Καιρός σε Ισλανδία και καλύτερη ώρα για να πάτε

Πιτσουνάδα με χοντρά δόντια

Αν και η Ισλανδία βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, το κλίμα της είναι ήπιο για αυτό το γεωγραφικό πλάτος. Ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στο ηπιότερο κλίμα είναι το ρεύμα του Κόλπου, το οποίο προκαλεί θερμοκρασίες που φτάνουν τους 14°C από τον Ιούνιο έως τα τέλη Αυγούστου στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και παραμένουν στο μηδέν το χειμώνα. Ωστόσο, οι συνεχείς άνεμοι μπορεί να κάνουν το νησί να φαίνεται λίγο πιο κρύο από ό,τι δείχνει το θερμόμετρο.

Στην Ισλανδία, ο ήλιος δεν φαίνεται στον ουρανό για πολύ καιρό το χειμώνα. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας, το οποίο είναι συνήθως ορατό από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο με τις συμβουλές για την παρατήρηση:

Στην αρχή του καλοκαιριού, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δύση και την ανατολή του ήλιου του μεσονυκτίου επ' άπειρον.

Επειδή ο καιρός στην Ισλανδία μπορεί να είναι επικίνδυνος, συνιστούμε οπωσδήποτε να ελέγχετε το safetravel.is για ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις σχετικά με επικίνδυνα φαινόμενα.

Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού για την Ισλανδία στον επίσημο ιστότοπο της Ισλανδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας en.vedur.is.

Νοτιοδυτικά έναντι του υπόλοιπου νησιού

Η Ισλανδία μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη ανάλογα με τον τύπο του κλίματος.

 • Νοτιοδυτικά - λόγω της επιρροής του ρεύματος του Κόλπου, οι χειμώνες είναι ηπιότεροι, η χιονοκάλυψη είναι ασθενέστερη και τα καλοκαίρια είναι τα θερμότερα στο νησί, με θερμοκρασίες που σπάνια ξεπερνούν τους 19 °C. Βρέχει συχνά, αλλά κυρίως με τη μορφή βροχοπτώσεων. Οι χειμερινές θερμοκρασίες είναι συνήθως γύρω στους 0 °C. Το νοτιότερο τμήμα του νησιού είναι το πιο ηλιόλουστο (Vík í Mýrdal) και το αρχιπέλαγος Vestmannaeyjar.
 • Το κέντρο (Ισλανδικά υψίπεδα) - σκληρό κλίμα των βουνών και των ηφαιστείων που φτάνουν σε ύψος 1 000 έως 2 000 μέτρα, με πολύ χιόνι το χειμώνα και λιώσιμο των παγετώνων το καλοκαίρι. Το κέντρο της Ισλανδίας είναι συνήθως εντελώς απρόσιτο και αποκομμένο από τον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα- το καλοκαίρι είναι σύντομο, διαρκεί κυρίως από τον Ιούνιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
 • Βόρεια και ανατολικά - Το κλίμα στις βόρειες και ανατολικές ακτές είναι πολύ πιο ήπιο από ό,τι στο κέντρο του νησιού, αλλά πιο σκληρό από ό,τι στα νότια και δυτικά. Οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι σκληρές και μπορεί να πέσουν στους -25°C, ενώ τα καλοκαίρια είναι δροσερά και σύντομα.

Η Ισλανδία κατά τη διάρκεια του έτους

Οι ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου που αναφέρονται παρακάτω είναι κατά προσέγγιση και διαφέρουν έως και μισή ώρα μεταξύ του βόρειου και του νότιου τμήματος της Ισλανδίας.

