Γύρω από το Ισλανδία

Πιτσουνάδα με χοντρά δόντια

Ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να γνωρίσετε σωστά το νησί είναι με το αυτοκίνητο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν μόνο μεταξύ των πόλεων και η συχνότητα δεν είναι πολύ υψηλή.

Η πληρωμή των τουριστικών λεωφορείων είναι σημαντικά ακριβότερη από την ενοικίαση αυτοκινήτου, ακόμη και αν συνυπολογιστεί η τιμή της βενζίνης. Μπορεί να αξίζει τον κόπο όταν ταξιδεύετε με ένα άτομο, αλλά ποτέ με 2 ή περισσότερα άτομα.

Αναζήτηση καταλύματος στην Ισλανδία

Με αυτοκίνητο

Οδηγείτε δεξιά στην Ισλανδία.

Η πυκνότητα της κυκλοφορίας εδώ είναι αρκετά αραιή και πραγματικά δεν πρόκειται να κολλήσετε σε μποτιλιάρισμα. Το οδικό δίκτυο δεν είναι πολύ πυκνό, γεγονός που οφείλεται στο ανάγλυφο του εδάφους και στον αραιό πληθυσμό της Ισλανδίας.

Υπάρχει ένας κύριος δρόμος γύρω από ολόκληρο το νησί, η διαδρομή 1, γνωστή και ως Ring road. Αυτή η διαδρομή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ταξιδιωτών επειδή μπορεί να σας κάνει το γύρο της Ισλανδίας σε λίγες ημέρες και μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά του ισλανδικού τοπίου κατά μήκος της διαδρομής. Ωστόσο, ορισμένα τμήματά του είναι χαλικόστρωτα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι μέσα από το κέντρο της Ισλανδίας, παρά μόνο χαλικόστρωτοι ορεινοί δρόμοι που είναι ανοιχτοί μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Μια εξαιρετική ιστοσελίδα για τους δρόμους στην Ισλανδία με webcams για την κατάσταση των δρόμων είναι η www.road.is.

Αν φέρετε το δικό σας αυτοκίνητο στην Ισλανδία με πλοίο, δεν υπάρχει καμία γραφειοκρατία για να ασχοληθείτε, είναι σαν να περνάτε τα σύνορα με την Αυστρία ή τη Γερμανία.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση στην Ισλανδία, τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων και την κυκλοφορία και τους δρόμους, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Τουριστικά λεωφορεία

Κατά τη θερινή περίοδο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τουριστικά λεωφορεία εταιρειών, οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές είναι οι Reykajvik Excursions ή η Grayline. Αυτές ειδικεύονται στη διοργάνωση εκδρομών ή ακόμη και τακτικών δρομολογίων που δεν εξυπηρετούνται από τα τακτικά λεωφορεία.

Προορισμοί στους οποίους μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από το Ρέικιαβικ:

 • Χρυσός κύκλος - τιμές από 9 000 isk
 • Landamannalaugar - τιμές από 14 000 isk
 • Þórsmörk - τιμές από 15 000 isk
 • Blue Lagoon - τιμές από 7 000 isk
 • Νότια ακτή - πολλές επιλογές από μικρότερες εκδρομές μισής ημέρας έως 12 ωρών με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 12 000 isk και 25 000 isk

Τα δρομολόγια των τουριστικών λεωφορείων και συνδέσμους για την αγορά εισιτηρίων μπορείτε επίσης να βρείτε στο nat.is.

Σύνδεσμος λεωφορείων

Τα συνηθισμένα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών λειτουργούν από μία μόνο εταιρεία στην Ισλανδία, την Straetó. Λειτουργεί υπεραστικά δρομολόγια καθώς και δημόσιες συγκοινωνίες στο Ρέικιαβικ και το Ακουρέιρι. Τα λεωφορεία αξίζει να τα χρησιμοποιήσετε μόνο στο Ρέικιαβικ. Στην πρωτεύουσα, υπάρχει ένα τακτικό σύστημα δημόσιων μεταφορών με περίπου 30 γραμμές, οι οποίες έχουν αστικά διαστήματα περίπου 15 λεπτών τις καθημερινές και 30 λεπτών τα Σαββατοκύριακα.

Οιτιμές των εισιτηρίων στο Ρέικιαβικ είναι σχετικά υψηλές. Πρέπει πρώτα να αγοράσετε μια κάρτα KLAPP (βλ. κατάλογο πωλητών) για 1 000 isk, η οποία είναι επίσης ένα προφορτωμένο ποσό που μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε το εισιτήριό σας. Υπάρχουν μόνο δύο τύποι εισιτηρίων:

 • Μονό εισιτήριο - με δυνατότητα μεταφοράς για 75 λεπτά: 570 isk / 1 ζώνη (όλο το Ρέικιαβικ βρίσκεται σε 1 ζώνη).
 • Monthly: 8 000 isk

Τοποθετείτε πάντα την κάρτα στον αναγνώστη κατά την επιβίβαση, δεν την τοποθετείτε κατά την αποβίβαση. Η κάρτα μπορεί να επαναφορτιστεί μόνο μέσω του klappid.is στην ενότητα "Οι σελίδες μου".

