Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Γύρω από το Μπανγκόκ

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024

Το πώς να μετακινηθείτε στην Μπανγκόκ είναι το πιο πιεστικό ερώτημα για τους περισσότερους τουρίστες πριν επισκεφθούν την πόλη. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και το σύστημα μεταφορών πολύ αδιαφανές με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι όπου δεν μπορείτε να φτάσετε με το μετρό, τα πανταχού παρόντα και πολύ φτηνά ταξί θα σας λύσουν τα πάντα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ

Ας αναλύσουμε λεπτομερώς τα διάφορα μέσα μεταφοράς στην Μπανγκόκ, τις τιμές που πρέπει να περιμένετε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ταξιδέψετε στην πόλη. Αν ψάχνετε πληροφορίες για το πώς να φτάσετε στην Μπανγκόκ αεροπορικώς από το εξωτερικό, αλλά και με τρένο ή λεωφορείο από άλλους προορισμούς της Ταϊλάνδης, διαβάστε το κεφάλαιο "Πώς να φτάσετε στην Μπανγκόκ".

Μετρό της Μπανγκόκ

Οι κύριες αρτηρίες των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Μπανγκόκ είναι οι γραμμές του μετρό. Ακόμα κι έτσι, πιθανώς δεν θα είναι σχεδόν αρκετές για εσάς, καθώς το μετρό της Μπανγκόκ είναι σχετικά καινούργιο, αναπτύσσεται ακόμα και δεν πηγαίνει καθόλου σε πολλά σημαντικά μέρη. Επιπλέον, οι γραμμές του μετρό είναι (απολύτως λογικά) προσαρμοσμένες κυρίως στις ανάγκες των ντόπιων και όχι τόσο στα κύρια τουριστικά ρεύματα.

Επιπλέον, το μετρό της Μπανγκόκ λειτουργεί από 4 διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν η μία τα εισιτήρια της άλλης και πρέπει να αγοράζετε νέο εισιτήριο κάθε φορά που αλλάζετε μεταξύ τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα ταξίδια με τον αστικό σιδηρόδρομο συγκεντρώνονται για εσάς σε ξεχωριστό κεφάλαιο:

Ταξί Μπανγκόκ

Η χρήση ταξί στην Μπανγκόκ μάλλον δεν θα σας περάσει απαρατήρητη. Είναι σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός και απροσδόκητα φθηνός τρόπος μεταφοράς, αν χρησιμοποιείτε επίσημα ταξί με ταξίμετρο.

Αυτά είναι είτε πρασινοκίτρινα, μπλε, κόκκινα ή ροζ και έχουν πάντα την ένδειξη "Taxi Meter" (μετρητής ταξί). Θα συναντήσετε ταξί απολύτως παντού στην Μπανγκόκ, τόσο σε πολύ τουριστικά μέρη όσο και στα πολύ περίχωρα των πόλεων και στα πιο στενά δρομάκια. Στην πραγματικότητα, τα ταξί χρησιμοποιούνται ευρέως και από τους ντόπιους. Και αν δεν βλέπετε ταξί τριγύρω αυτή τη στιγμή, μην απελπίζεστε, θα βρεθεί ένα μέσα σε λίγα λεπτά.

Τιμές ταξί στην Μπανγκόκ

Τα ταξί είναι, τουλάχιστον για τα δυτικά δεδομένα, πολύ φθηνά.

 • Αρχική τιμή (ολόκληρο το 1ο χιλιόμετρο) - 35 thb
 • Επιβάρυνση για ταξίδια από/προς τα δύο αεροδρόμια - 50 thb
 • 2ο έως 12ο χιλιόμετρο - 5 thb ανά χιλιόμετρο
 • 12ο έως 20ο χιλιόμετρο - 5,50 thb ανά χιλιόμετρο
 • 20ο έως 40ο χιλιόμετρο - 6 thb ανά χιλιόμετρο
 • Μετακίνηση μέσω του αυτοκινητόδρομου - περίπου 20 thb

Ωστόσο, λαμβάνεται επίσης υπόψη η συμφόρηση και η στάση σε συνθήκες συμφόρησης. Εάν το ταξί είναι ακινητοποιημένο ή κινείται με ταχύτητα μικρότερη από 6 χλμ/ώρα, θα αρχίσει να προστίθεται το ποσοστό 1,60 thb ανά λεπτό. Αυτό καθιστά δύσκολο τον εκ των προτέρων υπολογισμό του ακριβούς ποσού της διαδρομής.

