Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Orosei

David Eiselt ενημερωμένο 29. 1. 2024
Orosei

Ο μεγάλος κόλπος του Golfo di Orosei, στα ανατολικά της Σαρδηνίας, είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της ακτής και διαθέτει τις "καλύτερες" παραλίες. Μεταξύ των πιο διάσημων είναι η Cala Mariolu, η Cala Luna ή οι παραλίες γύρω από το μικρό θέρετρο Cala Gonone.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Το κύριο κέντρο της περιοχής, ωστόσο, είναι η πόλη Orosei, που βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες των βουνών Supramonte και απέχει περίπου 1,5 χλμ. από τη θάλασσα.

Παραλίες και κολύμπι

Το Orosei διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαρδηνίας, που αποτελείται από τις παραλίες Spiaggia di Marina di Orosei και Spiaggia Su Barone. Συνολικά, θα απολαύσετε πάνω από 6 χιλιόμετρα ακτογραμμής με λεπτή χρυσή άμμο, ενώ ένα μεγάλο μέρος της παραλίας προστατεύεται από τον ήλιο από ώριμα πεύκα.

Στη μέση της παραλίας Su Barone, μια λωρίδα άμμου χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα από τη λίμνη αλμυρού νερού Stagno Petrosu, η οποία αποτελεί σημαντικό χώρο αναπαραγωγής για πολλά είδη πουλιών.

Αν και οι τοπικές παραλίες απέχουν πάνω από 1 χλμ. από την πόλη Orosei, προσφέρουν εγκαταστάσεις όπως ενοικιάσεις ξαπλωστρών και ομπρελών, ποδήλατα, θαλάσσια σπορ και, φυσικά, εστιατόρια και beach bars. Όσο πιο κοντά στην πόλη, τόσο πιο ζωντανή είναι η παραλία, ενώ όσο πιο μακριά πάτε, τόσο πιο ιδιωτική μπορείτε να την απολαύσετε.

Αντίθετα, αναζητήστε μια σειρά από μικρές παραλίες που χωρίζονται από βράχια και γκρεμούς περίπου 4 χιλιόμετρα βόρεια στα χωριά Sas Linnas Siccas και Cala Liberotto.

Διαμονή

Οι τιμές διαμονής στο Orosei κυμαίνονται γύρω στα 80 ευρώ την υψηλή περίοδο και κάτω από 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο την χαμηλή περίοδο.

Θα βρείτε τις περισσότερες από τις φθηνότερες προσφορές στο μικρότερο θέρετρο Cala Liberotto, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί διοικητικά μέρος του Orosei. Ωστόσο, λόγω της κακής προσβασιμότητας των παραλιών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πιθανότατα θα έχετε νοικιασμένο αυτοκίνητο και επομένως η διαμονή πιο μακριά από το κέντρο του Orosei δεν θα είναι πρόβλημα.

Μεταφορά

Λόγω της μη προσβασιμότητας των παραλιών και της σχετικά μεγάλης απόστασης της πόλης από τη θάλασσα, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Orosei είναι με αυτοκίνητο.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σαρδηνία

Η πόλη βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο SS125 που ακολουθεί ολόκληρη την ανατολική ακτή της Σαρδηνίας. Η απόσταση από την Όλμπια είναι 83 χιλιόμετρα, ενώ η απόσταση από το Κάλιαρι είναι 217 χιλιόμετρα.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.