Πού να μείνετε στο Ισλανδία

Πιτσουνάδα με χοντρά δόντια

Θα πάτε διακοπές στην Ισλανδία; Μάθετε ποιες τοποθεσίες και πόλεις είναι οι καλύτερες, φθηνότερες και πιο πρακτικές για διαμονή στην Ισλανδία.

Πού να μείνετε στην Ισλανδία

Βρείτε όλα τα διαθέσιμα μέρη για να μείνετε, για παράδειγμα στο δημοφιλές Booking.com.

Βρείτε καταλύματα σε Iceland

Αν πρόκειται να πάτε στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, κλείστε το κατάλυμά σας πολύ νωρίτερα, ακόμη και 6 μήνες ή και περισσότερο! Οι προσφορές λιγοστεύουν γρήγορα και οι τιμές αυξάνονται σημαντικά όσο πλησιάζει η ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Ρέικιαβικ και νοτιοδυτικά

Το πιο πυκνοκατοικημένο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού είναι επίσης μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για διαμονή. Εδώ θα βρείτε την πρωτεύουσα και μακράν τη μεγαλύτερη πόλη, το Ρέικιαβικ, καθώς και το μοναδικό μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο, το Κέφλαβικ. Αρκετά εύκολα προσβάσιμα φυσικά αξιοθέατα του λεγόμενου "Χρυσού Κύκλου" συγκεντρώνονται επίσης εδώ.

Ρέικιαβικ - η μεγαλύτερη συγκέντρωση ξενοδοχείων, ξενώνων και φθηνότερων ξενώνων, καθώς και η καλύτερη διαθεσιμότητα υπηρεσιών κάθε είδους, εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων ή τοπικών ταξιδιωτικών γραφείων. Μπορείτε να μείνετε εδώ για ολόκληρη τη διαμονή σας, αν θέλετε να κάνετε μόνο ημερήσιες εκδρομές, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χάσετε τουλάχιστον την πρώτη ή την τελευταία νύχτα, λόγω της εγγύτητας με το αεροδρόμιο. Οι τιμές για τα δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο ξεκινούν από 55 EUR ανά διανυκτέρευση, η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή στην Ισλανδία.

Ο Χρυσός Κύκλος - ίσως το πιο διάσημο τουριστικό κύκλωμα της Ισλανδίας σας μεταφέρει σε διάφορα φυσικά αξιοθέατα. Αν ψάχνετε για πιο ήσυχο κατάλυμα στην ύπαιθρο, αλλά με εξαιρετική πρόσβαση στο Ρέικιαβικ και πολύ αξιοπρεπείς τιμές ακόμη και κάτω από 73 EUR ανά διανυκτέρευση σε οικογενειακούς ξενώνες, τότε μείνετε εδώ.

Νότια Ισλανδία

Η δημοφιλής νότια ακτή είναι γεμάτη με τουριστικά αξιοθέατα, και λόγω της σχετικά μεγάλης απόστασης από το Ρέικιαβικ, δεν αξίζει πραγματικά να έρθετε εδώ για ημερήσιες εκδρομές. Δεν θα βρείτε εδώ μια μεγάλη πόλη, αλλά υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία ή ξενώνες κοντά σε κάθε ένα από τα αξιοθέατα. Παρέχουμε πάντα συμβουλές για συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στις λεπτομέρειες της τοποθεσίας.

Vík í Mýrdal - ένα γνωστό τουριστικό χωριό, θα βρείτε πολλά καταλύματα στην περιοχή, οι χαμηλότερες τιμές εδώ ξεκινούν από περίπου 92 EUR ανά διανυκτέρευση. Πρόκειται για μια στρατηγική τοποθεσία με πολλά αξιοθέατα σε απόσταση 20-30 χλμ.

Höfn - η περιοχή γύρω από τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας ακτής είναι επίσης συχνά το πιο απομακρυσμένο μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε όταν ταξιδεύετε ανεξάρτητα στη νότια ακτή. Μέσα και γύρω από την πόλη θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από επαρχιακά ξενοδοχεία και ξενώνες με τιμές από περίπου 110 EUR.

Βόρεια Ισλανδία

Η ακτογραμμή στο βορρά είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος προορισμός για τους τουρίστες, εν μέρει λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αξιοθέατων, εν μέρει λόγω της εξωτικής απομόνωσής της. Υπάρχουν τρία κύρια τουριστικά κέντρα στη βόρεια Ισλανδία:

Λίμνη Mývatn - η περιοχή γύρω από τη λίμνη διαθέτει μεγάλο αριθμό αξιοθέατων στριμωγμένων σε μικρό χώρο. Η διαμονή εδώ προσφέρεται από μεγαλύτερα και ακριβά τουριστικά ξενοδοχεία, αλλά και φτηνούς ξενώνες με τιμές από 92 EUR μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ.

