Sólheimajökull

Sólheimajökull

Το Sólheimajökull είναι η πλησιέστερη εύκολα προσβάσιμη μεγάλη παγετώδης έξοδος στο Ρέικιαβικ και ένα δημοφιλές σημείο στάσης στον περιφερειακό δρόμο. Το Sólheimajökull έχει μήκος 8 χλμ. και είναι η μεγαλύτερη γλώσσα του παγετώνα Mýrdalsjökull.

Σύγκριση τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων - Ισλανδία

Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από τη λίμνη, η οποία σχηματίζεται από το λιώσιμο του παγετώνα, και να περπατήσετε σε στερεό έδαφος μέχρι το επίπεδο του άκρου της γλώσσας του παγετώνα, όπου μπορείτε να έχετε υπέροχη θέα του παγετώνα.

Δεν είναι δυνατή η απευθείας ανάβαση στον παγετώνα χωρίς οδηγό, αλλά υπάρχουν διάφορα πρακτορεία που προσφέρουν περιηγήσεις (συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης εξοπλισμού) στον παγετώνα Sólheimajökull και στις σπηλιές πάγου. Οι τιμές κυμαίνονται από 14 000 isk και οι εκδρομές διαρκούν συνήθως 2-4 ώρες. Περιπατητικές περιηγήσεις στον παγετώνα Sólheimajökull προσφέρονται από το Adventures.com.

Πώς να πάτε εκεί;

Ο παγετώνας είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο, υπάρχει ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος (αρ. 221) που οδηγεί στη λίμνη, ο οποίος διέρχεται από τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο αρ. 1, σε απόσταση 3 χλμ.

Από το Ρέικιαβικ, το Sólheimajökull απέχει 165 χλμ. (βλ. χάρτη διαδρομής) και μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με μια στάση στο κοντινό ναυάγιο αεροπλάνου DC-3, στην παραλία Reynisfjara ή στον καταρράκτη Skógafoss.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ισλανδία.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.