Σε γενικές γραμμές, σπάνια θα πληρώσετε περισσότερα από 100 μπατ για μια διαδρομή με ταξί εντός του ευρύτερου κέντρου της Μπανγκόκ. Η συντριπτική πλειονότητα των διαδρομών εντάσσεται στο εύρος 50 thb έως 90 thb.

Χρησιμοποιείται πάντα ταξίμετρο;

Αν σταματήσετε ένα κινούμενο ταξί κατά τη διάρκεια της ημέρας, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο οδηγός θα ενεργοποιήσει αμέσως το ταξίμετρο χωρίς να πει τίποτα.

Η κατάσταση είναι διαφορετική αν θέλετε να επιβιβαστείτε σε ένα όρθιο ταξί στα τουριστικά αξιοθέατα ή τη νύχτα στα ξενοδοχεία (ιδίως στην περιοχή Sukhumvit, στην οδό Silom και στην οδό Khaosan). Τότε οι οδηγοί ταξί συνήθως προσπαθούν να διαπραγματευτούν τη δική τους τιμή, η οποία είναι συνήθως 4-5 φορές μεγαλύτερη από την τιμή του μετρητή. Αρνηθείτε, βγείτε έξω και σημαδέψτε ένα κινούμενο ταξί. Μπορεί να διαπραγματευτούν και αυτοί την τιμή, είναι σημαντικό να περιμένετε και να χαιρετήσετε το επόμενο.

Υπάρχουν τόσα πολλά ταξί που μπορείτε πάντα να βρείτε έναν ταξιτζή που θα σας μεταφέρει σύμφωνα με το ταξίμετρο, ακόμα και τη νύχτα σε εκτεθειμένα μέρη.

Μπορώ να πληρώσω με κάρτα όταν παίρνω ταξί;

Όχι, οι οδηγοί ταξί στην Μπανγκόκ δέχονται μόνο μετρητά. Η οδήγηση με πληρωμή με κάρτα είναι δυνατή μόνο με την πιο ακριβή εφαρμογή για κινητά Grab.

Αξίζει να χρησιμοποιώ τις εφαρμογές Grab ή Bolt;

Αυτές οι εφαρμογές για κινητά είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Ασία για την κλήση και την πληρωμή ταξί, αλλά δεν αξίζει πολύ να τις χρησιμοποιήσετε στην Μπανγκόκ. Συγκεκριμένα, η νούμερο ένα "εφαρμογή ταξί" της Ασίας, η Grab (Google Play / App Store) τείνει να είναι πιο ακριβή από ένα κανονικό ταξί στην Μπανγκόκ στις περισσότερες περιπτώσεις.

Έχει το πλεονέκτημα των επιλογών πληρωμής με κάρτα (Grab και Bolt, αλλά στην περίπτωση του Bolt δεν πρέπει να επιλέξετε την επιλογή "Taxi", όπου μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά) και επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες (μεταξύ περίπου 1:00 και 5:00), όταν υπάρχουν λιγότερα κανονικά ταξί και μπορείτε να περιμένετε 15-20 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί κάποιο.

Δίνετε φιλοδώρημα όταν οδηγείτε;

Οι Ταϊλανδοί δεν δίνουν φιλοδώρημα, οπότε ο οδηγός δεν θα προσβληθεί αν δεν δώσετε φιλοδώρημα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, είναι πάντα μια ευχαρίστηση.

