Γύρω από το Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Το πώς θα μετακινηθείτε στο Χονγκ Κονγκ είναι το πιο πιεστικό ερώτημα για τους περισσότερους τουρίστες πριν επισκεφθούν την πόλη.

Η πόλη καλύπτει μια μεγάλη έκταση και τα διάφορα αξιοθέατα απέχουν πολύ μεταξύ τους. Αλλά ευτυχώς, το Χονγκ Κονγκ διαθέτει ένα πολύ σύγχρονο και αρκετά σαφές δίκτυο μεταφορών. Υπάρχουν αρκετές γραμμές μετρό, εκατοντάδες γραμμές λεωφορείων και δημόσια πλοία.

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με θέα το Χονγκ Κονγκ

Ποιες είναι οι καλύτερες τιμές; Πού να τα αγοράσετε; Και πού να αναζητήσετε επίσημες πληροφορίες; Διαβάστε σε αυτό το κεφάλαιο.

Κάρτα Octopus - τιμή και πού να αγοράσετε

Εάν πρόκειται να περάσετε τουλάχιστον μία ημέρα στο Χονγκ Κονγκ, η κάρτα μεταφοράς "Octopus" θα είναι το απαραίτητο εφόδιό σας.

Η πληρωμή των ναύλων μέσω της κάρτας Octopus είναι σημαντικά ευκολότερη και επίσης φθηνότερη από την πληρωμή μεμονωμένων εισιτηρίων. Στην πραγματικότητα, αξίζει επίσης για τους επισκέπτες που κάνουν μόνο μια σύντομη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, ίσως σε μια μακρά αναμονή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάρτα Octopus;

Όταν αγοράζετε την κάρτα, φορτώνετε σε αυτήν το χρηματικό ποσό που έχετε επιλέξει, το οποίο αφαιρείται σταδιακά καθώς χρησιμοποιείτε το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο ή τα πλοία.

Στο μετρό, πρέπει να συνδέσετε την κάρτα στο τουρνικέ κατά την είσοδο και την έξοδο από το σταθμό. Στο λεωφορείο, η κάρτα τοποθετείται στον αναγνώστη στην πλευρά του οδηγού μόνο κατά την επιβίβαση. Δεν θα χρησιμοποιήσετε την κάρτα κατά την έξοδο.

Τα εισιτήρια του μετρό είναι κατά 5% φθηνότερα με την κάρτα Octopus, ενώ τα εισιτήρια των λεωφορείων, του τραμ και των πλοίων είναι τα ίδια με αυτά που πληρώνετε με μετρητά.

Στο Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχουν ημερήσια όρια όπως σε άλλες πόλεις, οπότε πληρώνετε ακριβώς για ό,τι περνάτε.

Υπάρχει ένα ολοήμερο τουριστικό εισιτήριο για 65 hkd, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο βολικό από την πληρωμή με την κάρτα Octopus. Αυτό το εισιτήριο δεν ισχύει για ταξίδια από/προς το αεροδρόμιο ή για τα πορθμεία και αξίζει τον κόπο αν κάνετε 4 ή περισσότερες μακρινές διαδρομές στο Χονγκ Κονγκ σε μια δεδομένη ημέρα.

Η Octopus Card μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κανονική κάρτα πληρωμής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές σε σούπερ μάρκετ, αξιοθέατα και ορισμένα εστιατόρια.

Πού να αγοράσετε την κάρτα Octopus;

Μπορείτε να αγοράσετε την κάρτα σε όλα τα γκισέ του MTR στους σταθμούς του μετρό και στα μίνι μάρκετ 7-Eleven ή Circle K.

Η πληρωμή γίνεται πάντα μόνο με μετρητά.

Πόσο κοστίζει η κάρτα Octopus;

Για την αγορά της κάρτας καταβάλλετε προκαταβολή 50 hkd. Όταν φύγετε από το Χονγκ Κονγκ, μπορείτε να επιστρέψετε την κάρτα στο γκισέ του MTR στο αεροδρόμιο και θα σας επιστραφούν 50 hkd + τυχόν αχρησιμοποίητη πίστωση.