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας του έτους, με μέσες θερμοκρασίες μεταξύ -3 °C και 3 °C στα νότια του νησιού και -6 °C έως 1 °C στα βόρεια και ανατολικά. Υπάρχουν ισχυροί άνεμοι που αισθάνονται τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά, και συχνά υπάρχει έντονο χιόνι στα βουνά, με χιόνι τακτικά πάνω από τα 500 μέτρα στα νοτιοδυτικά, αλλά κατά τα άλλα πέφτει συχνά βροχή και χιόνι και συχνά είναι εντελώς συννεφιασμένος για πολλές ημέρες κάθε φορά.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 11:30, 10:10
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 15:15, 17:00

Μεγάλο μέρος των τουριστικών αξιοθέατων στο κέντρο και στα δυτικά του νησιού είναι εντελώς απρόσιτα. Είναι δυνατή μόνο η άνετη μετακίνηση κατά μήκος των κεντρικών δρόμων. Στα βόρεια και στο κέντρο της Ισλανδίας, οι θερμοκρασίες παγετού κάτω από -15 °C δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ο καιρός τον Φεβρουάριο

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις στην Ισλανδία είναι γενικά αρκετά δύσκολες και αυτό ισχύει διπλά τον Φεβρουάριο, ο οποίος είναι ένας από τους λιγότερο προβλέψιμους μήνες του έτους. Οι μόνες βεβαιότητες είναι οι μέσες θερμοκρασίες γύρω στους -3 °C έως 3 °C, με τα βόρεια να εξακολουθούν να είναι περίπου 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Διαφορετικά, ηλιοφάνεια, καταρρακτώδης βροχή, πυκνό χιόνι, θερμοκρασίες υπό και άνω του μηδενός, ισχυροί τυφώνες και καθόλου άνεμος μπορεί να εναλλάσσονται ταχύτατα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Φεβρουάριος, εν ολίγοις, μπορεί να παρουσιάσει όλες τις πτυχές του ισλανδικού καιρού στην πιο σκληρή του μορφή. Από την άλλη πλευρά, είναι το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου που εμφανίζονται οι καλύτερες συνθήκες για την παρατήρηση του σέλαος.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 10:10, 9:10
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 17:00, 18:00

Καιρός Μάρτιος

Ο Μάρτιος εξακολουθεί να είναι χειμερινός μήνας στην Ισλανδία, αλλά με ραγδαία αύξηση των ωρών ημέρας. Αναμείνατε κανονικές θερμοκρασίες μεταξύ -2°C και 4°C, με ισχυρούς ανέμους όπως πάντα, αλλά όχι τόσο δυσάρεστους όσο στη μέση του χειμώνα.

Ο καιρός αλλάζει γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βροχή, χιόνι και ηλιοφάνεια συχνά. Με τον ήλιο πάντα χαμηλά στον ορίζοντα, δημιουργεί ένα μαγικό παιχνίδι φωτός και σκιάς το πρωί και νωρίς το βράδυ. Οι σπηλιές πάγου στο Skaftafell, για παράδειγμα, είναι πανέμορφες τον Μάρτιο. Οι αρχές Μαρτίου είναι ακόμα μια καλή εποχή για να δείτε το έντονο βόρειο σέλας.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 8:30, 6:40
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 18:30, 20:10

Όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι και οι περισσότεροι δευτερεύοντες δρόμοι στις περιοχές Westfjords είναι κλειστοί και οι κύριοι δρόμοι ενδέχεται να είναι παγωμένοι. Ο Μάρτιος είναι δημοφιλής μήνας για σκι.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο οι μέσες θερμοκρασίες στη νότια Ισλανδία ξεπερνούν επιτέλους το μηδέν και κυμαίνονται μεταξύ 1°C και 6°C. Το χιόνι είναι ήδη εξαιρετικό στα νότια τμήματα, αλλά ο βορράς και τα ισλανδικά υψίπεδα εξακολουθούν να είναι κρυμμένα κάτω από υψηλά στρώματα χιονιού, οπότε οι περισσότεροι ορεινοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Οι βροχοπτώσεις μειώνονται και είναι κυρίως βροχή/χιόνι με τη μορφή γρήγορων βροχών με συχνά ηλιόλουστα "παράθυρα". Καθώς ο Απρίλιος δεν είναι πλέον η εποχή του σέλαος και αντίθετα το καλοκαίρι απέχει πολύ από το τέλος του, οι τιμές των καταλυμάτων είναι από τις χαμηλότερες του έτους.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 6:30, 4:50
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 20:15, 21:45