Πώς να πάρετε ταξί;

Απλά χαιρετήστε ένα διερχόμενο ταξί, συνήθως δεν θα περιμένετε πάνω από 10 λεπτά. Και σε εκτεθειμένες περιοχές, δεν θα περιμένετε καθόλου. Ίσως αν θα ταξιδέψετε από το ξενοδοχείο σας πολύ νωρίς το πρωί, ίσως αξίζει να καλέσετε ταξί εκ των προτέρων μέσω των πιο ακριβών εφαρμογών Grab ή Bolt.

Είναι ασφαλή τα ταξί στην Μπανγκόκ;

Ναι. Οι μετακινήσεις με ταξί είναι πολύ ασφαλείς. Τα αυτοκίνητα είναι σύγχρονα, πάντα εξοπλισμένα με κλιματισμό και οι οδηγοί ταξί στην Μπανγκόκ δεν κλέβουν με τα ταξίμετρά τους. Και αν προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν, θα το καταλάβετε από πρώτο χέρι πριν συμβεί από τον οδηγό που θα σας προσφέρει μια διαδρομή χωρίς μετρητή.

Πώς λέω στον οδηγό ταξί τον προορισμό μου;

Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί στην Μπανγκόκ δεν μιλούν πολλά αγγλικά, αλλά γνωρίζουν τα ονόματα των μεγαλύτερων ξενοδοχείων και πού βρίσκονται. Ακόμα κι έτσι, είναι σίγουρα καλύτερο να έχετε έτοιμο έναν χάρτη του προορισμού σας και να τον δείξετε στον οδηγό ταξί εκ των προτέρων.

Tuk-tuks στην Μπανγκόκ

Το τούκτουκ, που συχνά γράφεται tuk-tuk, είναι ένα μηχανοκίνητο τρίκυκλο με στέγαστρο και πίσω κάθισμα για δύο επιβάτες. Τα tuk-tuks είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στην Μπανγκόκ και δεν χρησιμοποιούνται μόνο από τουρίστες αλλά και από ντόπιους.

Μια βόλτα με το tuk-tuk είναι αναμφίβολα μια εμπειρία όπου απολαμβάνετε όλους τους ήχους, τις μυρωδιές και τις βρωμιές του δρόμου. Αλλά εκεί τελειώνουν τα οφέλη της μετακίνησης με τρίκυκλο. Τα τουκ-τουκ δεν είναι εξοπλισμένα με ταξίμετρα και οι οδηγοί τουκ-τουκ γνωρίζουν ότι η βόλτα με το όχημά τους είναι μια εμπειρία για τους τουρίστες, οπότε προσπαθούν επίμονα να φουσκώνουν σημαντικά την τιμή.

Έτσι, ενώ οι ντόπιοι θα οδηγήσουν μια συγκεκριμένη διαδρομή για, ας πούμε, 30 μπατ, εσείς θα οδηγήσετε την ίδια διαδρομή για 100. Αν δεν δεχτείτε την τιμή που αρέσει στον οδηγό του tuk-tuk, συχνά θα σας απορρίψει αντί να μειώσει την τιμή. Ξέρει ότι θα πάρει κάποιον άλλο τουρίστα στη γωνία που θα πληρώσει περισσότερα.

Έτσι, σας συνιστούμε να ταξιδέψετε με tuk-tuk μία φορά για την εμπειρία, γνωρίζοντας ότι η τιμή πρέπει να διαπραγματευτείτε και ότι πιθανότατα θα εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από μια πολύ πιο άνετη διαδρομή με ταξί.

Βάρκες στον ποταμό Chao Phraya και στα κανάλια

Η Μπανγκόκ είναι μια πόλη χτισμένη πάνω στο νερό, οπότε η βαρκάδα αποτελεί φυσικό μέρος των δημόσιων μεταφορών. Ο κύριος όγκος των θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποιείται στον ποταμό Chao Phraya, ο οποίος διασχίζει το ιστορικό τμήμα της Μπανγκόκ, αλλά τακτικές υπηρεσίες πλοίων εκτελούν επίσης δρομολόγια σε διάφορα πλευρικά κανάλια.

