Ρέικιαβικ

Ρέικιαβικ

Το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα και μακράν η μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας, όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα πολιτιστικά και διοικητικά ιδρύματα και όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ποικιλία ξενοδοχείων, εστιατορίων και καταστημάτων.

Το Ρέικιαβικ θα είναι σχεδόν πάντα ο προορισμός τουλάχιστον για την πρώτη και την τελευταία σας διανυκτέρευση στην Ισλανδία, χάρη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavík KEF, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πόλη.

Δείτε ξενοδοχεία σε Ρέικιαβικ

Ωστόσο, πολλοί ταξιδιώτες θα μείνουν στην πόλη για όλη τη διάρκεια της διαμονής τους χάρη σε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες καθώς και στις καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα

Ως η μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας, το ίδιο το Ρέικιαβικ προσφέρει πολλά αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε.

Εκκλησία Hallgrímskirkja

Αυτή η λουθηρανική εκκλησία με τη μοναδική αρχιτεκτονική της είναι ένα από τα σύμβολα του Ρέικιαβικ και με ύψος 74 μέτρα είναι επίσης το 2ο ψηλότερο κτίριο σε όλη την Ισλανδία. Το σχήμα της Chárm Hallgrímskirkja μοιάζει περισσότερο με λεωφορείο εκτόξευσης παρά με θρησκευτικό κτίριο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1945 και ολοκληρώθηκε μόλις το 1986.

Δεδομένου ότι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, αποτελεί ορόσημο ολόκληρης της πόλης που είναι ορατό από μακριά, ενώ ο πύργος του χρησιμεύει και ως εξέδρα θέασης.

Η εκκλησία είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν, ενώ για να ανεβείτε στον πύργο πληρώνετε 1 000 ISK. Επίσημη ιστοσελίδα: hallgrimskirkja.is

Αίθουσα συναυλιών Harpa

Ένα από τα άλλα εμβληματικά πλέον κτίρια του Ρέικιαβικ είναι η αίθουσα συναυλιών και συνεδρίων Harpa, η οποία εγκαινιάστηκε το 2011. Η χαλύβδινη κατασκευή καλύπτεται με εκατοντάδες γυάλινες κατασκευές διαφορετικών χρωμάτων, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μοιάζουν με το άγριο βασαλτικό τοπίο της Ισλανδίας.

Το κτίριο έχει βραβευτεί πολλές φορές ως μία από τις καλύτερες σύγχρονες αίθουσες συναυλιών στην Ευρώπη. Επίσημος δικτυακός τόπος: www.harpa.is/en

Höfði

Το Höfði House (που μεταφράζεται επίσης ως Höfdi στα αγγλικά) είναι μια μικρή, ανεπιτήδευτη ξύλινη βίλα που χτίστηκε το 1909 στα βόρεια προάστια του Ρέικιαβικ. Το σπίτι χτίστηκε αρχικά ως κατοικία του Γάλλου προξένου, αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστό μόλις το 1986.

Στα μέσα Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, το Höfði ήταν ο τόπος διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του Ρέικιαβικ, και σε αυτό το σπίτι συναντήθηκαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Εδώ ελήφθη η απόφαση να απαγορευτεί εντελώς η ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, γεγονός που αργότερα περιγράφηκε ως η αρχή του τέλους του Ψυχρού Πολέμου.

Sun voyager

Το μεγάλο χαλύβδινο γλυπτό που μοιάζει με πλοίο, καθώς και ο σκελετός μιας φάλαινας, προέρχεται από το χέρι του αρχιτέκτονα Jón Gunnar Árnason και αποκαλύφθηκε το 1990. Το Sun Voyager περιγράφεται ως πλοίο των ονείρων ή ως ωδή στον ήλιο και έχει σκοπό να συμβολίζει ανεξερεύνητες περιοχές και όνειρα ελπίδας.

Διαμονή Ρέικιαβικ

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας χρησιμεύει ως η καλύτερη και στην πραγματικότητα μοναδική κύρια βάση για την αρχική διαμονή κατά την άφιξη, αλλά και για μια ολοκληρωμένη διαμονή χάρη στην εγγύτητά της στον λεγόμενο Χρυσό Κύκλο. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, οι τιμές στο Ρέικιαβικ διατηρούνται σε λογικά όρια από περίπου 92 EUR ανά διανυκτέρευση.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον δρόμο σας, επιλέγουμε τα καταλύματα με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής με 110 EUR τιμές ανά διανυκτέρευση: Center Hotels Plaza, 100 Iceland Hotel, Reykjavík Downtown Hotel.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ισλανδία.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.