Τι να κάνετε στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια μεγάλη και εκπληκτικά ποικιλόμορφη πόλη. Αν και πολλοί τουρίστες έρχονται εδώ για τη ζωή στην πόλη, το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί επίσης όμορφες παραλίες και μεγάλες πεζοπορίες στην ύπαιθρο.

Επιλέξτε το καλύτερο κατάλυμα με θέα στο Χονγκ Κονγκ

Symphony of Lights

Κάθε μέρα από το 2004, ένα μαγικό σόου φωτός φωτίζει τον ουρανό πάνω από το Χονγκ Κονγκ, συνοδευόμενο από μουσική από τρεις τοποθεσίες στην προκυμαία του λιμανιού Βικτόρια.

Η Symphony of Lights έχει μάλιστα καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο μόνιμο σόου φωτός στον κόσμο.

Πώς μοιάζει η Συμφωνία των Φώτων;

Από τις στέγες 43 κτιρίων στο νησί Χονγκ Κονγκ και στο Κοουλούν, δέσμες λέιζερ φωτίζονται και χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής.

Η παράσταση τελειώνει πάντα με ένα μικρό πυροτέχνημα, το οποίο είναι ορατό μόνο από το κεντρικό Χονγκ Κονγκ.

Ποιες είναι οι ώρες του SoL;

Το σόου διεξάγεται κάθε μέρα του έτους. Εξαίρεση αποτελούν οι ημέρες κατά τις οποίες σημειώνονται τροπικές καταιγίδες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο ουρανός θα φωτίζεται πάντα στις 20:00.

Ολόκληρη η παράσταση διαρκεί 10 λεπτά.

Καλύτερες τοποθεσίες θέασης

Μπορείτε να δείτε τις ακτίνες λέιζερ από πολλές τοποθεσίες κατά μήκος του καναλιού του λιμανιού της Βικτόρια, καθώς και από την κορυφή Βικτόρια.

Ηχεία με μουσική συνοδεία έχουν τοποθετηθεί σε 3 σημεία από όπου μπορεί να δει κανείς τον μεγαλύτερο αριθμό κτιρίων.

Ωστόσο, οι θέσεις αυτές είναι επίσης πολύ εκτεθειμένες και μια ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης (περίπου στις 7μμ) οι καλύτερες θέσεις στις πρώτες σειρές δίπλα στα κάγκελα είναι ήδη εντελώς γεμάτες.

Symphony of Lights είναι επίσης υπέροχο να δείτε από την αποβάθρα στο "East Coast Park" για παράδειγμα.

Εάν επιλέξετε θέα χωρίς ηχεία με soundtrack, μπορείτε να κατεβάσετε την τρέχουσα μουσική για κάθε ημέρα στο κινητό σας τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής για κινητά "A Symphony of Lights" (Google Play / App Store).

Κολύμπι και παραλίες

Το Χονγκ Κονγκ έχει κι αυτό τις παραλίες του, και όχι μόνο τις αστικές με φόντο τους πολυώροφους ουρανοξύστες.

Στα πολυάριθμα νησιά έξω από το κέντρο της πόλης, θα βρείτε πολλές κρυφές και κυριολεκτικά απομονωμένες τροπικές παραλίες που δεν θα περιμένατε να βρείτε σε μια μεγάλη πόλη όπως το Χονγκ Κονγκ.

Η συντριπτική πλειονότητα των τοπικών παραλιών καλύπτεται από λεπτή λευκή άμμο, η είσοδος του νερού είναι πολύ ήπια και άνετη και η τραχιά ακτογραμμή σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κύματα. Η εξαίρεση, φυσικά, είναι η εποχή των τυφώνων, όταν η θάλασσα είναι άγρια. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα πάτε στην παραλία αυτές τις ώρες.

Κάντε μια βόλτα με το τελεφερίκ The Peak Tram

Τελεφερίκ από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ στη διάσημη κορυφή Victoria Peak. Προσφέροντας θέα 360 μοιρών στο λιμάνι Βικτώρια και τη νότια ακτή, είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης.

Το τελεφερίκ ονομάζεται "The Peak Tram", αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα συρματόδρομο και όχι για κανονικό τραμ.

Τι κάνει το Peak Tram ξεχωριστό;

Το τελεφερίκ είναι ένα από τα παλαιότερα του είδους του στον κόσμο και εξυπηρετεί το κοινό από το 1888.

Είναι δημοφιλές στους τουρίστες λόγω της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διαδρομής του ανάμεσα σε ουρανοξύστες και στη συνέχεια μέσα από ανοιχτή ύπαιθρο μέχρι την κορυφή Victoria Peak.