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με θέα στο ποτάμι

Σκάφος Chao Phraya Express

Η ραχοκοκαλιά του δικτύου δημόσιων συγκοινωνιών με βάρκες εξυπηρετείται από διάφορες γραμμές Chao Phraya Express Boat, οι οποίες εξυπηρετούν τόσο τους τουρίστες όσο και τους ντόπιους. Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από λαϊκές και αν ταξιδεύετε σε μέρη κατά μήκος του ποταμού, η βόλτα με το σκάφος δεν είναι μόνο μια σπουδαία εμπειρία αλλά και η ταχύτερη επιλογή μεταφοράς. Εκτός αν πρόκειται για Σαββατοκύριακο ή για ώρα πάνω από το μεσημέρι, οπότε τα δρομολόγια είναι σημαντικά αραιότερα και μπορεί να περιμένετε έως και 40 λεπτά για μια βάρκα.

Λειτουργούν τρεις γραμμές σκαφών, εκ των οποίων μόνο μία λειτουργεί όλη την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα, ενώ οι άλλες δύο είναι μόνο ενισχυτικές υπηρεσίες σε ώρες αιχμής τις καθημερινές.

Οι γραμμές χαρακτηρίζονται από τα χρώματα των σημαιών στην πρύμνη. Τα χρώματα των σημαιών των αντίστοιχων γραμμών εμφανίζονται επίσης πάντα στην αποβάθρα όπου σταματά η γραμμή.

 • Πορτοκαλί - λειτουργεί τις καθημερινές από τις 06:00 έως τις 18:30, τα Σάββατα από τις 06:00 έως τις 18:00 και τις Κυριακές από τις 08:00 έως τις 18:00. Το διάστημα μεταξύ 06:00 και 08:50 είναι μεταξύ 15 και 20 λεπτών, το απόγευμα μεταξύ 20 και 30 λεπτών και μεταξύ 09:00 και περίπου 15:00 το διάστημα είναι 40 λεπτά. Τα Σάββατα και τις Κυριακές τα πλοία εκτελούν δρομολόγια ανά 20 έως 40 λεπτά.
 • Κίτρινο - εκτελεί δρομολόγια μόνο τις καθημερινές σε διαστήματα των 20 λεπτών μεταξύ 6:00 και 8:00 μόνο στη νότια κατεύθυνση και σε διαστήματα των 30 λεπτών μεταξύ 17:00 και 19:00 μόνο στη βόρεια κατεύθυνση
 • Κίτρινο-πράσινο - εκτελείται μόνο τις καθημερινές ανά 30 λεπτά μεταξύ 6:00 και 8:00 μόνο προς νότια κατεύθυνση και ανά 30 λεπτά μεταξύ 16:00 και 17:45 μόνο προς βόρεια κατεύθυνση.
 • Κόκκινο - εκτελείται μόνο τις καθημερινές σε διαστήματα 30 λεπτών από τις 6:00 έως τις 7:30 π.μ. μόνο στη νότια κατεύθυνση και σε διαστήματα 30 λεπτών μεταξύ 16:00 και 17:30 μ.μ. μόνο στη βόρεια κατεύθυνση.

Οι ακριβείς ώρες αναχώρησης αναρτώνται μόνο στους τερματικούς σταθμούς. Ωστόσο, η ηλεκτρονική θέση των πλοίων μπορεί να παρακολουθείται μέσω της εφαρμογής Viabus (Google Play / App Store). Ωστόσο, είναι πάντα απαραίτητο να βρείτε τη σχετική στάση στο χάρτη, να κάνετε κλικ πάνω της και να επιλέξετε τη γραμμή που θέλετε από την επιλογή των γραμμών.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι ενιαία και καθορίζεται διαφορετικά για κάθε γραμμή. Δεν έχει σημασία αν παίρνετε μόνο μία στάση ή ολόκληρη τη διαδρομή - πληρώνετε πάντα το ίδιο. Υπάρχουν μόνο εισιτήρια μονής διαδρομής, τα οποία αγοράζετε από τον εισπράκτορα απευθείας στο πλοίο. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά. Κρατάτε πάντα το χάρτινο εισιτήριό σας για όλη τη διαδρομή, συχνά υπάρχουν ελεγκτές εισιτηρίων!