Θα λαμβάνετε πάντα μετρητά, οπότε μπορεί να είναι πιο βολικό να ξοδέψετε την αχρησιμοποίητη πίστωση σε ένα μίνι μάρκετ 7-Eleven στο αεροδρόμιο, για παράδειγμα.

Πόσα χρήματα μπορώ να φορτώσω στην κάρτα Octopus;

Τα κόμιστρα για το μετρό και τις περισσότερες γραμμές λεωφορείων υπολογίζονται με βάση την απόσταση.

Οι μεγαλύτερες διαδρομές εντός του νησιού Χονγκ Κονγκ ή του Kowloon κοστίζουν κατά μέσο όρο μεταξύ 12 hkd και 20 hkd. Οι μικρότερες διαδρομές κοστίζουν μεταξύ 5 hkd και 10 hkd και το ταξίδι με τρένο εξπρές από/προς το αεροδρόμιο κοστίζει 100 hkd.

Εάν πρόκειται να κάνετε πολλά ταξίδια με πλοίο, καθώς και 4-5 μεσαίες ή σύντομες διαδρομές στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κάρτα Octopus αξίζει σίγουρα τον κόπο.

Αν σκοπεύετε να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις με το μετρό ή τα λεωφορεία μέσα σε μία ημέρα, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα ημερήσιο τουριστικό εισιτήριο για 65 hkd.

Πού μπορώ να γεμίσω την κάρτα μου;

Μπορείτε να ανανεώσετε την κάρτα Octopus όσες φορές θέλετε.

Μπορείτε να ανανεώσετε την κάρτα σας στους αυτόματους πωλητές στους σταθμούς του μετρό ή στα καταστήματα ψιλικών 7-Eleven ή Circle K ή στα Starbucks και McDonald's.

Μπορείτε να πληρώσετε μόνο μετρητά για τη συμπλήρωση της κάρτας σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Octopus για να ανανεώσετε την κάρτα σας, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε μόνο με έναν αριθμό τηλεφώνου του Χονγκ Κονγκ.

Μετρό MTR του Χονγκ Κονγκ

Η ραχοκοκαλιά του συστήματος δημόσιων μεταφορών του Χονγκ Κονγκ είναι το μετρό, το οποίο μπορεί να σας μεταφέρει γρήγορα σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Υπάρχουν 9 γραμμές μετρό στο Χονγκ Κονγκ, που εξυπηρετούν όλες τις μεγάλες περιοχές.

Λόγω της απεραντοσύνης του συστήματος και των πληροφοριών, μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες σε ξεχωριστό κεφάλαιο, Μετρό Χονγκ Κονγκ.

Τραμ στο Χονγκ Κονγκ

Τα εμβληματικά διώροφα τραμ, με το παρατσούκλι "Ding Ding" από τους ντόπιους για το συνεχές κουδούνισμά τους, δεν αποτελούν μόνο τουριστικό αξιοθέατο αλλά και ένα χρήσιμο μέσο μεταφοράς για μικρότερες διαδρομές εντός του κεντρικού Χονγκ Κονγκ.

Πού μπορείτε να ταξιδέψετε με τα διώροφα τραμ; Πόσο πληρώνετε για ένα εισιτήριο και από πού το αγοράζετε;

Πού και πόσο συχνά κυκλοφορούν τα τραμ;

Τα διώροφα τραμ κυκλοφορούν μόνο στο κέντρο της πόλης του νησιού Χονγκ Κονγκ και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε όλο το μήκος της βόρειας ακτής του νησιού κατά μήκος του λιμανιού Βικτόρια.

Σύγχρονα τραμ κυκλοφορούν επίσης στα βορειοανατολικά του Χονγκ Κονγκ στο Tuen Mun, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα εμβληματικά τραμ του Χονγκ Κονγκ.

Διαδραστικό χάρτη του δικτύου μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: hktramways.com/interactive-map.

