Αεροδρόμιο Don Mueang
Αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Μπανγκόκ Don Mueang

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπανγκόκ Don Mueang

Krystof Hajek ενημερωμένο 28. 12. 2023

Ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της Μπανγκόκ είναι με το μετρό, ενώ τα ταξί είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ειδικές γραμμές λεωφορείων εξπρές παρέχουν την πιο βολική μεταφορά προς το κέντρο της πόλης χωρίς μετεπιβίβαση.

Φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Μπανγκόκ

Λεωφορείο προς το κέντρο της πόλης

Ακόμη και μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας υπερυψωμένης γραμμής του μετρό, τα ειδικά λεωφορεία του αεροδρομίου των γραμμών Α1, Α2, Α3 και Α4 παραμένουν τα πιο βολικά για απευθείας μετακινήσεις προς το κέντρο.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στο επίπεδο αφίξεων του Διεθνούς Αεροσταθμού στην πύλη 6. Από το τμήμα εσωτερικού, η σήμανση θα σας μεταφέρει εδώ μέσα σε 5 λεπτά με τα πόδια. Καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο, το λεωφορείο κάνει στάση στο επίπεδο αναχωρήσεων, ακριβώς ανάμεσα στους τερματικούς σταθμούς.

Το μειονέκτημα των λεωφορείων είναι ότι ο χρόνος διαδρομής μπορεί να διπλασιαστεί λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας και της αδυναμίας να μάθετε εκ των προτέρων τα ακριβή δρομολόγια. Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα της BMTA, στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου ή στις στάσεις των λεωφορείων.

Οι αναζητήσεις συνδέσεων λειτουργούν μέσω του Google.com/maps, αλλά οι χρόνοι ενδέχεται να μην είναι 100% ακριβείς. Η εφαρμογή για κινητά Viabus (διαθέσιμη στο: Google Play / App Store), η οποία δείχνει την τρέχουσα θέση όλων των λεωφορείων, μπορεί να σας βοηθήσει. Ωστόσο, είναι πάντα απαραίτητο να βρείτε τη σχετική στάση στο χάρτη, να κάνετε κλικ πάνω της και να επιλέξετε τη γραμμή που θέλετε από την επιλογή των γραμμών.

Τα εισιτήρια ισχύουν πάντα για μία μόνο διαδρομή και κοστίζουν 30 THB ή 50 THB ανά γραμμή. Αγοράζετε πάντα το εισιτήριό σας μέσα στο λεωφορείο από τον εισπράκτορα που περνάει μέσα από το βαγόνι και εισπράττει τα χρήματα. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά και δεν αλλάζουν χαρτονομίσματα άνω των 100 μπατ.

Γραμμή Α1

Τρέχει από το αεροδρόμιο προς τους σταθμούς του μετρό Mo Chit (ανοιχτή πράσινη γραμμή BTS) και Chatuchak Park (μπλε γραμμή MRT), οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς δίπλα ο ένας στον άλλο. Επιλεγμένα δρομολόγια που δεν έχουν κόκκινη πινακίδα πίσω από το παρμπρίζ συνεχίζουν προς τον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Μπανγκόκ, Mochit 2.

Ωστόσο, αυτή η υπηρεσία έχει ως επί το πλείστον χάσει το νόημά της μετά την έναρξη λειτουργίας της κόκκινης γραμμής του μετρό, καθώς η μπλε γραμμή του μετρό που πηγαίνει πιο μέσα στην Μπανγκόκ μπορεί επίσης να μετεπιβιβαστεί στο σταθμό Bang Sue. Είναι βολικό μόνο αν θέλετε να αλλάξετε στην ανοιχτή πράσινη γραμμή ή αν κατευθύνεστε απευθείας στο σταθμό λεωφορείων Mochit.

 • Χρόνος ταξιδιού με το μετρό Mo Chit/Chatuchak Park: 30 λεπτά
 • Τιμή: 1,00 €: 30 THB
 • Συχνότητα - 10-40 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 0:07
 • Πρώτο λεωφορείο από Mo Chit - 6:00

Γραμμή A2

Το λεωφορείο A2 εκτελεί επίσης δρομολόγια προς τους σταθμούς του μετρό Mo Chit/Chatuchak Park (ανοιχτή πράσινη γραμμή BTS + μπλε γραμμή MRT), αλλά συνεχίζει κατά μήκος της ανοιχτής πράσινης διαδρομής του μετρό προς το Μνημείο της Νίκης, το οποίο είναι ήδη η περιοχή όπου θα βρείτε τα πρώτα ξενοδοχεία εντός του ευρύτερου κέντρου της πόλης.

 • Χρόνος ταξιδιού Victory Monument: 45 έως 60 λεπτά
 • Τιμή: 1,00 €: 30 THB
 • Συχνότητα - 15-20 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:52
 • Πρώτο λεωφορείο από το μνημείο της Νίκης - 6:15 π.μ.

