Πηγαίνοντας στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει άριστες συγκοινωνιακές συνδέσεις από όλο τον κόσμο αεροπορικώς και από την ηπειρωτική Κίνα με τρένα υψηλής ταχύτητας, πλοία ή λεωφορεία.

Αεροπορικώς

Η πόλη εξυπηρετείται από ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου , το Χονγκ Κονγκ HKG, το οποίο αντικατέστησε το αεροδρόμιο Kai Tak στο κέντρο της πόλης το 1998.

Πολύ συχνά δρομολόγια εκτελούνται προς όλες τις μητροπόλεις της περιοχής της Ανατολικής και Νότιας Ασίας (κατά μέσο όρο 6-15 φορές την ημέρα), καθώς και προς όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας.

Τα πιο πολυσύχναστα δρομολόγια εκτός Ασίας είναι προς Λος Άντζελες, Αυστραλία, Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Σύγκριση ναύλων προς Χονγκ Κονγκ

Καθώς οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ (σε αντίθεση με τα ταξίδια στην ηπειρωτική Κίνα), το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ είναι η πραγματική διεθνής πύλη εισόδου στην πόλη. Από εδώ εκτελούνται απευθείας πτήσεις προς όλες τις ηπείρους εκτός από τη Νότια Αμερική.

Μεταφορές Μακάο <-> Χονγκ Κονγκ

Συχνός προορισμός για τους ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ είναι το κοντινό Μακάο, το οποίο, όπως και το Χονγκ Κονγκ, απολαμβάνει το καθεστώς της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας. Αυτό εξαλείφει την απαίτηση θεώρησης για τους ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετακινηθείτε μεταξύ του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, τους οποίους θα συνοψίσουμε στον παρακάτω πίνακα.

Τύποι μεταφορών Τιμή Χρόνος ταξιδιού Συχνότητα Στάσεις Χονγκ Κονγκ Στάσεις Μακάο
Πλοίο Από 175 hkd 60 λεπτά 15-30 λεπτά Sheung Wan, Kowloon Εξωτερικό λιμάνι, Taipa
Απευθείας λεωφορείο 160 hkd 120 λεπτά 60-120 λεπτά Σταθμός Jordan Sands Hotels, Venetian, Londoner
Λεωφορείο HZMB 65 hkd 45 λεπτά (στα περίχωρα της πόλης) 5-15 λεπτά HZMB Λιμάνι στο αεροδρόμιο Λιμάνι HZMB
Ελικόπτερο 4 300 hkd 15 λεπτά 30 λεπτά Sheung Wan Εξωτερικό λιμάνι

Με τη συχνότητα και τη διάρκεια των συνδέσεων, μπορείτε εύκολα να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο.

Πλοία από το Μακάο προς το Χονγκ Κονγκ

Τα πλοία είναι η πιο συνηθισμένη μορφή μεταφοράς, παρέχοντας τον ταχύτερο και μακράν τον πιο βολικό τρόπο για να μεταβείτε από το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες στη διαδρομή μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Μακάο, αλλά χρησιμοποιούν παρόμοια σκάφη και ταξιδεύουν στις ίδιες τιμές. Έτσι, δεν υπάρχει καμία διαφορά στην άνεση, την ταχύτητα ή την τιμή.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες διαφέρουν κυρίως στις ώρες αναχώρησης και στις διαδρομές που ακολουθούν. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά λιμάνια στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο.

Ο χρόνος απόπλου δεν διαφέρει και είναι περίπου 60 λεπτά για όλους τους συνδυασμούς δρομολογίων.

Αναλυτικές πληροφορίες, τιμές εισιτηρίων και ώρες αναχώρησης μπορείτε να βρείτε στο ξεχωριστό κεφάλαιο Ακτοπλοϊκά πλοία.

Απευθείας λεωφορεία από το Μακάο προς το κεντρικό Χονγκ Κονγκ

Μια ελαφρώς φθηνότερη και σχετικά άνετη εναλλακτική λύση στα πλοία είναι τα απευθείας λεωφορεία από το κέντρο της περιοχής Kowloon του Χονγκ Κονγκ προς το κέντρο του Μακάο και το νησί Taipa, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα καζίνο.

Η μεταφορά παρέχεται από την εταιρεία One Bus. Επίσημες πληροφορίες, δρομολόγια και ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: onebus.hk.

Τιμές εισιτηρίων και χρονοδιαγράμματα

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά την ώρα και ο συνολικός χρόνος διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών ελέγχων, είναι περίπου 120 λεπτά.

Το πρώτο λεωφορείο από το Χονγκ Κονγκ προς τη Μάκα αναχωρεί στις 8:00 το πρωί και το τελευταίο λεωφορείο αναχωρεί στις 6:00 το απόγευμα.

