Ασφάλεια και προστασία στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία στο Χονγκ Κονγκ; Είναι ασφαλές και ποια είναι τα μέρη με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας;

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με θέα το Χονγκ Κονγκ

Κίνδυνοι για την υγεία

Δεν κινδυνεύετε από σοβαρές ασθένειες στο Χονγκ Κονγκ. Όπως συμβαίνει και με τα ταξίδια οπουδήποτε αλλού, σας συνιστούμε να συνάπτετε ταξιδιωτική ασφάλεια καλής ποιότητας και να έχετε πάντα μαζί σας πολλά μετρητά ή μια πιστωτική κάρτα σε περίπτωση ξαφνικού τραυματισμού ή ασθένειας.

Οι τουρίστες από άλλες ηπείρους μπορεί περιστασιακά να αντιμετωπίσουν εντερικά προβλήματα μετά την κατανάλωση τοπικών τροφίμων στα οποία δεν είναι συνηθισμένος ο οργανισμός τους.

Ωστόσο, τα επίπεδα υγιεινής είναι υψηλά στο Χονγκ Κονγκ και τέτοια προβλήματα συνήθως εξαφανίζονται γρήγορα.

Υγειονομική περίθαλψη και πιθανή θεραπεία

Το Χονγκ Κονγκ θεωρείται μια πολύ προηγμένη χώρα με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και ανώτερη υγειονομική περίθαλψη.

Όλοι οι τουρίστες πρέπει να σημειώσουν ότι οποιαδήποτε θεραπεία πληρώνεται σε μετρητά αμέσως μετά την επίσκεψη στο γιατρό και ασχολούνται με την ασφαλιστική εταιρεία μόνο για την επιστροφή των χρημάτων εκ των υστέρων.

Πόσιμο νερό

Το νερό του δικτύου είναι ασφαλές. Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις λίγες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπου το νερό της βρύσης δεν αποτελεί πρόβλημα για πόση.

Επικίνδυνα ζώα

Λόγω του κυρίως αστικού περιβάλλοντος, δεν υπάρχουν μεγάλα επικίνδυνα ζώα στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, όταν ταξιδεύετε στην ύπαιθρο στα πιο απομακρυσμένα μέρη των Νέων Εδαφών ή του νησιού Lantau, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στο Χονγκ Κονγκ υπάρχουν διάφορα είδη δηλητηριωδών φιδιών και δεν συνιστάται να μπαίνετε στο ψηλό γρασίδι χωρίς γερά παπούτσια.

Είναι ιδανικό να ποδοπατήσετε το δρόμο σας μέσα από τα κατάφυτα μονοπάτια. Ωστόσο - και πάλι λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας - τα φίδια δεν είναι σχεδόν τόσο πολυάριθμα όσο σε άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αδέσποτα σκυλιά μπορεί να βρεθούν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, αλλά συνήθως είναι συνηθισμένα στους ανθρώπους και δεν είναι επιθετικά.

Κίνδυνοι καταστροφών

Υπάρχει κίνδυνος τυφώνων ή καταρρακτώδους βροχής στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί και των δύο και θα ενημερώνεστε για κάθε τυφώνα ή καταρρακτώδη βροχή (πληροφορίες στο μετρό, σε όλα τα δημόσια κτίρια, στα εμπορικά κέντρα).

Τυφώνες ή ισχυρές τροπικές καταιγίδες συμβαίνουν κατά μέσο όρο 1-3 φορές το χρόνο στο Χονγκ Κονγκ, κυρίως μεταξύ τέλους Ιουλίου και τέλους Σεπτεμβρίου.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Δεν απαιτούνται εμβολιασμοί για το Χονγκ Κονγκ, είναι μια τυπικά ανεπτυγμένη χώρα χωρίς τροπικές ασθένειες.

Εγκληματικότητα

Το έγκλημα και η εγκληματικότητα είναι ελάχιστα στο Χονγκ Κονγκ σε σύγκριση με άλλες ασιατικές χώρες.

Μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να συνηθίσετε το νέο σας περιβάλλον, αλλά κατά τα άλλα το Χονγκ Κονγκ είναι πολύ ασφαλές. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή Mongkok, όπου μπορεί να υπάρξουν πορτοφολάδες στις λαϊκές αγορές.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις ασφαλέστερες μητροπόλεις στον κόσμο για τους τουρίστες.

Σημαντικές επαφές

Όταν βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ, θα πρέπει να γνωρίζετε τους ακόλουθους τηλεφωνικούς αριθμούς.

  • Πυροσβεστική: 999
  • Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης: 999
  • Αστυνομία: 999

Αυτή η καθολική γραμμή έκτακτης ανάγκης είναι πάντα εύκολη στην αγγλική γλώσσα.

Ο διεθνής τηλεφωνικός κωδικός του Χονγκ Κονγκ είναι +852.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.