Καιρός: Μάιος

Η Ισλανδία τον Μάιο χαρακτηρίζεται από αργή άνοδο της θερμοκρασίας, με μέσο ημερήσιο όρο περίπου 6°C, αλλά όλο και συχνότερα εμφανίζονται διψήφια νούμερα στις μετεωρολογικές προβλέψεις. Ο καιρός μπορεί να περιγραφεί ως "κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κατά διαστήματα βροχερός"... όπως κάθε άλλος μήνας του έτους. Είναι όμως γεγονός ότι τα άκρα του καιρού μετριάζονται τον Μάιο, με εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους να εμφανίζονται σπάνια. Ολοήμεροι παγετοί εμφανίζονται μόνο ψηλά στα βουνά.

Τα πρώτα κάμπινγκ ανοίγουν τον Μάιο και ορισμένοι ορεινοί δρόμοι ανοίγουν στο τέλος του μήνα. Από το δεύτερο μισό του Μαΐου εμφανίζονται τα πρώτα φύλλα στα δέντρα και το γρασίδι αρχίζει να πρασινίζει.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 4:45, 3:00
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 21:50, 23:30

Από το δεύτερο μισό του Μαΐου και μετά, δεν θα βιώσετε εντελώς σκοτεινή νύχτα στην Ισλανδία, αν και εξακολουθεί να σκοτεινιάζει σημαντικά για τουλάχιστον 2-3 ώρες στη μέση της νύχτας.

Καιρός τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος στην Ισλανδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται συνήθως γύρω στους 13°C, αλλά στα νότια μπορεί σπάνια να πλησιάσουν τους 20°C. Ο Ιούνιος είναι ο λιγότερο βροχερός μήνας, αλλά οι πιθανότητες να πέφτουν μερικές σταγόνες τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι πολύ μεγάλες, οπότε φέρτε μαζί σας τα μπουφάν σας.

Το τοπίο της Ισλανδίας είναι καταπράσινο, με το χιόνι να υποχωρεί από τα βουνά και τους τελευταίους ορεινούς δρόμους και τα κάμπινγκ να ανοίγουν. Ο Ιούνιος είναι επίσης ο πιο διάσημος μήνας για τον ήλιο του μεσονυκτίου.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 3:00, 2:00
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 23:30, 0:15

Καθώς ολόκληρη η Ισλανδία βρίσκεται κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο, ο πλήρης ήλιος εξαφανίζεται πάντα πίσω από τον ορίζοντα για τουλάχιστον μία ώρα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας είναι τόσο φωτεινός όσο μια κανονική ανατολή ή δύση του ήλιου, και μην περιμένετε νυχτερινή κατήφεια ή ακόμη και σκοτάδι.

Καιρός τον Ιούλιο

Στατιστικά, ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας στην Ισλανδία, με μέσο όρο περίπου 15°C (59°F), ενώ σε ακραίες περιπτώσεις στα νότια η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 20°C (68°F). Με περιστασιακές βροχές και ήλιο που εναλλάσσεται με σύννεφα για μεγάλο μέρος της ημέρας, ο Ιούλιος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να ταξιδέψετε στην Ισλανδία.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, με χιόνι μόνο στα υψηλότερα σημεία των βουνών και των παγετώνων. Από την άλλη πλευρά, οι σπηλιές των παγετώνων που λιώνουν είναι κλειστές και μπορεί να είναι επικίνδυνα ασταθείς.