Από την άλλη πλευρά, το πρώτο λεωφορείο από το Μακάο προς το Χονγκ Κονγκ αναχωρεί στις 11:05 π.μ. και το τελευταίο λεωφορείο φεύγει μόλις στις 9:05 μ.μ..

Οι τιμές των εισιτηρίων διαφέρουν τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, καθώς και ανάλογα με την ώρα του ταξιδιού.

 • 160 hkd - Καθημερινές πριν από τις 18:00
 • 180 hkd - Σαββατοκύριακα, αργίες και καθημερινές μετά τις 18:00

Η πληρωμή επί τόπου μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά ή με τις εφαρμογές για κινητά WeChat, Mpay ή Union Pay.

Πού βρίσκονται οι στάσεις των λεωφορείων;

Τα απευθείας λεωφορεία από το κέντρο της πόλης προς το κέντρο της πόλης είναι βολικά, ειδικά για ταξίδια από το Kowloon.

Χονγκ Κονγκ

Η μόνη στάση λεωφορείου εντός του Χονγκ Κονγκ ονομάζεται Jordan. Ωστόσο, δεν βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ομώνυμο σταθμό του μετρό.

 • 505 Canton Road (google.com/maps)
  • Σταθμός μετρό Jordan - 350 μέτρα
  • Σταθμός μετρό Austin - 150 μέτρα
  • Στάση λεωφορείου Battery Street Jordan
   • search.kmb.hk - Γραμμές 3C, 8, 11, 14, 36B, 46, 49, 81, 95, 203E, 287P, 287X
   • citybus.com.hk - Γραμμές 20A, 79P, 970, 970X, 971

Μακάο

Μέσα στο Μακάο, τα λεωφορεία σταματούν σε τρία μεγάλα ξενοδοχεία.

 • Sands Macau
  • Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας - γραμμές 3A, 8, 12, 17, 17S, 60
 • Londoner Μακάο
  • Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας - γραμμές 15, 21A, 25, 26, 26A, 51X, 56, 73S, MT4
 • Βενετσιάνικο Μακάο
  • Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας - γραμμές 15, 21A, 25, 26, 26A, 51X, 56, 73S, MT4

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο Μακάο, ανατρέξτε στον οδηγό μεταφορών του Μακάο.

Ποιοι είναι οι μεταναστευτικοί έλεγχοι;

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα κάνετε δύο στάσεις σε συνοριακές διαβάσεις.

Κάθε φορά, πρέπει να αποβιβαστείτε, να πάρετε όλες τις αποσκευές σας (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων βαλιτσών) και να περπατήσετε μέσα από τα τεράστια κτίρια διέλευσης των συνόρων στη ζώνη διέλευσης.

Ο οδηγός θα σας λέει πάντα κατά την αποβίβαση σε ποια στάση θα σας περιμένει το λεωφορείο μετά τον μεταναστευτικό έλεγχο.

Αφού περάσετε από τον έλεγχο μετανάστευσης, ακολουθείτε πάντα αυτές τις πινακίδες που σας καθοδηγούν στις κατάλληλες στάσεις.

 • Στο Μακάο "τουριστικό λεωφορείο"
 • Στο Χονγκ Κονγκ "Διασυνοριακό λεωφορείο".

Λεωφορείο HZMB (Χονγκ Κονγκ - Μακάο και Zhuhai)

Η φθηνότερη μεταφορά μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο καθώς και της κινεζικής πόλης Zhuhai παρέχεται από τα λεγόμενα λεωφορεία HZMB, που πήραν το όνομά τους από τη γέφυρα που διασχίζουν.

Η γραμμή αυτή συχνά αποκαλείται επίσης γραμμή λεωφορείων ZHMB, με βάση το χρώμα των οχημάτων. "Golden Bus".

Τα λεωφορεία συνδέουν τις δύο συνοριακές διαβάσεις στα δύο άκρα του συστήματος γέφυρας και σήραγγας Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο, το οποίο με 55 χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη γέφυρα πάνω από την ανοιχτή θάλασσα.

Συνεπώς, το λεωφορείο HZMB Shuttle Bus δεν πηγαίνει στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ ή του Μακάο. Συνεπώς, πρέπει να προσθέσετε στην τιμή του εισιτηρίου το κόστος μεταφοράς από τα κέντρα των δύο πόλεων.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια και από πού να τα αγοράσετε;

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ίδιες και στις δύο διαδρομές προς το Χονγκ Κονγκ: από το Μακάο και το Zhuhai.

Οι τιμές διαφέρουν μεταξύ ημέρας και νύχτας (24:00-5:59).