Τα τραμ κινούνται σε διάφορες γραμμές, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία ενιαία διαδρομή, με ορισμένα δρομολόγια να τερματίζουν πριν από το τέλος της γραμμής και ορισμένα δρομολόγια να πηγαίνουν στην περιοχή Happy Valley.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το βρείτε. Τα τραμ εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 3-6 λεπτά από τις 6:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα περίπου.

Στα τραμ δεν αναγράφεται ο αριθμός της γραμμής, παρά μόνο το όνομα του τερματικού σταθμού.

Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο και πώς να το πληρώσετε;

Το εισιτήριο είναι το ίδιο για όλες τις γραμμές, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά ταξιδεύετε.

 • 3 hkd - Ενήλικες
 • 1,50 hkd - Παιδιά κάτω των 12 ετών
 • 1,30 hkd - Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών

Μπορείτε να πληρώσετε το εισιτήριό σας με διάφορους τρόπους.

 • Κάρτα Octopus
 • Κανονική κάρτα Visa ή Mastercard
 • Κωδικός QR μέσω των εφαρμογών Alipay ή UnionPay για κινητά
 • Με ακριβή μετρητά

Τα μετρητά κατατίθενται στο ταμείο του οδηγού και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εάν πληρώσετε περισσότερο από το κόμιστρο.

Η πληρωμή γίνεται πάντα κατά την έξοδο.

Επιβίβαση και αποβίβαση

Επιτρέπεται η επιβίβαση στο τραμ μόνο από την πίσω πόρτα. Περπατήστε μέσα στο βαγόνι ή στον δεύτερο όροφο και καθίστε.

Το τραμ σταματάει σε όλες τις στάσεις, οπότε δεν χρειάζεται να δώσετε κάποιο σήμα για την επιβίβαση ή την αποβίβαση.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε πάντα να βγαίνετε από το τραμ μόνο από την μπροστινή πόρτα, όπου πληρώνετε το εισιτήριο στο γραφείο του οδηγού. Είτε συνδέοντας την κάρτα σας στον αναγνώστη είτε ρίχνοντας το ακριβές χρηματικό ποσό στο ταμείο.

Αστικά λεωφορεία

Το δίκτυο λεωφορείων στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνει εκατοντάδες δρομολόγια από διάφορους μεταφορείς. Η διάκριση μεταξύ των διαφόρων εταιρειών κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν είναι πολύ σημαντική. Ισχύουν παντού οι ίδιοι κανόνες και οι ίδιες επιλογές πληρωμής κομίστρου.

Υπάρχει μια ενιαία μηχανή αναζήτησης μεταφορών , hkemobility.gov.hk, αλλά δεν λειτουργεί πολύ καλά. Το Google Maps, για παράδειγμα, θα παρέχει πιο ακριβείς πληροφορίες.

Δρομολόγια και διαδρομές

Εάν αναζητάτε δρομολόγια και χάρτες διαδρομών για μεμονωμένες διαδρομές, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των επιμέρους μεταφορέων.

 • Citybus (mobile.citybus.com.hk) - δρομολόγια στο νησί του Χονγκ Κονγκ (κέντρο της πόλης) και στο Tseung Kwan O, με δρομολόγια κυρίως προς Kowloon αλλά και προς Sha Tin ή πιο μακριά.
  • Το Google Maps δείχνει τις γραμμές του Citybus με κίτρινο χρώμα.
 • KMB (search.kmb.hk) - λειτουργεί κυρίως στην περιοχή Kowloon και New Territories (Tuen Mun, Sha Tin, Sai Kung και άλλες) με επικαλυπτόμενα δρομολόγια προς το κέντρο της νήσου Χονγκ Κονγκ ή τη νήσο Lantau
  • Το Google Maps δείχνει τις γραμμές KMB με κόκκινο χρώμα
 • Νέο λεωφορείο Lantao (nlb.com.hk) - γραμμές στη νήσο Lantau
  • Το Google Maps δείχνει τις γραμμές KMB με λευκό χρώμα

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν χάρτες όλων των λεωφορείων στο Χονγκ Κονγκ.