 • 16 thb - Πορτοκαλί γραμμή
 • 21 thb - Κίτρινη και κιτρινοπράσινη γραμμή (για την κιτρινοπράσινη γραμμή πληρώνετε 33 thb, αν ταξιδέψετε μέχρι το Pakkret, αλλά δεν υπάρχει τίποτα τουριστικού ενδιαφέροντος)
 • 30 thb - κόκκινη γραμμή

Τα πλοία είναι αρκετά γρήγορα και συχνά είναι τόσο γεμάτα που πρέπει να ταξιδέψετε "όρθιοι". Ωστόσο, οι μεταφορές με πλοίο στην Μπανγκόκ είναι ασφαλείς και τα ατυχήματα είναι σπάνια.

Επίσημες (αν και όχι πάντα ενημερωμένες) πληροφορίες: chaophrayaexpressboat.com

MINE Smart Ferry

Η MINE Smart Ferry εκτελεί επίσης τακτικά δρομολόγια με αμιγώς ηλεκτρικά σκάφη σε τρεις διαδρομές.

 • Metro Line - Από τις 6:00 π.μ. έως τις 5:45 μ.μ. μία φορά κάθε ώρα, τα Σαββατοκύριακα από τις 7:30 π.μ. έως τις 8:45 μ.μ. μία φορά κάθε 40 λεπτά.
 • City Line - από τις 7:00 έως τις 18:00 μία φορά κάθε 30 λεπτά καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας
 • Urban Line - ένα λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια το πρωί μόνο προς νότια κατεύθυνση (περίπου μία φορά κάθε 30 λεπτά) και το απόγευμα στο ίδιο διάστημα μόνο προς βόρεια κατεύθυνση

Τα εισιτήρια πωλούνται επί του πλοίου από τον εισπράκτορα προς 20 thb και μπορούν επίσης να πληρωθούν με κάρτα.

Επίσημες πληροφορίες: www.minesmartferry.com

Τουριστικό σκάφος Chao Phraya

Τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα πλοία με γαλάζια σημαία προορίζονται κυρίως για τουρίστες, αλλά λόγω της σχετικά χαμηλής τιμής τους, οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούνται και από τους ντόπιους.

Τα σκάφη εκτελούν δρομολόγια κάθε μισή ώρα κάθε μέρα (ακόμη και τα Σαββατοκύριακα). Το πρώτο πλοίο αναχωρεί από το Sathorn στις 8:30 π.μ. και το τελευταίο στις 5:00 μ.μ. Από τον δεύτερο τερματικό σταθμό Phra Arthit, το πρώτο πλοίο αναχωρεί στις 9:00 π.μ., ενώ το τελευταίο στις 5:30 μ.μ..

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τους συνοδούς της αποβάθρας πριν από την επιβίβαση στο πλοίο για 30 thb, ενώ διατίθεται επίσης ημερήσιο εισιτήριο για 150 thb που ισχύει για οποιαδήποτε υπηρεσία του τουριστικού πλοίου Chao Phraya για την εν λόγω ημερολογιακή ημέρα. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε με κάρτα στον υπάλληλο της αποβάθρας.

Επίσημες πληροφορίες, δρομολόγια και χάρτης: chaophrayatouristboat.com

Πλοία

Σε πολλά σημεία της Μπανγκόκ, μικρά πορθμεία διασχίζουν τον ποταμό Chao Phraya από τη μία μόνο όχθη στην απέναντι όχθη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοστίζουν 5 thb ανά διαδρομή και συνήθως πληρώνονται στην αποβάθρα πριν από την επιβίβαση στο πλοίο, αλλά μερικές φορές μόνο στους συνοδούς του πλοίου.

Αυτά τα πλοία εκτελούν συνήθως δρομολόγια από τις 6:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ., ορισμένα μέχρι τις 11:00 μ.μ., περίπου μία φορά κάθε 5 έως 15 λεπτά.