Οι ράγες έχουν κλίση έως και 48% σε ορισμένα σημεία, δημιουργώντας μια οπτική ψευδαίσθηση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Κοιτάζοντας τα πολυώροφα κτίρια, φαίνεται ότι γέρνουν προς την κορυφή. Στην πραγματικότητα, βέβαια, όλα τα κτίρια στέκονται ακριβώς κάθετα.

Η γυάλινη οροφή του τελεφερίκ επιτρέπει τη θέα ακόμα και στους επιβάτες που δεν είναι αρκετά τυχεροί ώστε να κάθονται ακριβώς στο παράθυρο.

Στη διαδρομή κυκλοφορούν σήμερα νέα βαγόνια, που ανακατασκευάστηκαν πλήρως το 2022, αλλά όλα διατηρούν τον αρχικό χαρακτήρα του ιστορικού τελεφερίκ.

Πόσο διαρκεί το τελεφερίκ Victoria Peak; Ολόκληρη η διαδρομή έχει μήκος 1.350 μέτρα και ξεπερνά μια υψομετρική διαφορά άνω των 350 μέτρων.

Εισιτήρια - τιμές και πού να αγοράσετε

Τα εισιτήρια για το τελεφερίκ Peak Tram κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από το λεωφορείο 15 που πηγαίνει στο Victoria Peak, αλλά σας συνιστούμε να επιλέξετε το τελεφερίκ για τουλάχιστον μία διαδρομή. Η εμπειρία της απότομης διαδρομής ανάμεσα στους ουρανοξύστες είναι ανεπανάληπτη.

Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από τα εκδοτήρια και στους δύο σταθμούς. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά, Union Pay, Alipay ή WeChat, Vista ή Mastercard ή Octopus Card.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας και την εποχή. Οι ημέρες αιχμής είναι πάντα πιο ακριβές. Οι ημέρες αυτές πέφτουν όλα τα Σάββατα και τις Κυριακές, καθώς και τις καλοκαιρινές διακοπές, την κινεζική Πρωτοχρονιά ή την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Αναλυτικές πληροφορίες και έναν κατάλογο των ακριβότερων ημερών μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: thepeak.com.hk.

One-way
Συνήθεις ημέρες
Επιστροφή
Συνήθεις ημέρες
Απλής μετάβασης
Peak Days
Επιστροφή
Peak Days
Ενήλικες 88 hkd 62 hkd 108 hkd 76 hkd
Παιδιά 3-11 ετών
Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών
44 hkd 31 hkd 54 hkd 38 hkd

Μπορούν επίσης να αγοραστούν εισιτήρια συνδυασμού με εισιτήριο για το παρατηρητήριο "The Peak Tower" σε μειωμένη τιμή.

Ωστόσο, συνιστούμε να επισκεφθείτε παρόμοια όμορφα σημεία θέασης στην περιοχή Victoria Peak δωρεάν.

Είναι προτιμότερο να αγοράζετε εισιτήρια ηλεκτρονικά από τον επίσημο ιστότοπο του τελεφερίκ: thepeak.com.hk/en/ticket-and-booking. Θα γλιτώσετε την αναμονή στην ουρά για τα εισιτήρια (20-45 λεπτά).

Δρομολόγια και χρόνοι αναμονής

Υπάρχουν πάντα δύο τελεφερίκ που κινούνται αντικριστά στη διαδρομή (υπάρχει μια στροφή στη μέση της διαδρομής).

Το τελεφερίκ λειτουργεί περίπου κάθε 15 λεπτά.

  • Η πρώτη σύνδεση αναχωρεί στις 7:30.
  • Η τελευταία σύνδεση πραγματοποιείται στις 23:00

Τις ημέρες με μεγάλη κίνηση (ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες) μπορεί να περάσετε περισσότερα από 60 λεπτά στην ουρά. Ο κανονικός χρόνος αναμονής είναι μεταξύ 20 και 30 λεπτών.

Η καλύτερη θέα του Χονγκ Κονγκ

Ο ορίζοντας του Kowloon και του κέντρου της πόλης στο νησί του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα κύρια πράγματα που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η συγκέντρωση των ουρανοξυστών είναι τεράστια και φαίνεται πολύ φωτογενής.

Πού βρίσκονται τα καλύτερα σημεία και οι καλύτερες απόψεις στο Χονγκ Κονγκ;

Έχετε δύο επιλογές. Είτε να πληρώσετε για να ανεβείτε σε έναν από τους ουρανοξύστες και να απολαύσετε το Χονγκ Κονγκ από ψηλά, είτε να περπατήσετε στους πεζόδρομους και να δείτε τον ορίζοντα από μια φυσική προοπτική πεζών.