 • Ώρα ανατολής του ήλιου (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 2:00, 4:15
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 0:15, 22:30

Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ιουλίου δεν θα βιώσετε ποτέ σκοτεινή νύχτα, μόνο προς το τέλος του μήνα σκοτεινιάζει στη μέση της νύχτας, αλλά και πάλι όχι τόσο ώστε να χρειαστεί να ανάψετε τον εξωτερικό δημόσιο φωτισμό.

Καιρός τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι στους άνετους 14°C, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χιόνι πουθενά στην Ισλανδία και η μόνη βροχή είναι με τη μορφή βροχών. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έχετε πολλές πιθανότητες να έχετε ηλιοφάνεια τουλάχιστον για ένα μέρος της ημέρας. Στα βόρεια και ανατολικά, οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 18 °C τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας αρχίζουν να γίνονται αισθητές, τόσο στις θερμοκρασίες όσο και στο φως της ημέρας. Η φύση εξακολουθεί να είναι καταπράσινη. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα γκρίζο ηφαιστειακό τοπίο όλο το χρόνο.

 • Ώρα ανατολής του ήλιου (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 4:15, 5:50
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 22:30, 20:40

Καιρός Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο τελειώνει η καλοκαιρινή περίοδος στην Ισλανδία. Η θερμοκρασία πέφτει στους 12 °C, αλλά παγετός δεν εμφανίζεται παρά μόνο στα υψηλότερα σημεία των βουνών και χιόνι πέφτει σπάνια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι βροχές και οι συννεφιές γίνονται όλο και πιο συχνές, αλλά σπάνια είναι αρκετά δυσάρεστες ώστε να επηρεάσουν σημαντικά τις διακοπές.

Χάρη στο θερμό ρεύμα του Κόλπου, οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες διατηρούνται μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά αρχίζει να φυσάει πιο δυνατά, οπότε θα χρειαστούν πιο ζεστά ρούχα. Τα λίγα δέντρα που φυτρώνουν στην Ισλανδία παίρνουν όμορφες φθινοπωρινές αποχρώσεις, αλλά τα λιβάδια παραμένουν αειθαλή.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 5:50, 7:20
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 20:40, 19:00

Τα περισσότερα κάμπινγκ κλείνουν συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Καιρός τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο η μέση θερμοκρασία επιστρέφει σε μονοψήφια επίπεδα γύρω στους 8°C, περίπου έναν βαθμό χαμηλότερα στα βόρεια. Συχνά σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα, αλλά από την άλλη πλευρά σπάνια βρέχει όλη την ημέρα. Το χιόνι εξακολουθεί να είναι σπάνιο φαινόμενο στις παράκτιες περιοχές, αλλά στα βουνά έχει ήδη αρχίσει να χιονίζει τακτικά και οι πρώτοι δευτερεύοντες δρόμοι κλείνουν.

Τα δέντρα (συνήθως μόνο στις πόλεις, καθώς στην ύπαιθρο δεν υπάρχουν) είναι πολύχρωμα, το γρασίδι γίνεται σιγά σιγά καφέ. Στο τέλος του μήνα υπάρχει πιθανότητα να δείτε το Βόρειο Σέλας, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τις σχετικά μεγάλες ώρες της ημέρας.

 • Ώρα ανατολής του ηλίου (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 7:20, 9:00
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 19:00, 17:00

Καιρός: Νοέμβριος

Τον Νοέμβριο, ο χειμώνας στην Ισλανδία κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του. Η μέση θερμοκρασία στα νότια κυμαίνεται γύρω στους 0 °C, στα βόρεια και ανατολικά γύρω στους -1 °C. Χιονίζει όλο και πιο συχνά στα πεδινά, ο ουρανός είναι συννεφιασμένος τις περισσότερες ώρες της ημέρας και οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν στην επιφάνεια κυρίως στις νότιες και δυτικές ακτές.