Το πολυτελές μεγάλο εμπορικό κέντρο Iconsiam, όπως και πολλά παραποτάμια ξενοδοχεία, εκτελεί στη συνέχεια τα δικά του πλοία χωρίς χρέωση, δείτε τον πλήρη χάρτη των πλοίων παρακάτω.

Κρουαζιέρα με σκάφος με μακριά ουρά

Ο ποταμός διακινείται επίσης από έναν τεράστιο αριθμό μικρών γρήγορων σκαφών μακράς ουράς. Θα τα δείτε παντού και όλες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για τουριστικές βάρκες που θα σας μεταφέρουν γύρω από το ποτάμι με χρέωση περίπου 1 500 thb έως 2 000 thb για 2 έως 4 άτομα ανά ώρα.

Αυτές τις κρουαζιέρες μπορείτε να τις κανονίσετε είτε στις μεγάλες αποβάθρες είτε στα περίπτερα των τουριστικών γραφείων στο κέντρο.

Μεταφορά με σκάφος στα παράπλευρα κανάλια

Γνωρίστε την Μπανγκόκ από μια ακόμη οπτική γωνία και κάντε επίσης μια κρουαζιέρα με βάρκα στα στενά κανάλια που διασχίζουν τα κτίρια της πόλης.

Μέσα στο κέντρο της πόλης λειτουργούν δύο γραμμές σκαφών.

 • Κανάλι Khlong Saen Saep με επικάλυψη στο κανάλι Khlong Maha Nak
 • Khlong Phadung Krung Pasem Canal

Και οι δύο γραμμές είναι ελκυστικές για τους τουρίστες.

Η πρώτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ταξιδέψει κανείς από το ναό στο Golden Mountain Siam Square, το Pratunam και τη βόρεια περιοχή Sukhumvit και στη συνέχεια 18 χλμ. προς τα ανατολικά προάστια της Μπανγκόκ.

Αυτή η γραμμή χωρίζεται στην πραγματικότητα σε δύο: η πρώτη αιωρείται μεταξύ του Χρυσού Βουνού και της αποβάθρας Pratunam, ενώ η δεύτερη πηγαίνει ανατολικότερα. Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια καθημερινά από τις 5:30 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ. περίπου, και μόνο μέχρι τις 7 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές το μεσοδιάστημα είναι μεταξύ 10 και 15 λεπτών και τα Σαββατοκύριακα μεταξύ 20 και 30 λεπτών. Η τιμή του εισιτηρίου καθορίζεται από τον αριθμό των σταθμών που διανύονται και κυμαίνεται μεταξύ 10 thb και 25 thb. Καταβάλλεται πάντα στον χειριστή επί του εισιτηρίου.

Η δεύτερη γραμμή εκκρεμεί μεταξύ του πρώην σταθμού Hua Lamphong και της αποβάθρας Thewes, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο Chao Phraya Express Boat. Κατά μήκος της διαδρομής θα περάσετε από αρκετούς ναούς. Τα πλήρως ηλεκτρικά σκάφη εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από τις 6 π.μ. έως τις 7 μ.μ. (8 π.μ. τα Σαββατοκύριακα). Πρωί και απόγευμα με ένα διάστημα 15 λεπτών, 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προς το παρόν η ηλεκτρική γραμμή από τον κεντρικό σταθμό προς την προβλήτα Thewes δεν λειτουργεί και δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε το ναύλο ή τον λόγο για τον οποίο δεν λειτουργεί.

Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας

Τα λεωφορεία είναι το φθηνότερο μέσο μεταφοράς στην Μπανγκόκ, δυστυχώς όμως και το λιγότερο διαφανές. Εν μέρει επειδή τα επιμέρους δρομολόγια εκτελούνται από πολλές διαφορετικές εταιρείες, δεν υπάρχουν χάρτες λεωφορείων, δεν υπάρχουν ακριβώς γραμμένα δρομολόγια και σίγουρα δεν υπάρχουν ενιαίες τιμές εισιτηρίων.