Τιμές εισιτηρίων και σύστημα κομίστρου

Το σύστημα κομίστρου στο Χονγκ Κονγκ είναι αρκετά συγκεχυμένο για τους τουρίστες, αλλά και για τους ντόπιους.

Κάθε γραμμή έχει τον δικό της πίνακα κομίστρου και ειδικά στο κέντρο της πόλης, όπου εκτελούνται δεκάδες διαφορετικές διαδρομές μαζί, μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε για την ίδια απόσταση σε μια γραμμή 5 hkd και σε μια άλλη γραμμή 20 hkd.

Στη στάση του λεωφορείου, θα βρείτε πάντα ένα διάγραμμα της συγκεκριμένης γραμμής με το κόμιστρο που θα πληρώσετε από τη συγκεκριμένη στάση.

Αυτό ονομάζεται κόμιστρο τμήματος λεωφορείου.

Τα χαμηλότερα κόμιστρα για είναι μεταξύ 3,50 hkd και 6 hkd, τα υψηλότερα κόμιστρα για διαδρομές σε όλο το Χονγκ Κονγκ φτάνουν μέχρι 25 hkd και για διαδρομές αεροδρομίου μέχρι 49 hkd.

Πώς μπορώ να πληρώσω ένα εισιτήριο διαδρομής;

Ο ευκολότερος τρόπος πληρωμής των εισιτηρίων είναι μέσω της κάρτας Octopus. Απλά συνδέστε την στον αναγνώστη κατά την επιβίβασή σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά στο ταμείο του οδηγού. Ο οδηγός δεν έχει τη δυνατότητα να σας δώσει ρέστα, οπότε ιδανικά πληρώστε με το ακριβές ποσό. Μπορείτε πάντα να βλέπετε την τιμή που πρέπει να πληρώσετε στην οθόνη πάνω από το μηχάνημα ανάγνωσης καρτών Octopus.

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κωδικούς QR από τις κινεζικές εφαρμογές Alipay, UnionPay ή WeChat. Ορισμένα λεωφορεία επιτρέπουν επίσης την πληρωμή με διεθνείς κάρτες Visa ή Mastercard, αλλά αυτή η επιλογή πολύ συχνά δεν λειτουργεί.

Οι ναύλοι πληρώνονται πάντα μόνο κατά την επιβίβαση, δηλ. tap-on only.

Παρόλο που μπορείτε να διαβάσετε σε διάφορους ιστότοπους ότι οι τιμές των εισιτηρίων των τμημάτων πληρώνονται από απόσταση με την τοποθέτηση της κάρτας Octopus στον αναγνώστη κατά την αποβίβαση, οι πληροφορίες αυτές δεν είναι ενημερωμένες.

Δεν προσαρτάτε την κάρτα Octopus, τους κωδικούς QR ή τα μετρητά στον αναγνώστη κατά την έξοδό σας.

Θα πληρώνετε πάντα το ποσό που αναγράφεται στο πρόγραμμα δρομολογίων για την αντίστοιχη στάση. Δεν έχει σημασία αν κατεβείτε στην επόμενη στάση ή αν φτάσετε στον τερματικό σταθμό στην άλλη πλευρά του Χονγκ Κονγκ.

Με απλά λόγια, το εισιτήριο τμήματος μπορεί επίσης να ονομαστεί τέλος επιβίβασης από τη σχετική στάση.

Οι πίνακες ναύλων συνήθως δημιουργούνται ειδικά για μεγαλύτερες μετακινήσεις, οπότε υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου μπορείτε να πληρώσετε πολλαπλάσια τιμή για μια πολύ σύντομη διαδρομή σε μια μεγάλη γραμμή λεωφορείου από ό,τι για μια εξίσου μεγάλη διαδρομή σε μια μικρή γραμμή λεωφορείου.

