Ασφάλεια και προστασία στο Ισλανδία

Πιτσουνάδα με χοντρά δόντια

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία στην Ισλανδία; Είναι ασφαλής και ποια είναι τα μέρη με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας;

Αναζήτηση καταλύματος στην Ισλανδία

Κίνδυνοι για την υγεία

Αν σκοπεύετε να πάτε στα βουνά, ελέγχετε πάντα την πρόγνωση του καιρού στον επίσημο ιστότοπο safetravel.is, αλλά αυτή μπορεί να αλλάζει ανά ώρα, αν όχι ανά λεπτό.

Έχετε πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και μην παίρνετε περιττά ρίσκα. Εάν ταξιδεύετε το χειμώνα, να έχετε έτοιμο ζεστό και αδιάβροχο ρουχισμό.

Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις πινακίδες.

Παρόλο που οι θερμοκρασίες στην Ισλανδία είναι αρκετά χαμηλές το καλοκαίρι, να έχετε έτοιμο το αντηλιακό σας.

Η κατανάλωση νερού της βρύσης είναι απολύτως ασφαλής και το νερό της βρύσης είναι πολύ καθαρό στην Ισλανδία. Μερικές φορές μπορείτε να μυρίσετε το θείο που υπάρχει στο γεωθερμικό ζεστό νερό, αλλά όχι στο κρύο νερό. Αφήστε λοιπόν το νερό να στραγγίξει για λίγο.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Σίγουρα δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό ταξιδιωτικό εμβολιασμό για την Ισλανδία. Ο κίνδυνος να κολλήσετε κάποια εξωτική ασθένεια, ηπατίτιδα ή λύσσα για παράδειγμα, είναι ελάχιστος εδώ.

Δεν υπάρχουν εξωτικές ασθένειες στην Ισλανδία.

Επικίνδυνα ζώα

Η ηπειρωτική Ισλανδία είναι ασφαλής για τους τουρίστες και δεν υπάρχουν επικίνδυνα ζώα.

Παρόλο που θα δείτε συχνά αγάλματα πολικών αρκούδων σε καταστήματα αναμνηστικών, δεν ζουν στην ισλανδική άγρια φύση.

Δεν υπάρχουν φίδια ή επικίνδυνα έντομα.

Ούτε αδέσποτα σκυλιά συναντώνται στην Ισλανδία σε κανένα βαθμό.

Εγκληματικότητα

Η Ισλανδία είναι μία από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κίνδυνος καταστροφών

Οι φυσικές καταστροφές στην Ισλανδία συμβαδίζουν με την ομορφιά του τοπίου. Λόγω της λεπτότητας της επιφάνειας της γης, είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε ηφαιστειακή δραστηριότητα ή σεισμούς, οι οποίοι συχνά προηγούνται μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

Σημαντική ηφαιστειακή δραστηριότητα καταγράφεται κατά μέσο όρο μία φορά κάθε πέντε χρόνια στην Ισλανδία, ενώ σήμερα υπάρχουν 30 ενεργά ηφαίστεια. Αξίζει να παρακολουθείτε τις διαδικτυακές προβλέψεις για την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ένας άλλος σημαντικός κίνδυνος για την ασφάλεια είναι οι ιδιοτροπίες του καιρού. Ενώ σπάνια θα συναντήσετε πραγματικά σκληρό παγετό ή χιονοστρώσεις πολλών μέτρων στην Ισλανδία, οι πολύ ισχυροί άνεμοι, οι παγωμένοι δρόμοι και οι μεγάλες περίοδοι σκοταδιού κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδίως όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, είναι συνηθισμένα φαινόμενα.

Παρακολουθήστε τον πολύ χρήσιμο ιστότοπο safetravel.is, ο οποίος εκδίδει καθημερινά προειδοποιήσεις για τις καιρικές ιδιοτροπίες και την πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Σημαντικές επαφές

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε το 112. Σε αυτόν τον αριθμό μπορείτε να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Ο διεθνής τηλεφωνικός κωδικός για την Ισλανδία είναι +354.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.