Ο Νοέμβριος είναι ένας από τους πιο απρόβλεπτους μήνες, ο καιρός αλλάζει πολύ γρήγορα, με δυνατή βροχή που ακολουθείται από δυνατό χιόνι, άνεμο που ακολουθείται από ανυπαρξία ανέμου και λίγες ακτίνες ηλιοφάνειας.

 • Ώρα ανατολής του ήλιου (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 9:00, 10:50
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 17:00, 15:30

Καιρός Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο σκοτεινός μήνας στην Ισλανδία. Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους -2 °C και γύρω στους -4 °C στα βόρεια. Τον Δεκέμβριο, χιονίζει ήδη τακτικά σε όλο το νησί, ενώ μόνο στα νοτιοδυτικά γύρω από το Ρέικιαβικ σημειώνονται περιστασιακές βροχοπτώσεις.

Οι μακρές νύχτες καθιστούν τον Δεκέμβριο καλό μήνα για την παρατήρηση του σέλαος, αλλά το μειονέκτημα είναι οι συχνές και μακρές συννεφιές του ουρανού, οι οποίες λογικά καθιστούν την παρατήρηση αδύνατη. Η ιδανική δραστηριότητα για τον Δεκέμβριο είναι η εξερεύνηση παγετωνικών σπηλαίων, τα οποία είναι ασφαλή και σταθερά λόγω του παγωμένου πάγου.

 • Ώρα ανατολής (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 10:50, 11:30
 • Ώρα ηλιοβασιλέματος (πρώτη και τελευταία ημέρα του μήνα) - περίπου 15:30, 15:15

Πολλοί δευτερεύοντες δρόμοι είναι αδιάβατοι και το κέντρο του νησιού είναι σχεδόν εντελώς απροσπέλαστο, όπως και μεγάλα τμήματα της χερσονήσου Westfjords.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Ρέικιαβικ - Ζεστάνετε τα οστά σας στις ιαματικές πηγές

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
χιόνι
2 °C
Φεβρουάριος
χιόνι
3 °C
Μάρτιος
βροχερό
3 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
6 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
10 °C
Ιούνιος
ηλιόλουστο
12 °C
Ιούλιος
ηλιόλουστο
14 °C
Αύγουστος
ηλιόλουστο
13 °C
Σεπτέμβριος
ηλιόλουστο
11 °C
Οκτώβριος
βροχερό
7 °C
Νοέμβριος
βροχερό
4 °C
Δεκέμβριος
χιόνι
3 °C

Πότε να πάτε στο Ισλανδία

Οι μήνες με τη μεγαλύτερη κίνηση είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, κυρίως λόγω του θερμότερου καιρού και των μεγάλων ημερών. Τα περισσότερα μουσεία, κάμπινγκ και άλλα τουριστικά αξιοθέατα είναι ανοιχτά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν θέλετε να είστε πιο σίγουροι ότι θα έχετε τουλάχιστον μερικές ώρες ηλιοφάνειας και πραγματικά μεγάλες, φωτεινές ημέρες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο για να εξερευνήσετε τη φύση της Ισλανδίας, τότε πηγαίνετε κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Αγοράστε εκπτωτικά εισιτήρια κατά τη χαμηλή περίοδο

Ωστόσο, αν ο κύριος στόχος σας είναι να δείτε το Βόρειο Σέλας ή να κάνετε σκι, για παράδειγμα, πηγαίνετε στην Ισλανδία αποκλειστικά το χειμώνα. Σε γενικές γραμμές, οι καλύτερες συνθήκες για την παρατήρηση του σέλαος είναι τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο, και στη συνέχεια ειδικά τον Φεβρουάριο/Μάρτιο, όταν είναι αρκετά σκοτεινά αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει ο ουρανός.

Ωστόσο, αν πάτε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, δεν θα έχετε πολύ φως της ημέρας. Επιπλέον, συχνά υπάρχουν μεγάλες ημέρες με συννεφιασμένο ουρανό κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, ματαιώνοντας κάθε πιθανότητα να δείτε το Βόρειο Σέλας.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.