Διαδρομή Ημερήσιοι ναύλοι Νυχτερινά ναύλα
Χονγκ Κονγκ <-> Μακάο 65 hkd 70 hkd
Χονγκ Κονγκ <-> Zhuhai 65 hkd 70 hkd

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από/προς το κέντρο του Χονγκ Κονγκ και από/προς το κέντρο του Μακάο, η τιμή θα είναι περίπου 100 hkd έως 130 hkd ανάλογα με το μέσο μεταφοράς που θα επιλέξετε.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με διάφορους τρόπους.

 1. Ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα: hzmbus.com
 2. Σε έναν αυτόματο πωλητή μετά τη διέλευση από τον έλεγχο μετανάστευσης - η πληρωμή είναι δυνατή με μετρητά, Octopus ή Macau Pass και μέσω των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων WeChat, M Pay, Alipay, Union Pass
 3. Χειροκίνητα ταμεία μετά τη διέλευση από τον έλεγχο μετανάστευσης - η πληρωμή είναι δυνατή με όλους τους προαναφερθέντες τρόπους + VISA ή Mastercard

Χρονοδιάγραμμα και χρόνοι διαδρομής

Τα λεωφορεία και στις δύο διαδρομές (Μακάο και Zhuhai) λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Η συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περίπου 5 λεπτά, νωρίς το πρωί και αργότερα το βράδυ 10-15 λεπτά και κατά τη διάρκεια της νύχτας 15-30 λεπτά.

Η διαδρομή των 55 χιλιομέτρων μέσω της γέφυρας HZMB διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Μεταφορά στο λιμάνι HZMB HK

Η πλευρά του Χονγκ Κονγκ της συνοριακής διάβασης ονομάζεται HZMB HK Port και απέχει περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης και 1,5 χλμ. από το αεροδρόμιο HKG του Χονγκ Κονγκ.

Η διαδρομή από το κέντρο της πόλης έως τη συνοριακή διάβαση διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά. Μόνο λεωφορεία εκτελούν απευθείας δρομολόγια προς τη συνοριακή διάβαση.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνδέσεις μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: hzmb.gov.hk/en/local-public

Γρήγορη σύνδεση με λεωφορεία της γραμμής "Α"

Ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε σε όλα τα μέρη του Χονγκ Κονγκ είναι με τη χρήση των λεωφορείων της γραμμής "Α", τα οποία λειτουργούν και ως υπηρεσία μεταφοράς από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ στο αεροδρόμιο.

Ανάλογα με τον προορισμό, η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 45 hkd και 49 hkd.

Τοπικά λεωφορεία + μετρό MTR

Η φθηνότερη μεταφορά προς το κέντρο της πόλης είναι ο συνδυασμός λεωφορείου και μετρό. Και οι δύο γραμμές λεωφορείων καταλήγουν στην ίδια γραμμή του μετρό, τη γραμμή "Tung Chung Line" που πηγαίνει στο Kowloon και στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

 • Λεωφορείο B6 προς το σταθμό του μετρό Tung Chung - τιμή 5,10 hkd, συχνότητα 15 λεπτά
 • Λεωφορείο B5 προς το σταθμό Sunny Bay του μετρό - τιμή 6,10 hkd, συχνότητα 20-30 λεπτά

Το μετρό της γραμμής MTR Tung Chung Line πηγαίνει στο κέντρο της πόλης κάθε 7 λεπτά και το εισιτήριο για το Χονγκ Κονγκ κοστίζει 23,60 hkd από το σταθμό Tung Chung ή 21,50 hkd από το σταθμό Sunny Bay.

Ο πιο βολικός τρόπος πληρωμής των εισιτηρίων στο Χονγκ Κονγκ είναι με την κάρτα Octopus Card, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σε σημεία όπως το μίνι μάρκετ 7-Eleven στην αίθουσα αφίξεων.

Μεταφορά προς το HZMB Μακάο

Υπάρχουν δύο δρομολόγια λεωφορείων από τη συνοριακή διάβαση του Μακάο προς το κέντρο.

 • 101X - προς το κέντρο στο κύριο νησί του Μακάο (Praca Ferreira Amaral)
 • 102X - προς το κέντρο στο κύριο νησί του Μακάο, το νησί Taipa και τη συνοριακή διάβαση Henqin.

Και οι δύο γραμμές εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 10-15 λεπτά.

Οι ναύλοι κοστίζουν 6 mop και μπορούν να πληρωθούν σε δολάρια Χονγκ Κονγκ για το ίδιο ποσό. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με ακριβή μετρητά.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο βολικό να πληρώσετε με την κάρτα πόλης Macau Pass, την οποία μπορείτε να αγοράσετε στο μίνι μάρκετ στην αίθουσα αφίξεων της συνοριακής διάβασης.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο Μακάο, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τις μεταφορές στο Μακάο.