Ας πάρουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα μιας διαδρομής από την περιοχή Sheung Wan στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ προς τις κεντρικές αποβάθρες, η οποία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

 • Γραμμή 1 - πληρώνετε 4,40 hkd για ολόκληρη τη διαδρομή. Πρόκειται για μια σύντομη διαδρομή που εκτελείται μόνο εντός του κέντρου χωρίς να υπάρχει εισιτήριο τμήματος.
 • Γραμμή 113 - πληρώνετε 11,40 hkd, καθώς πρόκειται για μια μεγαλύτερη διαδρομή που εκτελείται μέχρι το Kowloon, κυρίως για μεγαλύτερες διαδρομές.

Σταθμοί πινακίδων

Σε αντίθεση με τα τραμ, όλες οι στάσεις λεωφορείων είναι σηματοδοτούμενες.

Για να επιβιβαστείτε, πρέπει πάντα να χαιρετάτε το εκάστοτε λεωφορείο. Πρέπει να πατήσετε το κόκκινο κουμπί στάσης αρκετά πριν κατεβείτε (ιδανικά τη στιγμή που εμφανίζεται στον ηλεκτρονικό πίνακα το όνομα της επόμενης στάσης).

Μικρά λεωφορεία

Εκτός από τα λεωφορεία, εκατοντάδες μικρά μπεζ και πράσινα μίνι λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ.

Δεν θα βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο κατάλογο δρομολογίων ή δρομολογίων. Ωστόσο, τα δρομολόγια και οι ώρες των μικρών λεωφορείων εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης συνδέσμων hkemobility.gov.hk ή στους χάρτες Google Maps.

Το σύστημα κομίστρου είναι το ίδιο με αυτό των λεωφορείων. Μετά την επιβίβαση, συνδέετε την κάρτα Octopus στον αναγνώστη ή πληρώνετε μετρητά στο ταμείο το ποσό που ανάβει στην οθόνη. Όταν κατεβαίνετε, δεν συνδέετε ξανά την κάρτα.

Πλοία εντός του Χονγκ Κονγκ

Η πόλη απλώνεται σε πολλά νησιά και χερσονήσους και, ως εκ τούτου, τα πλοία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος δημόσιων μεταφορών.

Τα πλοία στο Χονγκ Κονγκ εκτελούνται από πολλές διαφορετικές εταιρείες με διαφορετικές τιμές. Δεν υπάρχει ενιαία μηχανή αναζήτησης πλοίων, γι' αυτό δημιουργήσαμε έναν απλό χάρτη με όλα τα δημόσια πλοία εντός της πόλης.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία με θέα στο λιμάνι Βικτόρια

Περιγράφουμε λεπτομέρειες για τα διακρατικά πλοία προς το Μακάο και την ηπειρωτική Κίνα σε ξεχωριστή ενότητα για τα πλοία.

Ναυτιλιακός χάρτης του Χονγκ Κονγκ

Καθώς δεν υπάρχουν επίσημοι χάρτες όλων των δημόσιων πλοίων, δημιουργήσαμε τον δικό μας πλήρη χάρτη όλων των ακτοπλοϊκών δρομολογίων εντός του Χονγκ Κονγκ.

Star Ferry

Οι τουρίστες χρησιμοποιούν συχνότερα την υπηρεσία Star Ferry, η οποία εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του κεντρικού Χονγκ Κονγκ και του πεζόδρομου Tsim Sha Tsui στο Kowloon.

Μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική κρουαζιέρα στα στενά του λιμανιού Βικτόρια με θέα τους ουρανοξύστες. Κατά μήκος της διαδρομής κινούνται ιστορικά πλοία, αλλά οι τιμές των ναύλων είναι πολύ χαμηλές και το πλοίο χρησιμεύει επίσης ως κοινό μέσο μεταφοράς για τους ντόπιους.

Το Star Ferry εκτελεί δύο δρομολόγια από το Tsim Sha Tsui.

 • Κεντρικοί προβλήτες (προβλήτα 7)
 • Wan Chai

Οι ναύλοι και στα δύο δρομολόγια είναι οι ίδιοι και κοστίζουν 5 hkd τις καθημερινές και 6,50 hkd τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες αντίστοιχα.

Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια κάθε 6 έως 15 λεπτά από τις 6:30 π.μ. έως περίπου τις 11:30 μ.μ. και λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: starferry.com.hk.

Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Πριν από την επιβίβαση, πρέπει ακόμα να επιλέξετε στην αποβάθρα αν θα περάσετε από το διάδρομο στο επάνω ή στο κάτω κατάστρωμα.

 • Το επάνω κατάστρωμα διαθέτει καθίσματα σε πάγκους μέχρι τα παράθυρα, οπότε υπάρχουν λιγότερες θέσεις με θέα.
 • Το κάτω κατάστρωμα δεν έχει παράθυρα και υπάρχουν καθίσματα ακριβώς στην άκρη του καταστρώματος, οπότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε ωραία θέα εδώ.

Πλοία από την κεντρική αποβάθρα

Ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός κόμβος ονομάζεται "Central Piers" και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

Εκτός από το διάσημο "Star Ferry" που περιγράφεται παραπάνω, υπάρχουν πολλές άλλες διαδρομές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ο χρόνος διαδρομής των πλοίων είναι μεταξύ 25 και 35 λεπτών.

 • Νήσος Lamma - η υπηρεσία λειτουργεί από την HKKF και εκτελεί δύο δρομολόγια. Τα πλοία και για τους δύο προορισμούς αναχωρούν από την προβλήτα 4.
  • Yung Shue Wan (βόρειο τμήμα του νησιού)
   • Συχνότητα - 40 λεπτά
   • Τιμή καθημερινής ημέρας - 22,10 hkd
   • Τιμή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες - 30,80 hkd
  • Sok Kwu Wan (κεντρικό τμήμα του νησιού)
   • Συχνότητα - 80 έως 150 λεπτά
   • Τιμή καθημερινής ημέρας - 27,50 hkd
   • Τιμή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες - 38,70 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: hkkf.com.hk
 • Hung Hom (Kowloon) - η μεταφορά παρέχεται από την Fortune Ferry. Τα πλοία αναχωρούν από την προβλήτα 8.
  • Συχνότητα - 40 λεπτά
  • Τιμή - 10,70 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα - fortuneferry.com.hk
 • Discovery Bay - Η μεταφορά παρέχεται από την εταιρεία Discovery Bay Transport. Τα πλοία αναχωρούν από την προβλήτα 3.
  • Συχνότητα - 20 έως 30 λεπτά
  • Τιμή - 46 hkd
  • Δρομολόγια: dbcommunity.hk
 • Park Island - Η μεταφορά παρέχεται από την εταιρεία Park Island Transport. Τα σκάφη αναχωρούν από την προβλήτα 2.
  • Συχνότητα - 20 έως 30 λεπτά.
  • Τιμή - 36 hkd
  • Δρομολόγια: pitcl.com.hk
 • Mui Wo - η μεταφορά παρέχεται από την Sun Ferry. Τα πλοία αναχωρούν από την προβλήτα 6.
  • Συχνότητα - 30 έως 40 λεπτά
  • Τιμή - 17,20 hkd (αργό πλοίο), 34,10 hkd (γρήγορο πλοίο).
  • Χρονοδιάγραμμα: sunferry.com.hk
 • Cheung Chau Island - η μεταφορά παρέχεται από την Sun Ferry. Τα σκάφη αναχωρούν από την προβλήτα 5.
  • Συχνότητα - 45 λεπτά
  • Τιμή - 14,80 hkd (αργό πλοίο), 29,20 hkd (γρήγορο πλοίο)
  • Χρονοδιάγραμμα: sunferry.com.hk
 • Peng Chau Island - η μεταφορά παρέχεται από την Sun Ferry. Τα σκάφη αναχωρούν από την προβλήτα 6.
  • Συχνότητα - 45 λεπτά
  • Τιμή τις καθημερινές - 19,80 hkd
  • Τιμή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες - 28,40 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: hkkf.com.hk

Περισσότερα πλοία στο λιμάνι της Βικτώριας

Υπάρχουν πολλά άλλα δρομολόγια πλοίων στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ εκτός του κεντρικού λιμανιού.