Η καλύτερη θέα από τους ουρανοξύστες

Στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ, υπάρχει μόνο ένας ουρανοξύστης που πρέπει να κατονομάσετε, και είναι ο ψηλότερος.

Στο κτίριο ICC-100, επισκεφθείτε μακράν το καλύτερο, και μάλιστα ένα από τα λίγα επίσημα σημεία παρατήρησης του κτιρίου, που ονομάζεται Sky100.

Η είσοδος κοστίζει 174 hkd και θα έχετε μια τέλεια θέα 360° σε ολόκληρη την πόλη και το λιμάνι της Βικτώριας.

Η καλύτερη θέα από τους λόφους

Οι γύρω λόφοι προσφέρουν την ευκαιρία για φυσικά υπερυψωμένα σημεία θέασης που, αν και δεν προσφέρουν θέα 360°, έχουν την προστιθέμενη αξία ότι συνδυάζουν τη θέα με ένα ταξίδι στην εξοχή.

  • Victoria Peak - ο πιο διάσημος λόφος του Χονγκ Κονγκ με πολλά σημεία θέασης, μονοπάτια πεζοπορίας και ένα εμβληματικό τελεφερίκ. Ο λόφος είναι διάσημος και ως εκ τούτου ευρέως επισκέψιμος και τα σημεία θέασης τείνουν να είναι γεμάτα με τουρίστες.
  • Breamer Hill (τοποθεσία στο google.com/maps) - ένα σημείο θέας με θέα το κέντρο και το Kowloon σε βράχους που προεξέχουν από το πυκνό δάσος, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμο μετά από περίπου 20 λεπτά περπάτημα από τη στάση του λεωφορείου "Breamer Hill" (λεωφορειακές γραμμές 23B, 25, 25A, 27, 81A, 85, 85A, 85P, 108).

Θέα από τους περιπάτους

Τα καλύτερα σημεία θέασης βρίσκονται από τους πεζόδρομους σε όλο το μήκος του λιμανιού της Βικτώριας.

Απολαύστε μια βόλτα με το διώροφο τραμ

Τα διάσημα τραμ του Χονγκ Κονγκ είναι διώροφα, στα πρότυπα των λεωφορείων του Λονδίνου, και αποτελούν ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Χονγκ Κονγκ.

Το αδιάκοπο κροτάλισμα είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του κέντρου της πόλης, ενώ η θέα από τον δεύτερο όροφο στους πολυσύχναστους δρόμους του Χονγκ Κονγκ είναι απλά εκπληκτική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις με το τραμ στο Χονγκ Κονγκ, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Μεταφορές.

Πεζοπορία και φύση

Το Χονγκ Κονγκ διασχίζεται από δεκάδες χιλιόμετρα σηματοδοτημένων και μη σηματοδοτημένων μονοπατιών πεζοπορίας και είναι μια από τις πιο φιλικές προς τους πεζούς πόλεις.

  • Τονησί Λάμα - ένα νησί στα νότια του Χονγκ Κονγκ. Σας συνιστούμε να το επισκεφθείτε αν θέλετε να ξεφύγετε από τα πλήθη του πολύβουου Χονγκ Κονγκ και παρόλα αυτά να κάνετε έναν πεζοπορικό περίπατο στην ύπαιθρο. Στο νησί θα έχετε όμορφη θέα στη θάλασσα και στη φύση. Όλη η διαδρομή είναι σε πλακόστρωτο μονοπάτι και υπάρχει μια μικρή υψομετρική αύξηση μετά την κύρια παραλία του νησιού.
  • Sai Kung - Το φυσικό πάρκο Sai Kung βρίσκεται στα ανατολικά του Χονγκ Κονγκ και είναι μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Χονγκ Κονγκ. Το πάρκο προστατεύεται και, με εξαίρεση τα λεωφορεία και τα ταξί, η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται εδώ. Αν σκοπεύετε να πάτε εδώ, σας συνιστούμε να προετοιμάσετε μια διαδρομή και να έχετε μαζί σας άφθονο φαγητό και κυρίως ποτό. Το κύριο σηματοδοτημένο μονοπάτι είναι το μονοπάτι Mac Lahose.
  • Νήσος Χονγκ Κονγκ - Εκτός από τη χαλαρωτική πεζοπορία γύρω από την κορυφή Βικτόρια, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και άλλα μονοπάτια πεζοπορίας στο νησί. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Dragon's Back στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι σας οδηγεί στην κορυφή του λόφου με εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή και τη θάλασσα. Η διαδρομή περιγράφεται πολύ καλά στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα του τοπικού τουριστικού γραφείου.
  • Το νησί Lantau - το μεγαλύτερο νησί του Χονγκ Κονγκ είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους. Η διαδρομή Lantau Ridge Trail θα σας οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στην κορυφή Lantau Peak ύψους 934 μέτρων, το 2ο ψηλότερο βουνό του Χονγκ Κονγκ.