Εγκαταστάσεις διέλευσης συνόρων

Και οι δύο συνοριακοί σταθμοί στεγάζονται σε τεράστια σύγχρονα κτίρια, τα οποία στεγάζουν βασικές εγκαταστάσεις για τους ταξιδιώτες.

Τόσο στην πλευρά του Χονγκ Κονγκ όσο και στην πλευρά του Μακάο, υπάρχουν μίνι μάρκετ που πωλούν συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία πωλούν επίσης κάρτες μεταφοράς για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Υπάρχουν επίσης ΑΤΜ ή τουαλέτες σε κάθε τερματικό σταθμό.

Μετρό προς την ηπειρωτική Κίνα (Shenzhen)

Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στη συνοριακή πόλη Shenzhen της ηπειρωτικής Κίνας είναι με το μετρό.

Τόσο από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ όσο και από το Kowloon, πάρτε την γαλάζια "Ανατολική Σιδηροδρομική Γραμμή" μέχρι έναν από τους δύο τερματικούς σταθμούς.

Οι μισοί συρμοί του μετρό πηγαίνουν στο σταθμό Lo Wu και οι άλλοι μισοί στο σταθμό Lok Ma Chau. Και οι δύο τερματικοί σταθμοί βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η τιμή από το κέντρο της πόλης είναι περίπου 50 hkd.

Η σαφής σήμανση σας καθοδηγεί στις μεγάλες πεζές συνοριακές διαβάσεις. Πρώτα περνάτε από το τελωνείο του Χονγκ Κονγκ, διασχίζετε μια γέφυρα μήκους 150 μέτρων πάνω από τον ποταμό και στη συνέχεια περνάτε από τον κινεζικό μεταναστευτικό έλεγχο.

Στην άλλη πλευρά, συνδέονται οι γραμμές του μετρό της Σενζέν.

Χονγκ Κονγκ Shenzhen
Σταθμός Lo Wu
(Ανατολική σιδηροδρομική γραμμή)
Σταθμός Luohu
(Πράσινη γραμμή 1)
Σταθμός Lok Ma Chau
(Ανατολική σιδηροδρομική γραμμή)
Σταθμός Futian
(Κόκκινη γραμμή 4 + Ροζ γραμμή 10)

Τρένα προς την ηπειρωτική Κίνα

Εάν κατευθύνεστε προς την ηπειρωτική Κίνα, η ταχύτερη και καθαρότερη εξυπηρέτηση γίνεται με τρένα υψηλής ταχύτητας. Εξαίρεση αποτελεί η πόλη Zhuhai, στην οποία μπορείτε να φτάσετε γρηγορότερα με πλοίο ή λεωφορείο, βλέπε πληροφορίες παραπάνω.

Όλα τα τρένα εκτελούν δρομολόγια προς το σταθμό "West Kowloon", που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της περιοχής Kowloon του Χονγκ Κονγκ.

Μόνο τα σύγχρονα δρομολόγια υψηλής ταχύτητας εκτελούν δρομολόγια προς το Χονγκ Κονγκ.

Για τα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: highspeed.mtr.com.hk.

Για να δείτε τα εισιτήρια από/προς το Χονγκ Κονγκ, πληκτρολογήστε "hkw" στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέξτε "hkwestkowloon".

 • Shenzhen - 5-7 φορές την ώρα, κόστος εισιτηρίου 82 hkd
 • Guangzhou - 1x ανά ώρα, κόστος εισιτηρίου 236 hkd
 • Σαγκάη - 1x ανά ημέρα, κόστος εισιτηρίου 983 hkd
 • Πεκίνο - 1x ανά ημέρα, κόστος εισιτηρίου 1 300 hkd
 • Xiamen - 3 φορές την ημέρα, κόστος εισιτηρίου 335 hkd

Ελικόπτερα Μακάο <-> Χονγκ Κονγκ

Μπορείτε επίσης να πετάξετε στο Χονγκ Κονγκ με στυλ από το Μακάο με ελικόπτερο.

Η Sky Shuttle παρέχει τακτικά δρομολόγια με συχνότητα 30 λεπτών. Η πτήση διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Ελικοδρόμια μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες τοποθεσίες:

 • Χονγκ Κονγκ - στην αποβάθρα του πλοίου προς το Μακάο (Sheung Wan)
 • Μακάο - στην αποβάθρα του κεντρικού νησιού (Outer Harbour)

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 4 300 hkd και μπορείτε να κάνετε κράτηση στη διεύθυνση: ticketing.skyshuttlevacation.com.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.