 • North Point <-> Hung Hom - η διαδρομή εξυπηρετείται από το Sun Ferry
  • Συχνότητα - 30 λεπτά
  • Τιμή - 10 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: sunferry.com.hk
 • North Point <-> Kowloon City
  • Συχνότητα - 30 λεπτά
  • Τιμή - 10 hkd
  • Δρομολόγια: sunferry.com.hk
 • North Point <-> Kwun Tong <-> Kai Tak - CKS Fortune Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο
  • Συχνότητα - 30 λεπτά
  • Τιμή - 10 hkd
  • Το τμήμα Kwun Tong - Kai Tak λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
  • Χρονοδιάγραμμα: fortuneferry.com.hk
 • Sai Wan Ho <-> Kwun Tong - το δρομολόγιο εκτελείται από την Coral Sea Ferry
 • Sai Wan Ho <-> Sam Ka Tsuen - το δρομολόγιο εκτελείται από το Coral Sea Ferry.

Άλλα δρομολόγια από το νησί Χονγκ Κονγκ

Μικρές συνδέσεις εκτελούνται επίσης από τις νότιες και ανατολικές ακτές του νησιού Χονγκ Κονγκ προς άλλα νησιά.

 • Aberdeen <-> Νήσος Lamma (Yung Shue Wan)
  • Συχνότητα - 40 έως 90 λεπτά
  • Τιμή - 19 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: traway.com.hk
 • Aberdeen <-> Lamma Island (Sok Kwu Wan + Mo Tat)
  • Συχνότητα - 40 έως 90 λεπτά
  • Τιμή καθημερινής ημέρας - 12,50 hkd
  • Τιμή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες - 18,70 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: ferry.com.hk
 • Sai Wan Ho <-> Tung Lung Chau
  • Συχνότητα δρομολογίων - 45 λεπτά (δρομολόγια μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες)
  • Τιμή - 55 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: td.gov.hk/en
 • Stanley <-> Po Toi Island
  • Συχνότητα - 2 καθημερινά τα Σάββατα, 4 καθημερινά τις Κυριακές και τις αργίες.
  • Τιμή - 25 hkd
  • Χρονοδιάγραμμα: td.gov.hk/en

δρομολόγια γύρω από τη νήσο Lantau

Επωφεληθείτε επίσης από τα πλοία στο νησί Lantau και τα μικρότερα νησιά που βρίσκονται κοντά του.

Διαδρομές γύρω από το Sai Kung

Ένας μεγάλος αριθμός δρομολογίων με πλοιάρια εξυπηρετεί επίσης την άγρια περιοχή του βορειοανατολικού Χονγκ Κονγκ.

Τα περισσότερα πλοία λειτουργούν μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τα πλοία εκτελούν καθημερινά δρομολόγια σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Ταξί, Uber και άλλες εφαρμογές

Μπορεί να εκπλαγείτε από τον τεράστιο αριθμό των ταξί που υπάρχουν στους δρόμους σε όλο το Χονγκ Κονγκ.

Θα βρείτε ταξί όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις πιο απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές του Lantau και του Sai Kung.

Τα 10 πιο πολυτελή ξενοδοχεία στο Χονγκ Κονγκ

Είναι εύκολο να βρείτε ταξί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Μπορείτε να σταματήσετε το αυτοκίνητό σας με ένα απλό νεύμα οπουδήποτε στο δρόμο.

Ποιες είναι οι τιμές των ταξί στο Χονγκ Κονγκ;

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι ταξί που λειτουργούν στο Χονγκ Κονγκ με ελαφρώς διαφορετικές τιμές.

Ως "αναμονή" ορίζεται η στάση σε μια ουρά ή σε ένα φανάρι, για παράδειγμα.

Κόκκινα ταξί (Uran Taxi)

Αυτά τα αυτοκίνητα λειτουργούν στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ και στο Kowloon.