Τα λεωφορεία της Μπανγκόκ χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

 • Κλιματιζόμενα (A/C) - σύγχρονα, πιο άνετα και πιο ακριβά.
 • Μη κλιματιζόμενα - παλιά με πλήρως ανοιγόμενα παράθυρα και πολύ φθηνά.

Αν και δεν είναι πολύ πιο αργά από ένα ταξί, το ταξίδι με λεωφορείο είναι σημαντικά λιγότερο άνετο. Τα μη κλιματιζόμενα λεωφορεία έχουν σκληρά παγκάκια, ενώ τα κλιματιζόμενα λεωφορεία τείνουν να είναι πιο γεμάτα.

Πώς να ξέρετε τη σωστή γραμμή;

Σε όλα τα λεωφορεία αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός της γραμμής και ο σταθμός προορισμού. Ωστόσο, ιδίως τα παλαιότερα μη κλιματιζόμενα λεωφορεία έχουν συχνά πινακίδες μόνο στα ταϊλανδέζικα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χάρτες και οι πληροφορίες στους χάρτες του Google δεν είναι πάντα ενημερωμένες, το να καταλάβετε απλώς ποια γραμμή έχετε είναι αρκετά δύσκολο.

Οι στάσεις επισημαίνονται πάντα με το όνομα και τους αριθμούς των γραμμών που σταματούν εκεί. Οι περισσότερες από αυτές διαθέτουν επίσης ένα συμβολικό διάγραμμα για το πού πηγαίνουν οι εν λόγω γραμμές στην άμεση περιοχή, γεγονός που αποτελεί μεγάλη ανακούφιση. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες στάσεις εμφανίζουν επίσης την ακριβή ώρα άφιξης της γραμμής σε ηλεκτρονικές ενδείξεις.

Το πιο χρήσιμο εργαλείο για τις μετακινήσεις με λεωφορείο είναι η εφαρμογή Viabus για κινητά (Google Play / App Store), η οποία λογικά απαιτεί δεδομένα στο διαδίκτυο. Δείχνει όλες τις στάσεις (λεωφορείων, πλοίων και μετρό). Αν κάνετε κλικ στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου στην τοποθεσία σας, εμφανίζεται μια λίστα με τις γραμμές που σταματούν εκεί. Στη συνέχεια, απλά κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής και ο χάρτης θα σας δείξει την πλήρη διαδρομή της. Επιπλέον, εμφανίζεται η τρέχουσα θέση όλων των λεωφορείων, ώστε να μπορείτε εύκολα να ελέγξετε πόση ώρα θα χρειαστούν για να φτάσουν.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια από πού μπορείτε να τα αγοράσετε;

Τα εισιτήρια αγοράζονται πάντα μέσα στο λεωφορείο από τον εισπράκτορα. Ανεβείτε στο λεωφορείο και περιμένετε να σας πλησιάσει ο εισπράκτορας. Στα παλαιότερα μη κλιματιζόμενα λεωφορεία, η τιμή είναι σταθερή, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε. Διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά γενικά θα πληρώσετε μεταξύ 8 thb και 12 thb.

Στα πιο σύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία, η τιμή συνήθως βασίζεται στον αριθμό των στάσεων που κάνετε. Και πάλι, περιμένετε τον εισπράκτορα και πείτε του πού πηγαίνετε. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 15 thb και 25 thb.

Δεν υπάρχουν ημερήσια ή ωριαία εισιτήρια και δεν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο πουθενά αλλού εκτός από τον ελεγκτή.

Πόσο συχνά κυκλοφορούν τα λεωφορεία;

Τα διαστήματα κυμαίνονται μεταξύ 5 και 20 λεπτών ανάλογα με τη συγκεκριμένη διαδρομή και την κατάσταση της κυκλοφορίας. Η μετακίνηση με λεωφορείο δεν αποτελεί σίγουρα επιλογή αν βιάζεστε. Τα περισσότερα δρομολόγια ξεκινούν για τη διαδρομή γύρω στις 5:30 π.μ. και τελειώνουν μεταξύ 22:00 και 23:00, ενώ μερικές γραμμές εκτελούν δρομολόγια όλη τη νύχτα.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.