Hornstrandir

Hornstrandir

Το Hornstrandir είναι ένα πολύ απομονωμένο φυσικό καταφύγιο που βρίσκεται στα Westfjords και στο βορειότερο άκρο της Ισλανδίας. Θα σας καταπλήξει με το δραματικό τοπίο και την πανέμορφη φύση του, εντελώς ανέγγιχτη από τον άνθρωπο -στην πραγματικότητα, κανένας άνθρωπος δεν έχει ζήσει στη χερσόνησο έκτασης 580 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τη δεκαετία του 1950.

Σύγκριση τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων - Ισλανδία

Η χερσόνησος με την κράτηση είναι προσβάσιμη μόνο το καλοκαίρι από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι γκρεμοί των 100 μέτρων και η μοναξιά

Η χερσόνησος Hornstrandir προσελκύει πεζοπόρους μισής και πολλών ημερών για περιπάτους και πεζοπορίες στο μαγευτικό τοπίο με τα βουνά, τους βράχους ύψους άνω των 500 μέτρων και, πάνω απ' όλα, την αίσθηση απόλυτης απομόνωσης και μοναξιάς. Καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου υποδομές, τα μονοπάτια δεν είναι σηματοδοτημένα και δεν υπάρχουν καλύβες εκτός από έναν μικρό οικισμό, μπορείτε να περπατήσετε για μέρες χωρίς να συναντήσετε άλλη ζωντανή ψυχή.

Η φύση εδώ είναι ακατέργαστη στα καλύτερά της και η ηρεμία απαράμιλλη.

Οι κουφοί και οι αλεπούδες της Αρκτικής

Οι σχεδόν κάθετοι βράχοι εκατοντάδες μέτρα πάνω από τη θάλασσα είναι το πεδίο αναπαραγωγής εκατοντάδων, χιλιάδων και δεκάδων χιλιάδων πουλιών όλων των ειδών. Φυσικά, τα κουκιά, οι μασκότ της Ισλανδίας, είναι τα πιο γνωστά, αλλά πάνω από 30 άλλα είδη φωλιάζουν εδώ.

Το Hornstrandir αποτελεί επίσης καταφύγιο και σπίτι για τις αρκτικές αλεπούδες, οι οποίες βρίσκονται εδώ σε σχετικά μεγάλους αριθμούς. Εδώ έχετε μία από τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εντοπίσετε μια αρκτική αλεπού από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο.

Πεζοπορία

Το Hornstrandir είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους μεγάλων αποστάσεων και πολυήμερες πεζοπορίες που τους αρέσει να εναρμονίζονται με τη φύση. Μην περιμένετε καμία υποδομή εδώ- δεν υπάρχουν κατασκηνώσεις, σηματοδοτημένα μονοπάτια και δρόμοι. Μόνο πεπατημένα μονοπάτια κατά μήκος της ακτής, χιλιόμετρα ανθισμένων λιβαδιών, πράσινες κοιλάδες και σκούρα μαύρα και καφέ βράχια με φόντο πολλά φιόρδ και τον ανοιχτό ωκεανό.

Κατά την περιπλάνηση στο Hornstrandir, μπορείτε επίσης να θαυμάσετε θαλάσσια λιοντάρια και φώκιες και να απολαύσετε την πρωτοφανή ομορφιά των ηλιοβασιλέων κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου.

Δεκάδες μικρότερες διαδρομές μπορούν να γίνουν για μόλις μία ή δύο ώρες γύρω από το μοναδικό μίνι-νησί στη χερσόνησο Hesteyri, όπου καταφθάνουν τουριστικά σκάφη.

Οι διαδρομές απεικονίζονται με αρκετή ακρίβεια αν κάνετε ζουμ, για παράδειγμα στο en.mapy.cz.

