Τουριστική θεώρηση για το Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Τι ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζομαι για να ταξιδέψω στο Χονγκ Κονγκ; Μπορώ να διασχίσω τα σύνορα μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Μακάο ή ηπειρωτικής Κίνας χωρίς βίζα;

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με θέα το Χονγκ Κονγκ

Βίζα

Αν και το Χονγκ Κονγκ αποτελεί επίσημα μέρος της Κίνας, διατηρεί τη δική του πολιτική θεωρήσεων μέχρι τουλάχιστον το 2047 λόγω της εκτεταμένης αυτονομίας του.

Σε αντίθεση με την ηπειρωτική Κίνα, η οποία απαιτεί θεώρηση από μια πρεσβεία, οι πολίτες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου δεν χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στο Χονγκ Κονγκ.

Ένα διαβατήριο που ισχύει για άλλους 6 μήνες μετά την αναχώρηση από τη χώρα αρκεί για ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις και τις προϋποθέσεις εισόδου, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ: gov.hk/en.

Ταξίδι στο Μακάο

Το Μακάο έχει το ίδιο καθεστώς εντός της Κίνας με το Χονγκ Κονγκ και επίσης δεν απαιτεί από τους ταξιδιώτες να επισκέπτονται τουριστικούς χώρους. Ωστόσο, το Μακάο είναι μια ξεχωριστή αυτόνομη οντότητα και επομένως πρέπει να έχετε διαβατήριο όταν ταξιδεύετε από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο. Δεν απαιτείται βίζα.

Το ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο με λεωφορείο ή πλοίο είναι απευθείας (εκτός Κίνας).

Ταξίδι στην Κίνα

Πρέπει να έχετε βίζα όταν ταξιδεύετε από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα, παρόλο που τεχνικά πρόκειται για μία χώρα. Η Κίνα δεν επιτρέπει καν τη βραχυπρόθεσμη είσοδο χωρίς βίζα στα σύνορα της ηπειρωτικής χώρας όταν ταξιδεύετε από το Χονγκ Κονγκ.

Άλλα έγγραφα

Το Χονγκ Κονγκ έχει μια πολύ ανοικτή προσέγγιση στη μεταναστευτική του πολιτική. Δεν υπάρχουν έλεγχοι για τη διαμονή ή τα χρήματα. Κατά την άφιξή σας, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έγγραφο διαμονής για μετανάστες, το οποίο σας χορηγείται στο αεροπλάνο.

Το Χονγκ Κονγκ δεν απαιτεί εισιτήριο επιστροφής ή εισιτήριο για τον επόμενο προορισμό σας, αλλά η αεροπορική σας εταιρεία μπορεί να το απαιτήσει και καλό είναι να τα έχετε όλα έτοιμα.

Τελωνειακοί κανονισμοί

Η εισαγωγή οποιουδήποτε ζωικού ή φυτικού προϊόντος στο Χονγκ Κονγκ απαγορεύεται για λόγους υγείας.

Μπορείτε να εισαγάγετε 20 τσιγάρα (ένα πακέτο), 1 λίτρο αλκοόλ και 2 λίτρα κρασί αφορολόγητα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.