Bridgetown

Bridgetown

Στην πρωτεύουσα των Μπαρμπάντος, Bridgetown, κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός του νησιού. Χρησιμεύει ως κόμβος μεταφορών και τουριστικός πόλος έλξης, προσφέροντας όχι μόνο όμορφες παραλίες αλλά και αποικιακά μνημεία και ένα ιστορικό κέντρο που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO.

Αναζήτηση καταλύματος στα Μπαρμπάντος

Το Bridgetown μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, αλλά για ένα ταξίδι μισής ημέρας από τα θέρετρα, είναι απολύτως ιδανικό. Και αν δεν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στα Μπαρμπάντος, τότε είναι ένα εξαιρετικό μέρος και για πιο μακροχρόνια διαμονή.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα

Το κέντρο είναι σχετικά μικρό και μπορείτε να το διασχίσετε με τα πόδια σε μια ώρα. Μερικά από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Τα κτίρια του Κοινοβουλίου - η κυβέρνηση των Μπαρμπάντος στεγάζεται σε ένα μικρό συγκρότημα νεογοτθικών κτιρίων που χτίστηκε το 1874. Δεν είναι ανοιχτό για το κοινό.
  • Καθεδρικόςναός του Αγίου Μιχαήλ - η κύρια εκκλησία της Εκκλησίας της Αγγλίας των Μπαρμπάντος και ένα από τα παλαιότερα μνημεία του νησιού, που χρονολογείται αρχικά από το 1665 και ανοικοδομήθηκε το 1789. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Garrison - μια ιστορική συνοικία γεμάτη στρατιωτικά οχυρά και καταλύματα που βρίσκεται νότια του κέντρου κοντά στην παραλία Pebbles Beach και στην οποία δεσπόζει ο διάσημος ιππόδρομος Garrison Savannah, στον οποίο μπορείτε να περπατήσετε δωρεάν αν δεν διεξάγονται αγώνες.
  • Mount Gay Rum Distillery - το αποστακτήριο του παλαιότερου παρασκευαστή ρουμιού στον κόσμο που φιλοξενεί ξεναγήσεις για το κοινό.
  • George Washington House - το σπίτι της φυτείας όπου ο νεαρός Τζορτζ Ουάσινγκτον έμεινε για δύο μήνες με τον άρρωστο αδελφό του. Πρόκειται για τη μοναδική κατοικία του Ουάσινγκτον εκτός της πατρίδας του, των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σπίτι λειτουργεί σήμερα ως μουσείο.
  • Rihanna Drive - Η πρώην Westbury New Road στο Bridgetown έχει μετονομαστεί σε Rihanna Drive από το 2017. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί βρίσκεται το πράσινο και πορτοκαλί σπίτι όπου μεγάλωσε η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Rihanna. Το σπίτι βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Μπροστά από το σπίτι υπάρχει ένα πλακάκι με το όνομά της, ώστε να μην το χάσετε.

Το κέντρο του Bridgetown θεωρείται η Πλατεία Εθνικών Ηρώων, η οποία συνδέεται με μια πεζογέφυρα πάνω από τον μικρό ποταμό Constitution River με την Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Παρόλο που το Bridgetown βρίσκεται στην ακτή, δεν θα βρείτε έναν πραγματικά ωραίο πεζόδρομο κατά μήκος της προκυμαίας στο κέντρο της πόλης του.

Παραλίες και κολύμπι

Στο Bridgetown θα συναντήσετε την πιο διάσημη παραλία των Μπαρμπάντος Pebbles Beach η οποία μερικές φορές ονομάζεται κόλπος Καρλάιλ (Carlisle Bay). Η παραλία είναι μία από τις μεγαλύτερες του νησιού και θα προσφέρει πολλές εγκαταστάσεις για όσους αγαπούν την πολυάσχολη ζωή, την ηρεμία και το κολύμπι με αναπνευστήρα και τις καταδύσεις.

Μόλις 200 μέτρα από την ακτή, σε βάθος από 3 έως 25 μέτρα, βρίσκονται έξι βυθισμένα ναυάγια.

Η μικρότερη παραλία Brandons Beach βρίσκεται στα βόρεια του Bridgetown κοντά στο λιμάνι και το αποστακτήριο Mount Gay Distillery. Αυτή η παραλία δεν διαθέτει εγκαταστάσεις και θα αποτελούσε ιδανική σύντομη στάση για μια επίσκεψη στο αποστακτήριο.

Διαμονή στο Bridgetown

Μείνετε στο κέντρο της πρωτεύουσας σε περίπτωση που δεν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Από το Bridgetown, τα λεωφορεία και τα κοινόχρηστα ταξί (ZRs) σας μεταφέρουν λίγο-πολύ σε όλο το νησί, και μάλιστα αρκετά συχνά (συνήθως τουλάχιστον μία φορά την ώρα).

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν πολλές προσφορές ακριβώς στο κέντρο, και τα μόνα καλοπληρωμένα και σχετικά ποιοτικά καταλύματα είναι Mariner Motel με τιμές από 130 usd ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα.

Άλλα καταλύματα μπορείτε να βρείτε στο Pebbles Beach, όπως το Hilton Barbados Resort ***** ή το Radisson Aquatica Resort Barbados ****.

Μεταφορές στο Bridgetown

Μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα ακριβώς γύρω από την πόλη σε 2 ώρες με τα πόδια.

Το Bridgetown χρησιμεύει κυρίως ως συγκοινωνιακός κόμβος για την περιήγηση στο νησί. Η στάθμευση μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, καθώς δεν θα βρείτε μεγάλους δωρεάν χώρους στάθμευσης απευθείας στην πόλη, αλλά υπάρχουν γκαράζ με πληρωμή ή μπορείτε να σταματήσετε δωρεάν οπουδήποτε στο δρόμο.

Υπάρχουν 4 σταθμοί λεωφορείων στο Bridgetown, οι λεπτομερείς τοποθεσίες, τα ονόματα και οι προορισμοί αναλύονται στο κεφάλαιο Μεταφορές στα Μπαρμπάντος.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Μπαρμπάντος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.