Πώς να πάτε εκεί;

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο Hornstrandir είναι με πλοίο. Δεν είναι δυνατόν να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, δεν υπάρχει δρόμος ή ασφαλτοστρωμένο μονοπάτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τα τακτικά πλοία όσο και ολοκληρωμένες οργανωμένες εκδρομές μέσω τοπικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Τακτικό πλοίο

Η υπηρεσία πλοίου παρέχεται από την Borea με ένα κλασικό μεγαλύτερο μηχανοκίνητο σκάφος με άνετα καθίσματα. Πλέει καθημερινά από την 1η Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και όλα τα δρομολόγια ξεκινούν από το Ísafjörður. Τα πλοία έχουν συνολικά 4 προορισμούς στη χερσόνησο Hornstrandir, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία για πεζοπορίες. Ωστόσο, δεν είναι όλοι καθημερινοί, οπότε αν ξεκινάτε μόνοι σας, καλό είναι να προγραμματίσετε καλά το ταξίδι σας, ώστε να μην χάσετε το πλοίο.

  • Ísafjörður - Veiðileysufjörður: Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα και το εισιτήριο χωρίς επιστροφή κοστίζει 13 200 isk.
  • Ísafjörður - Hesteyri: 1x την ημέρα, η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 45 λεπτά και το εισιτήριο χωρίς επιστροφή κοστίζει 13 200 isk
  • Ísafjörður - Aðalvík: 2 φορές την εβδομάδα, η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 45 λεπτά και το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 13 200 isk
  • Ísafjörður - Hornvík: 2 φορές την εβδομάδα, η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 2 ώρες και το εισιτήριο χωρίς επιστροφή κοστίζει 17 400 isk.
  • Χάρτης των λιμανιών της χερσονήσου

Για αποσκευές βαρύτερες από 20 kg χρεώνεται επιπλέον 4 000 isk.

Κάντε πάντα κράτηση για το πλοίο εκ των προτέρων, τουλάχιστον ένα μήνα πριν! Δρομολόγια, ηλεκτρονική κράτηση και περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση boreaadventures.com/boat_tours/.

Οργανωμένα ταξίδια

Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία στο Ísafjörður που διοργανώνουν οργανωμένες εκδρομές στο Hornstrandir, με επιλογή ημερήσιων και πολυήμερων εκδρομών. Η τιμή περιλαμβάνει πάντοτε τη μεταφορά με σκάφος, έναν οδηγό, πλήρη γεύματα και κατασκήνωση.

  • Μονοήμερη εκδρομή - μεταξύ 37 000 isk και 55 000 isk
  • Πολυήμερες εκδρομές - περίπου 150 000 isk

Παραδείγματα γραφείων που διοργανώνουν εκδρομές από το Ísafjörður:

Το Ísafjörður είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο σε μια διαδρομή 454 χιλιομέτρων από το Ρέικιαβικ (χάρτης διαδρομής: google.com/maps), η οποία περιλαμβάνει το όμορφο τοπίο των Westfjords και εκτείνεται κυρίως σε καλής ποιότητας ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ωστόσο, η πόλη είναι επίσης προσβάσιμη με αεροπλάνο από το εσωτερικό αεροδρόμιο RKV του Ρέικιαβικ, με εισιτήρια μετ' επιστροφής που διατίθενται προς 128 ευρώ. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια μέσω της μηχανής αναζήτησής μας, αναζητήστε πτήσεις από το αεροδρόμιο Reykjavík RKV προς το αεροδρόμιο Ísafjörður (IFJ).

Διαμονή Ísafjörður

Στο Hornstrandir, τα μόνα καταλύματα που μπορείτε να περιμένετε είναι σκηνές και υπαίθριο κάμπινγκ, όπου μπορείτε να στήσετε το δικό σας κάμπινγκ σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Δημόσιες εγκαταστάσεις με τη μορφή τρεχούμενου νερού και τουαλετών υπάρχουν μόνο στις τοποθεσίες Hesteyri, Hornvík και Aðalvík.

Όπως και να έχει, θα διανυκτερεύσετε στο Ísafjörður, όπου αναχωρούν τα σκάφη για το Hornstrandir. Υπάρχουν αρκετοί ξενώνες και ξενοδοχεία. Οι χαμηλότερες τιμές από 92 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δωμάτιο με κοινόχρηστο μπάνιο προσφέρονται από το Isafjordur Hostel.

Τιμές κάτω από 147 eur ανά διανυκτέρευση προσφέρουν ακόμα μια οικογένεια GentleSpace Guesthouse.

Τα υπόλοιπα καταλύματα στο Isafjördur ξεκινούν από την τιμή των 202 eur.

Αναζήτηση καταλύματος - Ísafjörður

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ισλανδία.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.