Αρχική τιμή 27 hkd
Κάθε 200 μέτρα / 1 λεπτό αναμονής 1,90 hkd
Κάθε 200 μέτρα / 1 λεπτό αναμονής
Μετά την επίτευξη των 93,50 HK$
1,30 hkd

Πράσινα ταξί (Νέα εδάφη)

Θα συναντήσετε πράσινα αυτοκίνητα παντού στα Νέα Εδάφη, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις περιοχές από το Kowloon έως τα κινεζικά σύνορα (όπως Sha Tin και Tuen Mun).

Αρχική τιμή 23,50 hkd
Κάθε 200 μέτρα / 1 λεπτό αναμονής 1,70 hkd
Κάθε 200 μέτρα / 1 λεπτό αναμονής
μετά τη συμπλήρωση 74,50 HK$
1,30 hkd

Μπλε ταξί

Τα μπλε ταξί κυκλοφορούν στο νησί Lantau και γύρω από το αεροδρόμιο.

Αρχική τιμή 22 hkd
Κάθε 200 μέτρα / 1 λεπτό αναμονής 1,70 hkd
Κάθε 200 μέτρα / 1 λεπτό αναμονής
Μετά την επίτευξη του ποσού των HK$175
1,50 hkd

Ωστόσο, πρέπει να προσθέσετε πολλές προσαυξήσεις και τέλη στις βασικές τιμές των ταξί.

 • 1 αποσκευή - 6 hkd
 • Χρέωση για τη διέλευση από τις σήραγγες κάτω από το λιμάνι Victoria - 25 hkd
 • Τέλος σήραγγας Aberdeen - 5 hkd
 • Τέλος σήραγγας Taite's Cairn - 20 hkd
 • Τέλος σήραγγας Tai Lam - 55 hkd
 • Διοδίων σήραγγας Lion Rock - 8 hkd

Πώς μπορώ να πληρώσω για ταξί;

Τα περισσότερα ταξί δέχονται μόνο μετρητά και μόνο μια μειοψηφία επιτρέπει την πληρωμή με κάρτα Octopus Card ή εφαρμογές όπως η Alipay.

Είναι ασφαλή τα ταξί στο Χονγκ Κονγκ;

Ναι. Η απάτη ή άλλη αθέμιτη συμπεριφορά των οδηγών ταξί είναι εξαιρετικά σπάνια στο Χονγκ Κονγκ.

Οδηγούν πάντα με μετρητή, οπότε δεν χρειάζεται να παζαρεύετε καθόλου την τιμή.

Λειτουργούν οι εφαρμογές κινητών ταξί στο Χονγκ Κονγκ;

Οι διεθνείς εφαρμογές όπως Lyft, Grab, Bolt, Careem και Uber είναι επισήμως παράνομες.

Από τις γνωστές εφαρμογές, η Uber λειτουργεί εδώ, αλλά μπορείτε να καλέσετε μόνο ένα κανονικό ταξί. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι βολική αν θέλετε να πληρώσετε με την κάρτα που είναι αποθηκευμένη στο λογαριασμό σας στο Uber.

Η μόνη επίσημα νόμιμη εφαρμογή ταξί είναι η HKTaxi, αλλά λειτουργεί μόνο με αριθμό τηλεφώνου του Χονγκ Κονγκ.

Central–Mid-Levels escalator

Το πρωτότυπο μέσο μεταφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ταξιδεύετε από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ προς τα λεγόμενα "Mid-Levels", την περιοχή ψηλά πάνω από το κέντρο προς το Victoria Peak.

Με μήκος που ξεπερνά τα 800 μέτρα, το σύστημα των πολλών καλυμμένων κυλιόμενων κλιμάκων είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και θα κάνει το περπάτημα στον απότομο λόφο πολύ πιο εύκολο.

Κατά τη διάρκεια του μήκους τους, οι κυλιόμενες σκάλες καλύπτουν μια υψομετρική αύξηση 135 μέτρων.

Η μετακίνηση με τις κυλιόμενες σκάλες είναι δωρεάν.

 • Οι κυλιόμενες σκάλες κατεβαίνουν προς τα κάτω - 6:00 έως 10:00
 • Η κυλιόμενη σκάλα ανεβαίνει προς τα πάνω - 10:00 έως 0:00

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.