Γραμμή A3

Σας μεταφέρει μέσα από τη σύγχρονη περιοχή του κέντρου της πόλης στη νότια άκρη της μέχρι το πάρκο Lumphini (το οποίο κυκλώνει σε όλο το μήκος του, με στάση στο σταθμό Silom του μετρό). Αυτή η υπηρεσία είναι βολική αν μένετε σε ξενοδοχεία στην περιοχή Siam, όπου θα σας μεταφέρει εκεί χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τρένο (αν πηγαίνατε αμιγώς με τρένο/μετρό, θα έπρεπε να αλλάξετε τρένο δύο φορές).

 • Χρόνος ταξιδιού Πάρκο Lumphini: 75 έως 90 λεπτά
 • Τιμή: 1,00 €: 50 THB
 • Συχνότητα - 30-40 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:47
 • Πρώτο λεωφορείο από το πάρκο Lumphini - 6:43 π.μ.

Γραμμή A4

Αυτή η γραμμή είναι η πιο χρησιμοποιούμενη, καθώς κατευθύνεται σε μια περιοχή που δεν μπορείτε να φτάσετε καθόλου με το μετρό, ακόμη και με μετεπιβίβαση. Η γραμμή A4 σας μεταφέρει στη ζωντανή καρδιά της παλιάς Μπανγκόκ, στην οδό Khaosan και τα αμέσως γύρω της. Ο τελικός σταθμός ονομάζεται Sanam Luang.

 • Ο χρόνος διαδρομής προς Khaosan Road: 60 έως 80 λεπτά
 • Τιμή: 1,00 €: 50 THB
 • Συχνότητα - 15-30 λεπτά
 • Τελευταίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο - 23:47
 • Πρώτο λεωφορείο από Sanam Luang (Khao San) - 6:40

Άλλες γραμμές

Ενώ υπάρχουν ορισμένες άλλες λεωφορειακές γραμμές που εκτελούνται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου μπροστά από το αεροδρόμιο, οι στάσεις έχουν σταδιακά μετακινηθεί πιο μακριά από το αεροδρόμιο και, ακόμη και με μηδενικές πληροφορίες, οι υπηρεσίες αυτές είναι εντελώς άχρηστες για τους ταξιδιώτες.

Κόκκινη γραμμή του μετρό

Η Κόκκινη Γραμμή του Μετρό εκτελεί δρομολόγια προς το Don Mueang από το 2021 και λειτουργεί ως επίγεια γραμμή. Πράγματι, ακόμη και οι πινακίδες στο αεροδρόμιο που δείχνουν προς το σταθμό ενημερώνουν για το τρένο και όχι για το μετρό: SRT Red Line. Αυτά τα τρένα δεν πηγαίνουν απευθείας στο κέντρο της πόλης και πρέπει πάντα να αλλάζετε στον τερματικό σταθμό στο Bang Sue (αναφέρεται επίσης ως Krung Thep Aphiwat).

Ο σταθμός Bang Sue χρησιμεύει ως κύριος κόμβος για τα τρένα μεγάλων αποστάσεων. Για να φτάσετε στο κέντρο της Μπανγκόκ, χρησιμοποιήστε τη μπλε γραμμή του μετρό από το Bang Sue για περίπου 45 THB (ο χρόνος διαδρομής προς το κέντρο από το Bang Sue είναι περίπου 35 λεπτά).

Ο σταθμός στο αεροδρόμιο απέχει περίπου 5-7 λεπτά με τα πόδια από τον εθνικό ή 10-12 λεπτά με τα πόδια από τον διεθνή τερματικό σταθμό και η σαφής σήμανση θα σας οδηγήσει σε αυτόν.

Εισιτήρια για 33 THB μπορείτε να προμηθευτείτε από τα κόκκινα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων ή από το εκδοτήριο εισιτηρίων. Η τιμή μειώνεται ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και, για παράδειγμα, στο σταθμό Lak Si με μετεπιβίβαση στη ροζ γραμμή, θα πληρώσετε μόνο 18 THB.

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε να πληρώσετε μόνο με μετρητά (το εκδοτήριο εισιτηρίων δέχεται και πληρωμές με κάρτα, αλλά μόνο πάνω από 300 μπατ, τα οποία δεν θα ξοδέψετε ούτε σε παρέα). Το μηχάνημα δέχεται χαρτονομίσματα έως 100 μπατ, αλλά ευχαρίστως θα αλλάξετε χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας στο ταμείο.

Παίρνετε το εισιτήριό σας με τη μορφή ενός μαύρου κουπονιού, το οποίο προσαρτάτε στο περιστύλιο κατά την επιβίβασή σας και το κρατάτε για όλη τη διαδρομή. Κατά την έξοδο, περνάτε ξανά από το περιστροφικό κιγκλίδωμα, όπου πρέπει να πετάξετε το κουπόνι.