Húsavík - μια δημοφιλής τουριστική πόλη στις όχθες του κόλπου με τον μεγαλύτερο πληθυσμό φαλαινών στα ισλανδικά ύδατα. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι υψηλές ακριβώς στο Húsavík, αλλά θα βρείτε μερικούς φτηνούς ξενώνες στη γύρω ύπαιθρο από 73 EUR ανά διανυκτέρευση.

Το Akureyri - η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το πολεοδομικό συγκρότημα του Ρέικιαβικ - μπορεί να μην είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα, αλλά βρίσκεται σε στρατηγική θέση περίπου στα μισά της βόρειας περιφερειακής οδού και προσφέρει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων. Ωστόσο, οι τιμές είναι υψηλότερες από ό,τι στο Ρέικιαβικ, για παράδειγμα, και ξεκινούν από 92 EUR ανά διανυκτέρευση.

Δυτική Ισλανδία

Η πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή Westfjords σας καλεί για μια διαμονή στην παρθένα αλλά σχετικά προσιτή φύση. Τα πολυάριθμα ευρύχωρα φιόρδ προσφέρουν εντυπωσιακή θέα και η ελάχιστη τουριστική κίνηση θα σας προσφέρει ήρεμες διακοπές. Αναζητήστε καταλύματα σε αυτά τα μέρη:

Χερσόνησος Snæfellsnes - Η πιο πολυσύχναστη περιοχή της δυτικής Ισλανδίας με πανέμορφη τραχιά ακτογραμμή, παγετώνα και βράχους με όμορφους φάρους. Εδώ θα βρείτε το διάσημο βουνό Kirkjufell και το διάσημο χωριό Arnarstapi.

Westfjords - το κύριο τμήμα της δυτικής ακτής, που ονομάζεται Vestfirðir (Westfjords) στα ισλανδικά, προσελκύει εκατοντάδες όρμους, βουνά και απολίτιστα τοπία. Η διαμονή εδώ είναι ιδιαίτερα αποκεντρωμένη και συνήθως θα συναντήσετε ένα ξενοδοχείο ή έναν ξενώνα να στέκεται χαλαρά μέσα στο τοπίο.

Ísafjörður - η μεγαλύτερη πόλη στα δυτικά θα προσφέρει καταστήματα, εστιατόρια και αρκετά καταλύματα. Εδώ υπάρχει ένα αεροδρόμιο με εσωτερικές πτήσεις προς το Ρέικιαβικ, καθώς και μια αποβάθρα για σκάφη που κατευθύνονται προς την εντελώς αποκομμένη χερσόνησο Hornstrandir, η οποία είναι η πιο καθαρή ύπαιθρος της Ισλανδίας.

Ανατολική Ισλανδία

Οι λάτρεις των φιόρδ θα απολαύσουν την Ανατολική Ισλανδία με τα μνημειώδη βουνά, τους ελάχιστους τουρίστες και την αγνή φύση. Τα περισσότερα από τα φιόρδ είναι επίσης τέλεια προσβάσιμα, καθώς ο κεντρικός περιφερειακός δρόμος 1 ελίσσεται κατά μήκος τους. Μείνετε για 1 έως 3 διανυκτερεύσεις και απολαύστε την Ισλανδία στην ωμή της μορφή. Σε αντίθεση με τα δυτικά φιόρδ, τα ανατολικά έχουν πολύ καλύτερες υποδομές, αλλά είναι πολύ πιο μακριά από το Ρέικιαβικ.

ΤοEgilsstaðir - η μεγαλύτερη πόλη στα ανατολικά του νησιού με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει ως μια εξαιρετική στάση στην περιήγησή σας στα αξιοθέατα. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε καταρράκτες, φαράγγια και τα προαναφερθέντα φιόρδ.

Τιμές ξενοδοχείων στην Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς στον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε μια διανυκτέρευση σε 2κλινο δωμάτιο σε μικρότερους οικογενειακούς ξενώνες, συνήθως με κοινόχρηστα μπάνια (αλλά συνήθως πολύ καλά συντηρημένα), που κυμαίνονται από 73 EUR έως 128 EUR ανάλογα με την ελκυστικότητα του προορισμού.

Τα κλασικά ξενοδοχεία 3* συνήθως δεν πέφτουν κάτω από 147 EUR, με τιμές συνήθως γύρω στο 183 EUR για μια διανυκτέρευση σε ένα 2κλινο δωμάτιο. Οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες στο Ρέικιαβικ, κυρίως λόγω του υψηλού ανταγωνισμού. Αντίθετα, αναμείνατε υψηλότερες τιμές ακόμη και από 257 EUR ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία σε τουριστικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Ελέγξτε τις τιμές για διαμονή στην Ισλανδία στο booking.com, για παράδειγμα.

Οι τιμές κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι συνήθως 30-40% χαμηλότερες από ό,τι κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, τα πιο επιθυμητά και φθηνότερα καταλύματα κλείνονται μήνες πριν.

