόνια το 1898. Η περιοχή βρίσκεται βόρεια του Kowloon. Είναι κατάλληλη για πεζοπορία και υπάρχουν αρκετές ιστορικές κατοικίες ιθαγενών που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (όπως το Ping Shan Heritage Trail).

Χονγκ Κονγκ σε αριθμούς

Για να ολοκληρώσουμε αυτό το κεφάλαιο, παρουσιάζουμε επίσης ορισμένα ενδιαφέροντα γεωγραφικά στοιχεία του Χονγκ Κονγκ.

  • Το υψηλότερο βουνό - Tai Mo Shan (957 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)
  • Ο μακρύτερος ποταμός - Sham Chun (37 χλμ.)
  • Γειτονικές περιοχές - 2 (ηπειρωτική Κίνα, Μακάο)
  • Μήκος ακτογραμμής - 456 χλμ.
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.