Πρέπει πάντα να αγοράζετε νέο κουπόνι όταν αλλάζετε σε άλλες γραμμές του μετρό.

 • Χρόνος ταξιδιού Bang Sue: 17 λεπτά
 • Τιμή: 1,00 €: 33 THB
 • Συχνότητα - 12-20 λεπτά
 • Πρώτη σύνδεση από Bang Sue - 5:30
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 00:07
 • Επίσημες πληροφορίες: www.srtet.co.th/en

Χάρτης μέσων μαζικής μεταφοράς

Δείτε ένα χάρτη με όλες τις γραμμές του μετρό και των λεωφορείων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ.

Ταξί

Τα επίσημα κίτρινα και πράσινα ή ροζ ταξί με μετρητή τείνουν να είναι η πιο δημοφιλής και μακράν η πιο βολική επιλογή μεταφοράς. Είναι τα μόνα που μπορούν να σας μεταφέρουν τόσο στο σύγχρονο όσο και στο ιστορικό κέντρο της Μπανγκόκ χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε λεωφορείο.

Δεδομένης της απόστασης από το αεροδρόμιο, οι τιμές δεν είναι τόσο υψηλές και αν επιλέξετε ένα πραγματικά επίσημο κίτρινο και πράσινο ή ροζ ταξί, τείνουν να είναι χωρίς προβλήματα. Κατά την έξοδό σας από το αεροδρόμιο, ακολουθήστε τις πινακίδες "Ταξί" που θα σας οδηγήσουν στην επίσημη στάση, όπου θα πρέπει να σταθείτε στην ουρά και το μηχάνημα να σας εκτυπώσει ένα εισιτήριο που θα σας κατευθύνει σε ένα συγκεκριμένο ταξί. Μεταξύ 22:00 και 01:00 οι ουρές για ταξί μπορεί συχνά να είναι 30-40 λεπτά.

Κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο, ο οδηγός ταξί θα ανοίγει σχεδόν πάντα το ταξίμετρο χωρίς να σας πει τίποτα.

Όταν ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο από πολύ εκτεθειμένες περιοχές όπως η Sukhumvit, η Khaosan Road ή η Silom, ακόμη και οι επίσημοι οδηγοί ταξί προσπαθούν να κανονίσουν μια διαδρομή χωρίς ταξίμετρο. Αρνηθείτε σθεναρά και, αν χρειαστεί, βγείτε έξω και επιλέξτε άλλο ταξί. Καθώς τα ταξί είναι το πιο συνηθισμένο μέσο μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας στην Μπανγκόκ, δεν θα είναι πρόβλημα να πέσετε πάνω σε ένα μέσα σε ένα λεπτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Οι τιμές των ταξί έχουν ως εξής:

 • Sukhmuvit - περ. 280 THB
 • Khaosan Road - περίπου. 300 THB
 • Siam - περίπου. 240 THB

Τα ταξί μπορούν να πληρωθούν μόνο με μετρητά.

Οι εφαρμογές Grab και Bolt, που κατά τα άλλα είναι πολύ δημοφιλείς στην Ασία, γενικά δεν αξίζει να τις χρησιμοποιείτε στην Μπανγκόκ. Τα επίσημα ταξί είναι η φθηνότερη επιλογή στο 99% των περιπτώσεων. Εξαίρεση αποτελεί η χρήση της εφαρμογής Bolt, η οποία σας επιτρέπει να καλέσετε ένα κανονικό ταξί (και στη συνέχεια να πληρώσετε με μετρητά). Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ταξιδεύετε από το ξενοδοχείο σας εκτός των πιο πολυσύχναστων κέντρων, όπου τα ταξί μπορεί να είναι ελάχιστα.

Προς το αεροδρόμιο Suvarnabhumi

Η μεταφορά από το αεροδρόμιο Don Mueang στο Suvarnabhumi παρέχεται με δωρεάν λεωφορεία. Λειτουργούν μία φορά την ώρα το πρωί και στη συνέχεια κάθε 20 λεπτά (χρονοδιάγραμμα: airportpattayabus.com/shuttle-bus). Το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί στις 5:00 και το τελευταίο στις 0:00. Ανάλογα με την κίνηση, η διαδρομή διαρκεί μεταξύ 50 και 100 λεπτών.

Τα λεωφορεία σταματούν έξω από τον διεθνή τερματικό σταθμό στην πύλη 6. Από τον εθνικό τερματικό σταθμό, η σαφής σήμανση θα σας οδηγήσει στη στάση σε περίπου 5 λεπτά με τα πόδια. Στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi, τα λεωφορεία σταματούν στην πύλη 3 στο επίπεδο των αφίξεων.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.