Πηγαίνοντας στο Ισλανδία

Πιτσουνάδα με χοντρά δόντια

Βασικά, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να φτάσετε στην Ισλανδία - με το δικό σας αυτοκίνητο σε συνδυασμό με πλοίο ή με αεροπλάνο.

Αεροπορικώς προς την Ισλανδία

Το αεροπορικό ταξίδι γίνεται σχεδόν πάντα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Keflavík KEF. Περιστασιακές εποχιακές καλοκαιρινές πτήσεις πετούν επίσης προς το αεροδρόμιο Akureyri AEY στη βόρεια ακτή.

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Ισλανδία από πολλές πόλεις της Ευρώπης, του Καναδά και των ΗΠΑ.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι παραδοσιακά υψηλότερες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά φθηνές το χειμώνα.

Βρείτε πτήσεις προς Ισλανδία

Οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες πετούν κυρίως προς το αεροδρόμιο Keflavik:

  • Icelandair - ένα ευρύ δίκτυο δρομολογίων προς όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά.
  • PLAY - ο ισλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους προσφέρει φθηνά εισιτήρια προς προορισμούς στην Ευρώπη και σε αρκετές πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά
  • Wizz Air - φθηνές πτήσεις προς πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
  • easyJet - φθηνές πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιταλία
  • Jet2.com - συχνές πτήσεις που συνδέονται με πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου

Απευθείας πτήσεις προς την Ισλανδία προσφέρουν επίσης η Delta, η British Airways, η Air Baltic, η Lufthansa, η Transavia, η Air Greenland και πολλές άλλες.

Πλοία για την Ισλανδία

Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με το δικό σας αυτοκίνητο, θα έχετε το πλεονέκτημα να εξοικονομήσετε χρήματα για τις μετακινήσεις σας στην Ισλανδία. Προετοιμαστείτε για ένα μακρύ ταξίδι.

Η διαδρομή με πλοίο από τη Δανία προς την ανατολική ακτή της Ισλανδίας διαρκεί 45 ώρες και αναχωρεί μία φορά την εβδομάδα. Θα περάσετε μέσω των Νήσων Φερόε, όπου μπορείτε να κάνετε μια στάση. Αξίζει να αγοράσετε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο αρκετά νωρίτερα.

Το μόνο τακτικό πλοίο για την Ισλανδία από την Ευρώπη είναι το πλοίο Smyril Line. Η σύνδεση γίνεται συνήθως με ένα πλοίο που ονομάζεται MS Norröna. Πλέει από το λιμάνι Hirtshals της Δανίας προς το ισλανδικό λιμάνι Seyðisfjörður στα ανατολικά του νησιού.

Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την εποχή και, για παράδειγμα, τον Ιανουάριο είναι υπερδιπλάσιες από ό,τι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Με ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνετε μόνο ανά αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιβατών. Ωστόσο, η Smyril Line χρεώνει το αυτοκίνητο και τον επιβάτη ξεχωριστά.

  • Ώρα απόπλου: Η Smyril Smyril είναι μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών της: 45 ώρες
  • Συχνότητα: μία φορά την εβδομάδα (έως και δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών)
  • Τιμή με αυτοκίνητο και 2 επιβάτες για μία διαδρομή: 200 eur έως 480 eur (ποικίλλει ανάλογα με την εποχή)

Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής δεν πωλούνται με έκπτωση και είναι απλώς διπλάσια της τιμής του εισιτηρίου μιας διαδρομής.

Ηλεκτρονικές κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση smyril-line.com.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία από το λιμάνι του Seyðisfjörður και η πλησιέστερη υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται στο Egilsstadir, 30 χλμ. μακριά. Η διαδρομή με το πλοίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλη αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Ισλανδία με αυτοκίνητο.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.