Οι καλύτερες εκδρομές με σκάφος στο λιμάνι Βικτόρια

Η θέα του μαγευτικού ορίζοντα του Χονγκ Κονγκ, με φόντο εκατοντάδες ουρανοξύστες και ψηλούς λόφους, είναι η καλύτερη από ένα σκάφος.

Κάντε μια εκδρομή με σκάφος στο κανάλι του λιμανιού Βικτόρια για την καλύτερη θέα στο νησί Χονγκ Κονγκ και το Κοουλούν.

Τακτικά πορθμεία

Ο φθηνότερος τρόπος για να κάνετε μια εκδρομή με πλοίο είναι με το τακτικό επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Με ανοιχτές καμπίνες στα ιστορικά πλοία, η χρήση του "Star Ferry", το οποίο εκτελεί δρομολόγια κάθε 8 λεπτά μεταξύ της κεντρικής προβλήτας και του πεζόδρομου Tsim Sha Tsui στο Kowloon, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

Η διαδρομή κοστίζει μόλις 5 hkd και μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις διαδρομές των πλοίων στο Χονγκ Κονγκ στην ενότητα Μεταφορές.

Boat Tours

Καθώς η βόλτα με τα κανονικά πλοία διαρκεί κατά μέσο όρο μόνο 10 λεπτά, πολλές διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες προσφέρουν επίσης κρουαζιέρες περιήγησης γύρω από το λιμάνι Βικτόρια που διαρκούν από 30 έως 60 λεπτά.

Οι πιο δημοφιλείς κρουαζιέρες είναι, φυσικά, αυτές με τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη που ονομάζονται "Junk" με τα χαρακτηριστικά κόκκινα ή πορτοκαλί πανιά.

Αυτές οι βάρκες "Junk" αποτελούν ένα από τα σύμβολα του Χονγκ Κονγκ και μπορείτε εύκολα να κλείσετε μια κρουαζιέρα μαζί τους online σε δύο εταιρείες.

Οι κρουαζιέρες διαρκούν περίπου 30 λεπτά και οι τιμές κυμαίνονται από 190 hkd (ημερήσια κρουαζιέρα) έως 330 hkd (κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της Συμφωνίας των Φώτων).

Ταξίδι στο Μακάο

Κάντε ένα ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στην πρώην πορτογαλική αποικία και τώρα παγκόσμιο κέντρο καζίνο και τζόγου.

Περίπου 50 χιλιόμετρα σε απόσταση αναπνοής δυτικά του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται η Ειδική Διοικητική Περιφέρεια Μακάο σε δύο νησιά, όπως το Χονγκ Κονγκ μέρος της Κίνας, αλλά με εκτεταμένη αυτονομία και χωρίς υποχρέωση θεώρησης για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Μακάο

Ένα ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο μπορεί εύκολα να ολοκληρωθεί σε μία μόνο ημέρα, χάρη στις πολυάριθμες και γρήγορες συγκοινωνιακές συνδέσεις με πλοίο ή λεωφορείο.

Ωστόσο, για την απόλυτη εμπειρία, συνιστούμε να διανυκτερεύσετε στο Μακάο τουλάχιστον μία νύχτα.

Για τους λάτρεις της αεροπορίας

Πιθανότατα δεν υπάρχει ούτε ένας λάτρης της αεροπορίας στον κόσμο που να μην είναι εξοικειωμένος με το πρώην θρυλικό αεροδρόμιο Kai Tak του Χονγκ Κονγκ. Βρισκόταν ακριβώς στην καρδιά της πόλης στην περιοχή Kowloon. Τα αεροπλάνα προσγειώνονταν μόλις λίγα μέτρα μέσα στην πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ έπρεπε να κάνουν μια απότομη δεξιά στροφή της τελευταίας στιγμής πριν από την προσγείωση για να αποφύγουν έναν λόφο γνωστό ως Checkerboard Hill (το όνομα προέρχεται από την αποκαλυπτική κόκκινη και άσπρη "σκακιέρα" που προειδοποιούσε τα αεροπλάνα για υψηλό έδαφος στη διαδρομή πτήσης).

Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είναι σήμερα ο χώρος ενός σύγχρονου τερματικού σταθμού για μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.