Είναι πιο βολικό να πληρώνετε μέσω της εφαρμογής για κινητά Klappid.

Προς το παρόν, εξακολουθεί να είναι δυνατή η πληρωμή του κομίστρου με μετρητά στον οδηγό, αλλά μόνο σε ακριβή αξία.

Οι τιμές των υπεραστικών εισιτηρίων υπολογίζονται ανά ζώνη, δηλαδή 570 isk επί τον αριθμό των ζωνών. Ωστόσο, είναι πολύ απίθανο να χρησιμοποιήσετε τακτικά λεωφορεία όταν ταξιδεύετε στην Ισλανδία. Συνήθως δεν σταματούν σε τουριστικά αξιοθέατα και όταν περνούν από κάποια, εκτελούν δρομολόγια μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα το πολύ, και ακόμη και τότε όχι κάθε μέρα.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων εκτός του Ρέικιαβικ μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο straeto.is. Για παράδειγμα, η διαδρομή από το Ρέικιαβικ προς τη 2η μεγαλύτερη πόλη Akureyri περνάει από 22 ζώνες, δηλαδή θα πληρώσετε για ένα εισιτήριο 10 780 isk. Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο Keflavík με τη γραμμή 55 του λεωφορείου κοστίζει στη συνέχεια 1 960 isk.

Αεροπορικές μεταφορές

Η Ισλανδία διαθέτει επίσης εσωτερική αεροπορική υπηρεσία, η οποία είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται ιδίως τον χειμώνα, όταν το χιόνι μπορεί να καταστήσει δύσκολη τη μετακίνηση με αυτοκίνητο. Φυσικά, το κόστος του αεροπορικού ταξιδιού είναι υψηλότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε άλλα μέσα μεταφοράς, και ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής από το Ρέικιαβικ στο Ακουρέιρι θα σας κοστίσει συνήθως 125 ευρώ.

Οι εσωτερικές πτήσεις εκτελούνται από την Icelandair, η οποία μπορεί να σας μεταφέρει πέρα από τις μεγαλύτερες ισλανδικές πόλεις σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ισλανδίας ή της Γροιλανδίας. Όλες οι εσωτερικές πτήσεις αναχωρούν από το αεροδρόμιο RKV του Ρέικιαβικ, ακριβώς στο κέντρο της πόλης, και όχι από το διεθνές αεροδρόμιο Keflavík.

Οι πτήσεις με την Icelandair μπορούν να αγοραστούν φτηνά μέσω της ιστοσελίδας icelandair.com. Εάν θα αγοράσετε τα εισιτήριά σας μέσω του skyscanner.com, ιδανικά κάντε κλικ απευθείας στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία εκτελεί τα ακόλουθα δρομολόγια: Η αεροπορική εταιρεία Icelandeland εκτελεί τα ακόλουθα δρομολόγια:

ΗNorlandair είναι επίσης μια σημαντική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελεί πτήσεις από το Ρέικιαβικ (RKV) προς τα μικρά αεροδρόμια Bildudalur (BIU) και Gjögur (GJR) στη χερσόνησο Westfjords, με ναύλους μετ' επιστροφής γύρω στα 160 ευρώ.

Επίσης, πετάει από το Akureyri προς το νησί Grímsey και προς τα μικρά βόρεια αεροδρόμια Thorshofn και Vopnafjordur με ναύλους μετ' επιστροφής γύρω στα 120 eur. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από την ιστοσελίδα norlandair.is/en.

Επιπλέον, η μικρή αεροπορική εταιρεία Eagle Air πετάει επίσης από το Ρέικιαβικ προς το αεροδρόμιο Húsavík στα βόρεια του νησιού, το αεροδρόμιο Höfn στην απώτατη νότια ακτή και επίσης προς το αρχιπέλαγος Vestmannaeyjar. Ωστόσο, οι τιμές των εισιτηρίων μετ' επιστροφής είναι υπέρογκες και ξεκινούν από περίπου 300 ευρώ. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από την ιστοσελίδα eagleair.is.

Πλοία

Εντός της Ισλανδίας λειτουργούν 4 δημόσια πορθμεία που μεταφέρουν τόσο ανεξάρτητους πεζούς όσο και αυτοκίνητα.

 • Αρχιπέλαγος Vestmannaeyjar από το λιμάνι Landeyjahöfn: Το Herjólfur εκτελεί δρομολόγια αρκετές φορές την ημέρα.
 • Νησί Grímsey από το λιμάνι Dalvík: καθημερινά το καλοκαίρι, 3 φορές την εβδομάδα το χειμώνα από το Samskip
 • Νήσος Hrísey από το λιμάνι Árskógssandur: κάθε δύο ώρες με το Sævar
 • Οι χερσονήσοι Snæfellsnes και Westfjords με στάση στο Flatey συνδέονται με το Seatours

Άλλα τακτικά πλοία εκτελούν δρομολόγια από το Ísafjörður προς τη χερσόνησο Hornstrandir, βλέπε πληροφορίες στις λεπτομέρειες της τοποθεσίας.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.