Κάμπινγκ στην Ισλανδία

Ένας δημοφιλής τρόπος για να αποφύγετε τις υψηλές τιμές των ξενοδοχείων είναι το κάμπινγκ και η κατασκήνωση. Ωστόσο, λόγω της αλματώδους αύξησης του αριθμού των τουριστών και της απερισκεψίας τους, οι κανόνες προσαρμόστηκαν μετά το 2015 και το εντελώς ελεύθερο κάμπινγκ οπουδήποτε είναι πρακτικά αδύνατο πλέον στα πιο δημοφιλή μέρη.

Ποιοι είναι οι κανόνες για τον ύπνο σε αυτοκίνητο;

Αν σκέφτεστε να τινάξετε εντελώς στον αέρα τον λογαριασμό διαμονής σας κοιμώμενοι στο αυτοκίνητό σας σε ελεύθερους χώρους στάθμευσης, θα ενεργήσετε παράνομα. Το να κοιμάστε στο αυτοκίνητό σας εκτός κάμπινγκ απαγορεύεται σε ολόκληρη την Ισλανδία, και δεδομένων των κακών εμπειριών των ντόπιων με τους τουρίστες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσετε να αποφύγετε ένα πρόστιμο.

Έτσι, μπορείτε να κοιμάστε σε ένα τροχόσπιτο μόνο σε καθορισμένους χώρους, οι οποίοι είναι μόνο τα κάμπινγκ.

Κάμπινγκ και ύπνος στην ύπαιθρο - είναι δυνατόν;

Επισήμως, η ελεύθερη "άγρια κατασκήνωση" δεν επιτρέπεται πουθενά σε κατοικημένες περιοχές (δηλαδή σε οπτική επαφή με κατοικίες). Έξω από κατοικημένες περιοχές, ο ύπνος στο ύπαιθρο επιτρέπεται το πολύ για 1 διανυκτέρευση με την άδεια του ιδιοκτήτη της γης, εάν βρίσκεστε σε ιδιωτική γη.

Εάν στήσετε τη σκηνή σας ή σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε μια πραγματικά απομακρυσμένη περιοχή χωρίς εγκαταστάσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορέσετε να περάσετε με αυτόν τον τρόπο ολόκληρες τις διακοπές σας στην Ισλανδία. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτείτε αν αυτό το είδος ταξιδιού είναι πραγματικά εφικτό από την άποψη της βασικής υγιεινής και άνεσης.

Χώροι κατασκήνωσης στην Ισλανδία - τιμές, χάρτες, συνθήκες

Ευτυχώς, υπάρχει μεγάλος αριθμός επίσημων χώρων κατασκήνωσης στην Ισλανδία, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, όπου ίσως δεν περιμένετε να βρείτε κάμπινγκ. Υπάρχουν πάντα τουαλέτες, τρεχούμενο πόσιμο νερό, συνήθως ζεστό, και συχνά διαδίκτυο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Γενικά, οι ισλανδικές κατασκηνώσεις είναι καλά συντηρημένες, καθαρές και πολιτισμένες.

Μπορείτε να δείτε έναν χάρτη όλων των ισλανδικών κάμπινγκ στο nat.is ή στο tjalda.is, για παράδειγμα, τα οποία παρέχουν πλήρεις πληροφορίες για όλα τα κάμπινγκ στην Ισλανδία.

Οι τιμές υπολογίζονται πάντα ανά άτομο και οι περισσότερες πίστες κάμπινγκ δεν κάνουν διάκριση αν κοιμάστε σε σκηνή ή σε αυτοκίνητο. Οι συνήθεις τιμές για τα κάμπινγκ στην Ισλανδία έχουν ως εξής:

  • 1 700 ISK έως 2 500 ISK ανά ενήλικα (ανάλογα με την ελκυστικότητα του χώρου και τις εγκαταστάσεις).
  • 400 ISK έως 600 ISK για τη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος
  • 100 ISK για τη χρήση ντους, αλλά πολλά κάμπινγκ προσφέρουν δωρεάν ντους

Σχεδόν όλα τα κάμπινγκ στην Ισλανδία επιτρέπουν την πληρωμή με κάρτα.

Ταπερισσότερα κάμπινγκ είναι ανοιχτά μόνο μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, υπάρχουν πολύ λίγα κάμπινγκ που λειτουργούν όλο το χρόνο, αλλά αυτό είναι λογικό. Οι χειμώνες στην Ισλανδία είναι μεγάλοι και σκληροί με πολύ ισχυρούς ανέμους που προστίθενται στις ήδη χαμηλές θερμοκρασίες.

Κάρτα κάμπινγκ

Αν πρόκειται να κάνετε κάμπινγκ στην Ισλανδία μόνο για περισσότερες από 14 ημέρες, αξίζει να προμηθευτείτε μια κάρτα κάμπινγκ, η οποία εξαργυρώνεται σε 40 κάμπινγκ σε όλο το νησί, όχι βέβαια σε όλα. Δείτε τον χάρτη με τα κάμπινγκ που δέχονται την κάρτα κάμπινγκ.

Η κάρτα κάμπινγκ κοστίζει 167 EUR και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 28 ημέρες. Μπορείτε να την αγοράσετε online ή σε πολλά σημεία σε όλη την Ισλανδία, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα utilegukortid.is.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.